KNSiA Politechnika Warszawska [235]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zośka

może wreszcie czas się poznać, no i może poprosić o rady starszych kolegów?
    W każdym bądź razie: Cześć!! :):)
  • Zośka

no i pierwsze pytanie: jak z planem zajęć? bo ja nigdzie nie potrafię go znaleźć
  • monika

hej, plan ma byc podobno 25-26.09
  • KriZ

Witam, ile w tym roku wystarczyło punktów żeby dostac się na dzienne na administracje? Czy z powiedzmy ledwo zdaną podstawową matmą, angielskim rozszerzonym na około 70% i rozszerzonym polskim na około 60% jest jakaś szansa?
  • Zośka

hej!
    Wiesz, dokładnie nie wiem jakie były progi, ale podejrzewam że w necie są jakieś informacje dotyczące właśnie progów punktowych.
    Jesli nie uda Ci się nic takiego znaleźć, wejdź po prostu na listę kandydatów i zobacz który miał najmniej punktów i potem przelicz- wg. licznika punktów na PW.

Pozdrawiam:)
  • Franek kimono

Wszystkich zainteresowanych naprawdę świetnym WFem zapraszam do tematu "wf" na głównym gronie PW. Chodzi tu o treningi kyokushin karate, brutalnej, skutecznej, nowoczesnej, ale też szanującej tradycję sztuki walki. Są one dostępne do każdego, od niskiego i chudego lub obrośniętego tłuszczem żółtodzioba aż po stare wygi. Także dziewczyny są miło widziane, mimo, że niektórym może się wydawać, że nie pasują do "oklepywania się". Dojazd z PW jest bardzo dobry - kilkanaście minut bezpośrednim tramwajem (10) + parę minut marszu. Przepraszam, że jestem tak natarczywy, ale każda zwerbowana osoba to sukces i postęp klubu. Ja za to pieniędzy ani innych gratyfikacji nie dostaję. Gorąco zachęcam i pozdrawiam.
    Wszystkich zainteresowanych lub tych, którzy myślą, że znają kogoś zainteresowanego proszę o przekazywanie informacji dalej, na grono roku lub wysyłanie linka bezpośrednio do tej osoby. Im Was więcej tym lepiej. Na pierwszy trening zaprowadzę każdą pojedynczą osobę lub grupę osób. Po więcej informacji zapraszam na główne grono PW.

PS: ja już tutaj nie wchodzę, więc jakby co uderzajcie na priv
  • wf

Cześć,
    mam dobrą propozycję dla tych, którzy są niezadowoleni ze swoich WFów lub chcą zmienić je na coś, na co chodziliby z większą przyjemnością.

Poznałem na studiach dużo dziewczyn i chłopaków, którzy chodzili na różne sztuki walki i byli z tego bardzo zadowoleni. W ferie zimowe chciałbym Was zachęcić, aby niezdecydowane osoby wpadły na moją sekcję i podjęły niezobowiązujące podejście do naprawdę fajnego WFu jakim jest nowoczesne karate. Będzie to nieodpłatne, a pierwszą część treningu poświęcimy na absolutne podstawy pod kątem nowych osób. Na pewno przyprowadzę też przynajmniej dwoje swoich znajomych. W każdym drzemie instynkt wojownika, trzeba go tylko obudzić! Aby Was dodatkowo zachęcić powiem, że jeśli się Wam spodoba i się na te zajęcia zdecydujecie, to na sekcji, z racji jej bycia niezależnym od akademickich zrzeszeń, nikt nie będzie sprawdzał Wam list obecności, ani pod koniec semestru nie trzeba odrabiać zaległych godzin. Sekcja jest wpisana na listę zaliczających WF na Politechnice.

Trenujemy full-contact karate (orientalny kickboxing bez rękawic, ale w związku z tym bez uderzeń pięściami na twarz). Na treningach ćwiczymy też elementy boksu, MMA, parteru, klinczu, samoobrony. Wynika to z obycia trenera w temacie: zdobył mistrzostwo Polski w boksie i kickboxingu, był w kadrze na mistrzostwa świata kung-fu, organizuje szkolenia policjantów, naukę samoobrony dla kobiet etc.. Mimo tych wszystkich osiągów, jest skromnym, sympatycznym i otwartym człowiekiem, który naturalnie i z własnej woli zapyta o samopoczucie, pożartuje i poda Ci rękę (nie wyobrażam sobie takiej sytuacji na „standardowym” WFie). O jego umiejętnościach trenerskich świadczy fakt, że wychował zawodniczki (wyglądają lepiej niż normalnie, wbrew wyobrażeniom profesjonalnych fighterek) i zawodników, którzy wywalczyli już sobie miejsca na podium na mistrzostwach Europy i Polski.

Jak głosi starodawne chińskie przysłowie „nawet tysiącmilowa podróż zaczyna się od zrobienia pierwszego kroku.” Zróbcie ten pierwszy krok, potem to już samo idzie. Osobiście opuściłem do dziś tylko jeden trening i nadal wpadam na grupę początkującą, bo sprawia mi to ogromną przyjemność. I od razu mówię, że te czarne wyobrażenia o treningach sztuk walki to jedna wielka bujda. O tym, że karate ćwiczą dzieci, robiąc dziwne ruchy w powietrzu także. Ćwiczymy normalnie, solidnie, ale każdy w ramach swoich możliwości i nikt nikomu nie patrzy na ręce. Też zaczynałem z brzuszkiem i bez formy, teraz święcę triumfy życiowej formy i z dnia na dzień robię postępy. ŻADEN trening na UW by mi tego nie zapewnił.

No i nie oszukujmy się – nie tylko w elektro liczy się pierdolnięcie. Nowe umiejętności już dwa razy uratowały mój portfel i zdrowie (a nie mam bicepsa wielkości góry Fuji).

W okresie 1-14 II treningi odbywają się we wt i czw od 17 do 19, wymagane są tylko spodnie, w których można podnieść wyżej nogę. Po feriach treningi zostaną rozbite na dwa (cztery grupy, można chodzić na ile się chce).

Wszystkie pytania proszę kierować poprzez prywatną wiadomość lub gg (2669166). Zaprowadzę każdego chętnego. Dojazd z polibudy do szatni trwa ok. 20 minut.

Zainteresowanych odsyłam na http://www.moje-karate.pl

Pozdrawiam serdecznie!

PS: Jeśli ktoś jest zainteresowany, zachęcajcie kolegów i koleżanki. Zawsze na początku mniej spięcia jest, bo nie każdy się czuje w obcym środowisku jak ryba w wodzie. Ja nie biorę prowizji od nowych adeptów, po prostu chcę żeby dojo się rozwijało i żeby było u nas więcej dynamicznie rozwijających się osób. W lato nie będziecie się już wstydzili chodzić bez koszulek; ) Jeśli się odezwiecie na gg to będziemy rozmawiać bardziej osobiście niż to ctrl+c ctrl+v.

| |

wchodźta i wymieniajta się wiadomościami o studiach właśnie tam.

KNSiA

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)