-
Anonim
Jakie naleśniki lubicie?? Ja lubię duże i cienke....a najlepiej z dżemem truskawkami:))) -
Grono.Net
-
Katarzyna
-
Anonim
Pomimo, oczywiscie niezaprzeczalnemu przekonaniu, ze wszystkie nalesniki sa przepyszne dyskusje na temat wyzszosci cienkiego nalesnika nad grubym (albo odwrotnie;) uwazam za potrzebna;)
Ja osobisci preferuje jak najciensze (ale nie rozpadajace sie;) Sa bardzoej delikatne i bardzoej kruche a przez to można je jeść w mniejszych kawałkach, dluzej i nie zapychac sobie ust jedzeniem.
Przygotowanie cienkich nalesnikow jest jednak duzo trudniejsze;) Sam juz nie zlicze ile masy nalesnikowej stracilem probujac usmarzyc prawdziwie cienkiego nalesnika (zwykle po zdjeciu z patelni okazywalo sie ze mam kilka nieregularnych a nie jeden idealnie okragly:(
Ale nie poddajac sie mozna szybko dojsc do prefekcji;)
Pzdr
P.K.
-
-
Anonim
jestem za dużymi i cienkimi, z prostej przyczyny - więcej skłądników można do nich lub na nie zapakować :) no i łatwiej się je
nie zapominając też o tym , że dłużej można się rozkoszować ich jak zwykle niepowtarzalnym smakiem hehehe; P -
Anonim
-
Grono.Net
-
Anonim
-
krowuŚ...
-
iagoodka
duze i cienkie bez ani jednej kropelki tluszczu na wierzchu!!
mniamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii -
Grono.Net
-
Anonim
-
Anonim
nie mozna odwiedzac tej strony bo tylko slinka cieknie zaraz hehehe; P
duuuuuzy cienki nalesniczek mi sie marzy... -
Anonim
duze i cienkie :) jak bylam we Francji to tam mieli takie fajne wielkie specjalne teflony do smazenia nalesnikow i faktycznie byly duuuuuze i cieniutkie, do tego dawali pyyyyszny slodziutki dzem truskawkowy, najpyszniejszy slodki nalesnik jakiego jadlam :) -
Anonim
Duuuze i cienkie nalesniki serwuja w lokalach Greena Way.
Nie jadlam, ale fajosko wygladaja. Poza tym kumpela mowila, ze pychotka -
dod.MILCZ!.
slinka cieknie to mało powiedziane!!!
zaglądanie tutaj to w moim przypadku czysty masochizm jeśli akurat po ręką nie mam całego talera duuużych , cienkich, pyszniutkich, mniej lub bardziej chrupiących naleśników z serem, dzemem, truskawkami, bez niczego.... ech w ogóle szkoda gadać :P
potrzebuję naleśnika!; ( -
Grono.Net
ja najbardziej lubie te, które robi mój chłopiec....są zajebiste!mmmmmmmmm mniamii... a najepsze to te z czekoladą, różnymi dżemami, marmoladami, konfiturami....hmmmm...pysznoś ci..takie duze i cieniutkie.....:) -
Boom
-
Grono.Net
-
:::Nati:::
No chyba każdy woli duże i cienkie naleśniki :] Bo chyba naleśniki tak wyglądają, a gruby to może być omlet za którym też bardzo przepadam!