Różowy jest THE BEST! :D [1560]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

PatRzCiE TemACik:*
    MoII sWEet ZioMuSie Ja NApraFDę NiE RozUMIeM sKĄd SiĘ BIorĄ TaCy MetaLOfCY AlBO InnI KtÓRzy NiE kOcHAją NasHEgo FspANIałeGO koLOrU!!
  • AguŚ

Wydaje mi sie ze nie przeciwnicy rózowego jako koloru...utarlo sie ze rozowy jesy kojarzony z głupotą i tępą blondi(uwazam ze to stereotyp i trzeba z nim walczyc)ale osobiscie spotkalam sie z dziewczynami spalonymi na solarce z nie przyciętymi neonowymi tipsami,z odrostami na pol glowy,uzywającymi za przecinek slowa"kurwa" i zdrobniajacymi kazde słowo,ktore mialy mozg wielkosci orzeszka,no i niestety takie czesto ubierają sie na rozowo rowniez i psują opinie tym ubranym z gustem i mającym cos mądrego do powiedzenia rowniez w kolorze rozowym.Nie wiem czy za bardzo nie zamotalam i wyszlo z sensem.pzdr
  • Kicha.ツ

>Człowiek, to brzmi dumnie napisała:
    >PatRzCiE TemACik:*
    > MoII sWEet ZioMuSie Ja NApraFDę NiE RozUMIeM sKĄd
    >SiĘ BIorĄ TaCy MetaLOfCY AlBO InnI KtÓRzy NiE
    >kOcHAją NasHEgo FspANIałeGO koLOrU!!

czytając twój profil ( tak tak...zanim sie kogoś krytykuje najpierw trzeba to zrobić polecam!) mam nadzieje że ten temat to prowokacja:) :D
  • Joanna:)

W pelni sie zgadzam z tym co powiedzialas Agnieszko:)
    Moim zdaniem rowniez na ulicy czy gdziekolwiek mozemy spotkac tego typu brunetki ubrane niekoniecznie na rozowo ktore beda glupie a ich podstawowym celem samym w sobie bedzie "Kurwienie sie" , dopiekanie innym i wywyzszanie sie...Ale niestety jesli komus nieznajomemu postawimy obok siebie 2 dziewczyny jedna blondynke z ladnymi paznokciami (niekoniecznie tipsami) ubrana na rozowa, a druga brunetke ubrana np na czarno-pomaranczowo i dolaczymy 2 opisy jeden przedstawia typowa lafirynde taka jak wyzej opisalas tzn glupia, pusta i tp. W drugim opisie natomiast napiszemy ze dziewczyna studiuje jakis "dobry" kierunek, ma chlopaka i marzy o tym zeby np znalezc dobra prace.Niestety napewno wiekrzosc ludzi przypasuje pierwszy opis do bladynki w rozowym, a drugi do brunetki w czarno-pomaranczowym:(
  • Anonim

ja myśle że to zależy od człowieka ja np. nielubie zołtego i brązowego najczescie jednak różowy jest kojarzony z barbie więc dlatego go nie lubią
  • Anonim

szczesze mówiąc z doświadczenia sądze ze różowego nie lubią dziewczyny ktore zazdroszcza czegos znajomej która sie ubiera na różowa a potem nie lubią żadnej ktora sie tak ubiera.ja w swoim miescie pierwsza zaczełam ubierac sie na różowo i wszystkie dziewczyny które mnie nie lubiły rzucały jakies głupie komentarze w stosunku co do mnie tj. różowa landrynka, albo barbie. Uraziło mnie to bo było ironiczne i chamski. ale z czsem kiedy różowy stał sie strasznie modny wszystkie zaczeły chodzic na różowo, a najgorsze to to jak lafiryndy i szlałfy z jakis slamsów próbują sie upodabniac i nawet podobne ciuchy kupuja zeby tak samo wyglądac... to jest tragiczne....

tak i denerwuje mnie to ze wszystkie dziewczyny lubiące różowy "wrzuca się do jednego worka"...
  • Kicha.ツ

ja ich nie lubie i niczego im nie zazdroszcze
  • Anonim

kiedyś dla jaj(jszcze w LO) ubrałyśmy się z moja przyjaciółka całe na rózowo i poszłysmy na miasto.....wszyscy nam sie przyuglądali..a my miałysmy niezła polewke....laski patrzyły z jakąs kuw\rewską zazdroscią a faceci (tu były rózne komentarze ,ale powiem,ze same superlatywy:):).... a więc jesli masz dołka fajnie jest zrobic coś szalonego..bo ubaw jest po pachy...szczególnie jesli macie dużo rózowych ciuszków tak jak ja:)
  • Anonim

>Manamana napisała:
    >PatRzCiE TemACik:*
    > MoII sWEet ZioMuSie Ja NApraFDę NiE RozUMIeM sKĄd
    >SiĘ BIorĄ TaCy MetaLOfCY AlBO InnI KtÓRzy NiE
    >kOcHAją NasHEgo FspANIałeGO koLOrU!!

Ja nie ma nic przeciw kolorowi różowemu jeśli nie jest w nadmiarze , ale ta wypowiedź potwierdza stereotyp , że "różowa" to pusta panna. Nauczyciele w szkole akceptują nową pisownię ?
  • Kicha.ツ

nie sądzę...ale zapewne jak takie cioty bedą nauczycielami (matko..co sie z tym swiatem dzieje) to pewnie zaakceptują
  • Anonim

AMEN
  • Anonim

tak szczerze to jest kilka powodow. ja kocham rozowy ale ie jestem taka sodka i w ogole jak ty :/ dla innych ludzi tacy kty mog ie wydawac debilm, ktorysie chwala tym,ze wikedza gdzie jest shift czy caps lock
  • .

łoj tam niektorzy sa inni:D
  • Anonim

Ja lubie różowy. To zarąbisty kolor i wcale nie muszy swiadczyć o inteligencji :P
  • Anonim

Różowy zazwyczaj źle używany(noszony) jest wyjątkowo i obleśnie kiczowaty.Stereotyp głupiutkiej,różowej blondyneczki kreowany jest w mediach z dość pozytywnym skutkiem:) Nie lubię różowego:P a panny które noszą się całe w tym super kolorze uważam za bezguścia...Ogólnie to zauwazyłam że ten stereotyp sie sprawdza:P rózowa,głupia,blondyna z chłopem w drelichu i kajdanem na łapie w odrestaurowanym polonezie:) ... bez nerwów,to tylko moje długotrwałe obserwacje:)) poparte wieloma przykładami...

Pozdrawiam:)

Bez Przesady sa takie i takie dziewczyny wsrod tych, ktore lubia kolor rozowy...To tak jakbym ja powiedziala o kazdej osobie, ktora ubiera sie na czarno i slucha ciezkiej muzyki, ze jest satanista...
    Myslenie stereotypowe jest pewnego rodzaju ograniczeniem...
    Pozdrawiam
  • VIGOR

Ja też dorzuce swoje 3 grosze.
    Do Barbie mam awersję, dlaczego?

Nie za kolor w jakim się noszą, bo do różowego nic nie mam ( chociaż ten jest najczęściej "oczojebny " i kiczowaty )

Także nie za styl PiSaNiA ich bardzo nie lubie, bo ten mimo, że idiotyczny ( bo męczący ) może być ( w ostateczności )

Problem się zaczyna, gdy zaczynają zdrabniać i zamieniać literki w wyrazach , a nawet całych zdaniach. Tego się potem czytać nie da bez jakiegoś klucza ...ale dobra, może to tylko ja mam do tego wąty...

Najgorsze jest to, że robicie z siebie "słodkie idiotki", nic nie wiecie, jesteście bezradne etc. etc.
    Ja nie wierzę, że Barbie są tak mało inteligentne, wy udajecie tylko takie ...

Powiecie zaraz, że nie wszystkie dziewczyny chodzace na różowo są barbie.
    Owszem nie wszystkie. Sam znam dziewczyny co ubierają się na różowo ( czasem nawet na oczojebny różowy ), ale nie zdrabniają nic, nie udają słodziutkich, bezradnych dziewczynek ...

Joasiu, własnie o to chodzi. To są stereotypy. Mówi się, że jak idzie dziewczyna ubrana na różowo to Barbie, a to nie musi być prawda.
    Barbie to określenie STYLU bycia i ZACHOWANIA danej osoby, a NIE osoby chodzącej na różowo. Gdyby ludzie co nazywają każdą napotkaną dziewczyne chodzacą na różowo pomyśleli co oznacza Barbie to by nie było tego problemu. Tak samo można powiedzieć o innych dziewczynach hmm hmm, np. Brunetkach. Barbie nazwe każdą dziewczyne, co będzie się tak zachowywała. Może być brunetką i chodzić ubrana na czarno. Dla mnie będzie i tak Barbie.
    Może mieć fioletowe pasemka, zielone usta, i chodzić na zielono. Jeżeli będzie robiłą z siebie słodką idiotkę to też będzie Barbie w moich oczach. Będzie blondynką ( nie ważne, czy farbowana czy naturalna ), będzie chodziła na różowo, a nie będzie Barbie w moich oczach, bo się tak nie zachowuje. Wiecie o co mi chodzi.

Ja oceniam czy dziewczyna jest Barbie dopiero po chociaż powierzchownym poznaniu jej. ( czasem wystarczy, jak przejde obok takiej na ulicy i usłysze jak się odzywa, albo jak usłysze dłuższą konwersację takiej dziewcyzny z kimś , np. w sklepie jak jest kolejka

Tu masz racje:) Mi właśnie chodziło o brak pomyślunku ludzi w stosunku do dziewczyn ubierających się na różowo...O to ,że przeważnie wrzucają nas wszystkie do jednego worka...
    Ja też osobiście znam parę dziewczyn jak Ty to mówisz "Barbie" :)
    i mam podobne zdanie ponieważ w większości one uważają, że są lepsze od innych...
  • VIGOR

No bo one są lepsze! Żadna ( normalna? ) dziewczyna nie umie nakładać TAKIEJ tapety jak Barbie ... :P
    No ale w każdym razie to ja już wole te "gorsze" dziewczyny :)
| |

dla wszystkich słodkich dziewczynek uwielbiającyh róziowy; ) wszystkich przeciwnikow uprzejmie p...

Fotki

Miejsca grona (0)