klasyka :-) [408]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

niezbyt zgrabnie ujełam temat, chodzi mi czy przydeptujecie nuty, albo przepuszczancie kogos jak w dniu grania kot przebiegnie droge?albo czy tez macie jakies złote srodki co i jak przegrywac przed wystepem?albo znacie ciekawe anegdoty na ten temat? albo posiadacie jakas diete , ktora uwazacie za jedynie własciwa:)? moze to smieszne ale zawsze jem kurczaka :)i czekolada obowiazkowa:0})i nie przegrywam szybko programu,, kazdy ma swoje recepty na szczescie.pozdrawiam,,i oczywiscie na "powodzenia" odpowiadamy nie dziekuje
  • Yoanna

A jak mi jakis kot przbiegnie droge w dzien wystepu, to niech przebiega ...
    Ja serio lubie zwierzeta
  • Pozytywka

a ja na "Powodzenia!"
    odpowiadam "Dziękuję, nie jestem przesądna."
    ;)
    to mój sposób na szczęście..dość przewrotny:P
  • borum

Ja tez zawsze dziekuje...
    Ale nuty, albo batute przydeptuje zawsze, nie tylko przed koncertem.
    Pomoc, nie pomoze, ale na pewno nie zaszkodzi :)
  • Pozytywka

heh, właśnie ! co do deptania to stety/niestety muszę się przyznać :P
  • Yoanna

o deptaniu nic wczesniej nie slyszalam. przed koncertem to chyba najlepiej isc na impreze, bo potem sie jest bardziej uduchowionym artysta; )
  • Anonim

Przesądny nie jestem, bo to pecha przynosi, ale gdy mi spadną nuty, to je z rozpędu zawsze jakoś przydeptuję...; P
    Z zachowań przedkoncertowych: kiedy koncertmistrzowałem altówkom w Junge Österreichische Philharmonie, lubiłem w dzień koncertu - jeżeli była po temu możliwość - na parę godzin pójść w góry i solidnie się zmęczyć. Nie wiem czemu, ale pomagało mi to grać. Może gdy się z obolałymi kulosami siadło za pulpitem, to się po prostu podczas koncertu odpoczywało?
  • Grono.Net

nuty przydeptuję, przeglądam przed graniem, a przegrywam zawsze początki. I już. A potem - na scenę.
  • Anonim

zastanawiam sie czy odpowiedziec "dziekuje".Nuty czasem przydepne,ale z reguly nie jestem przesadna.
  • KaaBou

AAAAaaaaaaaAAAAA...19 exam:(:(:(

Słabo mi...
  • Księżna Karolina

Z tymi przesądami to różnie bywa.. ja w sumie zawsze dziękuję, jak ktoś mi życzy powodzenia, ale nuty też zawsze przydeptuję, jak spadną. Nie tylko przed koncertem;)
  • Księżna Karolina

Hihi, wychodzi na to, że nikt zbyt przesądny nie jest, ale nuty to wszyscy depczą:)
  • GaGi

oj ja jestem przesądna a nuty, to mam zawsze zadeptane:P
  • Adamm

Ja nie depczę i mam zawsze czyściutkie:)
    hehe, jak lepiej widac nuty to się człowiek nie myli:)
  • zu

o deptaniu nie slyszalam nigdy i nie praktykowalam. skad w ogole to sie wzielo?
    :O
  • Anonim

hmmm to przydeptywac sobie gardlo?:>

w kazdym razie zawsze jem czekolade, bo zawiera pierwaistek szczęscia i czuje sie jakos lepiej i obowiazkowo soczek jablkowy :)

Pozdrawiam.
  • Księżna Karolina

No, a jeżeli już piszemy o jedzeniu czegoś przed graniem, to ja dla dęciaków polecam Fantę do picia - żeby nie zasychało w ustach:) Wiem, że to może dziwnie brzmi, że gazowane pić przed graniem, ale ja to praktykuję już od kilku egzaminów i pomaga:)
  • Neverland

Ja jestem przesądna i zawsze nuty przydeptuje, nie tylko przed koncertem czy egzaminem. Właściwie nie wiem dlaczego, ale na "Powodzenia" zawsze odpowiadam "Nie dziekuję, żeby nie zapeszyć". Ale może kiedyś spróbuje nie przydeptać nut, i powiedzieć dziękuje, to się przekonam, czy to ma jakieś znaczenie...
  • Anonim

Też nie dziękuję,a deptanie-to już u mnie paranoja. depczę wszystko,co mi upadnie. kanapkę też bym pewnie przydepnęła; P
  • bartosz kowalski

przesadni....tak- przesadnie przesadni
  • 1
  • 2
| |

to grono zostało stworzone dla fanów muzyki klasycznej, których mam nadzieję tu nie brakuje!! Be...

Fotki

Miejsca grona (0)