klasyka :-) [408]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • GaGi

Czy ktoś jest, bądź wybiera się na Akademie Muzyczną? Jesli tak, to gdzie?

Ja za rok kończę PSM II st. i wybieram się do Katowic na Rytmikę.
  • Anonim

5 rok AMFC Warszawa :)))
    pzdr.
  • Calineczka

ja sie wybieram.. nawet mam egzaminy niedlugo.. tylko JESCZE NIE WIEM GDZIE!!!!!!!!!; (
  • Anonim

niom w ty roku atakuję dyrygenturę na AMFC - w końcu trza spróbować...
  • maja

boshhh, dyrygentura fajna rzecz, ale tylko facetów przyjmują...nie to żebym była jakąś feministka , ale świat jest niesprawiedliwy, ja się nadal zastanawiam nad akademią ale chyba nie ma dla mnie odpowiedniej w Polsce, bo na dobre jakem za słaba, a na słabe za dobra, tak to można w skrócie ująć, powiedzcie mi gdzie fortepian jest na przeciętnym poziomie i nie strasznie oblegany???
  • Anonim

dlaczego facetów tylko przyjmują...to nieprawda. a dobry i niezbyt pblegany pfte jest w bydgoszczy
  • GaGi

oj nie tylko facetów. Ja miałam w muzycznej Panią dyrygent:) (po dyrygenturze)
  • borum

Navigarre !
    Atakuj atakuj
    Ja skonczylem i bardzom zadowolony !!!!
  • Anonim

o ciekawe - napisz trochę o sobie, co teraz porabiasz itd...
  • Anonim

Andrzejek zadowolony, ale z innego powodu:) Pochwal się Andrzejku, nie bądz taki:) A tak w ogóle to Andrzej jest najwspanialszym dyrygentem na świecie. Ha. Tak. Właśnie, że tak. I co powiecie....? :)
  • Anonim

i nawet ze śpiewakiem się dogada...; )
  • borum

Przestancie, bo sie robie jeszcze bardziej czerwony niz na zdjeciu :)

Co porabiam?

studiuje sobie kompozycje, dyryguje od 3 lat opere w AM, prowadze chor, i takie tam rozne koncerty :)

Agatko - buziak wielki dla mojej ulubionej harfistki !!!!!
  • borum

A i pochwale sie.

Za 4 dni biore sobie slub :)
  • matej

tez studiuje w wawie kompozycje, a na dyrygenturze to sa chyba nawet ze 4 kobiety a to raczej sporo..
    wiec zdawac.. i nie gadac:)
  • Anonim

dobra to napiszcie coś o egzaminach - z czego ćiśną najbardziej, a co można sobie nieco odpuścić? no i gratuluję ślubu - ech tak wcześnie się usidlić dać - pewnie jakaś niezwykła nimfa...
  • Calineczka

Andrzej Borzym... hm... czyzbys dyrygowal jakos niedawno w filh lubelskiej? czy jakies przywidzenia mam :P
    a swoja droga to ja zawsze marzyłam o dyrygenturze... ale chyba jeszcze za wcześnie...
  • GaGi

jej. Nie ma tu zadnej rytmiczki?? :( heh
  • Calineczka

rytmiczki... chyba nie... ale jest przyszła wybitna skrzypaczka; -); -)
  • Anonim

Usidlić...? Ojoj, czy małżeństwo jest sidłem...? :( chlip-chlip. Andrzejku, nie wierz w to!!!!!!
  • borum

PO pierwsze nie wierze, po drugie nimfa zaiste niezwykla jest :)

A w filharmonii lubelskiej drygowal (chorem, ja sie staram jednak zajmowac glownie orkiestra) moj ojciec - tez Andrzej :)
    Ja za to wtedy spiewalem w chorze - z Iliana Matos na gitarze :)

Co do egzaminow:

No oczywiscie samo machanie lapami, wszystkie rzeczy sluchowe typu ksztalcenie sluchu harmonia, ale i formy i fortepian oburacz tez sie przydaja...
    Poza tym bardzo ostro historia muzyki ze szczegolnym (a nawet SZCZEGOLNYM) uwzglednieniem symfoniki...

Humanistyczny pisemny jest fajny bo czesto jest wolny temat, za to na ustnym jest ostro. Pytaja o wszystko co ma zwiazek z kultura.
    Malarstwo, teatr, rzezba etc...
    Za to nie martw sie...
    Jezyk to juz formalnosc :)
    Pozdrawiam
    a.
| |

to grono zostało stworzone dla fanów muzyki klasycznej, których mam nadzieję tu nie brakuje!! Be...

Fotki

Miejsca grona (0)