-
Anonim
oglądacie? Co o nich myślicie, które są najlepsze? Ja najbardziej lubię "CSI Las Vegas", który uważam za serial najbardziej profesjonalnie podchodzący do tematu kryminalistyki i "Monka", bo zabawny :) A Wy? -
Anonim
-
vredka
"Cold case" za budujące przesłanie, że można coś naprawić po latach... -
Alex
>"Cold case" za budujące przesłanie, że można coś naprawić po latach...
W pełni się zgadzam z przedmowczynią; ) -
-
Anonim
-
Anonim
-
Pothenthathorr
"Miami Vice" i "Dempsey i Makepeace na tropie" :D
o i "Crime Story" za main theme -
Madzia:)
"Colombo", "CSI Las Vegas", "Bez śladu", Dowody zbrodni", a tak poza tym to wszystkie filmy-kryminały:P -
Madzia:)
-
Anonim
CSI- najlepszy jednak jest NY, na Hallmark jest serial Jordan/ polecam/, Prawo i porzadek, ale zbrodniczy zamiar/ ach, Vincent; )/, ale to w sumie dla amatorow, wszystko na jedno kopyto; ) dla mnie najlepszym serialem kryminalnym jest...............seria filmow z Herkulesiem Poirot; ) -
Anonim
-
Anonim
-
Kathi
Ze starych- Columbo, Dempsey&Makepiece, The Profesionals (choc to troszke o wywiadzie raczej, ale dobrze zrobione), Stingray, Remington Steele
Z nowszych-MONK!!, CSI NY, Jordan, i z niemieckojezycznych - Der Bulle von Tolz (=Gliniarz z Bad Tolz)
Leci aktualnie jeszcze - rowniez na niemieckiej kablowce (jestem germanistka, wiec sporo ogladam:)) ) Dr.Samantha Ryan (patolog rozwiazujaca zagadki kryminalne)
Byl pare lat temu na polskiej TV podobny serial brytyjski o patologu - nie pamietam tytulu. Generalnie lubie brytyjskie seriale kryminalne -
Anonim
CSI Las Vegas jest dobre , jeśli oglądacie chętnie to proponuję jeszcze grę na podstawie tego serialu , bo naprawde warto. Przyznam, że grałam 2 dni z małymi przerwami na spanie;) -
s y l v i a
"CSI: Las Vegas" rulez
]:-> hehe
bardzo mi sie podoba ten serial, wydaje mi sie bardzo profesjonalny <choc w gruncie rzeczy mam male pojecie w tej kwestii> i przyczynil sie w duzej mierze do tego, ze zaczelam sie zastanawiac czy sama nie chcialabym w przyszlosci zajmowac sie czyms takim hmm... -
.
Law & Order -- bajeczka????????? Zdecydowanie najbardziej profesjonalny serial z wszystkich tu wymienionych tyle tylko ze bardziej prawniczy niż kryminalistyczny.
CSI- w sumie niezły- tylko bardzo, bardzo przekombinowany jesli chodzi o czas i łatwośc znajdowania dowodów itp. -
Anonim
Nic nie poradzę na to, że dla mnie każdy serial ma coś z bajki, widziałam bardziej realistyczne rzeczy, nie seriale rzecz jasna. To tylko moje zdanie :p. -
.
Oczywiscie ze kazdy serial ma cos z bajki- jest fabułą!!! Ja patrzę pod katem przełozenia na realny świat. I tu do Law&Order nie mozna mieć zadnych zastrzezen.
Chetnie sie dowiem jakie elementy bajki widzisz w Law&Order. -
Anonim
kiedy i gdzie leci "Law and Order", bo nie mogę znaleźć w programie, a chętnie zobaczę o co ta dyskusja?; ) -
.
Leci na TVP1 i TVP2 tyle ze pod róznymi, polskimi tytułami ( jest sporo serii:). Zawsze leci w okolicach pólnocy. Na Jedynce pod tytułem Prawo i Bezprawie a na Dwójce pt. W obronie prawa.