-
BeataG
2 języki. Nie ma lektoratu, jeśli ktoś chce chodzić na lektorat, to może jedynie odpłatnie. -
Daydreamer
Hej, a na jakim poziomie jest 2gi język na 1szym roku? Staram się o przeniesienie z innej szkoły i czeka mnie egzamin z rosyjskiego we wrześniu... -
Krowa Łakomczucha
-
Nie Podam
Forum: http://www.kjsuw.fora.pl
@Daydreamer
Licencjat? Przy normalnej rekrutacji wymagana jest niby dowolna matura (podstawowa/rozszerzona) z drugiego języka, ale przypuszczam, że zajęcia będą na poziomie od matury rozszerzonej - poziom B2. No i niektóre zajęcia w I semestrze są z tego co w języku obcym (w Twoim przypadku po rosyjsku). -
-
Daydreamer
Tak jest, licencjat :) Po prostu nie wiem, czego spodziewać się na tym egzaminie...
...a mam za sobą rok anglistyki., nie na uw. -
Nie Podam
A wiesz cokolwiek więcej nt. tego egzaminu? Ustny/pisemny? Literatura?
Ja bym w ciemno strzelał, że będzie mniej więcej na poziomie matury rozszerzonej, czyli B2. -
Daydreamer
Mam zdawać PNJR w terminie sesji poprawkowej, więc raczej wszystko :P Będzie hardkorowo :P
dzięki za info :) -
Nie Podam
Łoł, mam nadzieję, że sobie zdajesz sprawę, że to naprawdę poważna sprawa. Musisz nauczyć się w dwa miesiące tego, co wszyscy pozostali uczyli się przez 8 czy 9 miesięcy. Dowiedz się dokładnie, jak to PNJR wygląda. Na Twoim miejscu napisałbym do kilku studentów po I roku, zarysował sytuację i poprosił o rady i przede wszystkim przesłanie materiałów, jeżeli posiadają je w formie elektronicznej. -
marlena.
-
Anna er
witam, zastanawiam się nad tym kierunkiem w kombinacji wiodący rosyjski + angielski i mam pytanie do studiujących, czy warto ? czy faktycznie dobrze przygotowują i jest się w stanie opanować języki na wysokim poziomie ? -
Yakary Veni
Niech mi ktoś proszę powie jaki jest, no nie wiem, najniższy próg yhh wyników? Ja bym się chętnie wybrała na ten kierunek ale się po prostu boje, że jestem za głupia i moje wyniki z matury nie będą wystarczające q; poza tym, chciałabym też wiedzieć czy jest dużo ludzi którzy się pchają na te kierunki <niem-ang>?;] czekam jakby co; p -
.
ja jestem w grupie RA i niestety zajecia prowadzone na jakims poziomie moge policzyc na palcach jednej reki. Pocieszam sie tym, ze jest to pierwszy rok i ze potem bedzie lepiej, ale cholera! wiekszosc zajec to po prostu strata czasu... ale bynajmniej nie jest tak, ze nic nie robimy - robimy cos caly czas, ale sami, w domu, bo mamy tyle prac domowych, ktore najczesciej polegaja na samodzielnym opracowaniu tematu, ktory powinien byc omowiony na zajeciach. O ile w 1 semestrze mielismy b. dobre zajecia leksyki (rosyjskiej, bo z angielskiej nie mamy zadnych, a moim zdaniem to podstawa na takich studiach) , to w 2.... coz, jesli kogos interesuja koscioly to moze je polubuc; ] i zeby nie bylo, ze sobie nie radze - zaliczam poki co wszystko, ale powaznie sie zastanawiamnad sensem tych studiow. w teorii bylby to b. dobry kierunek (i moze jest, w innych sekcjach), ale narazie rzeczywistosc pokazuje co innego...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne