-
The Serpent of Midgard
Porządna muzyka to taka, która niesie ze sobą cokolwiek, trzyma poziom artystyczny, wokalny i instrumentalny. Nie gra się jej jednym riffem z 3 akordów, powtarzanych w jednym rytmie, posiada dobre układy harmoniczne, muzycy rzeczywiście umieją grać, a wokal to prawdziwy głos i wyrobiona technika, a nie dobry procesor dźwięku, dużo kasy oraz odpowiedni specjalista. Mówiąc szczerze, na dzień dobry odpadają wszystkie disco w polu, techno, część polskiego hip-hopu, jakaś połowa pop'u, trochę RNB, pseudo muzyka klasyczna, pseudo rock, emo band'y itp. Prawdziwy poziom trzymają muzyka klasyczna, rock, blues, jazz, metal, punk oraz dużo innych rodzajów/artystów, spełniających kryteria wartościowej muzyki (także hip-hop, rnb, pop itp.)
Jak może zauważyliście, nie zamierzam ani wmawiać nikomu, że to, czego słucham jest najlepsze, ani zwracać uwagi na rozentuzjazmowanych fanów techno, chcących ukazać mi moją "głupotę", złe podejście. Nie neguje tego, czego słuchacie, ponieważ wszystko jest dla ludzi, może się komuś podobać, ale wcale nie musi być dobrą muzyką. Na dodatek, gdyby wszyscy słuchali tego samego, było by nudno. Pozdrawiam i nie róbmy burdelu pretesnsji w tym wątku, bo nie tego on dotyczy :) -
Kain
Muzyka... Muzyka jest jak pęk kluczy do najskrytszych zakamarków duszy człowieka.. Wspomaga każdą chwilę naszego życia.. Jesteśmy szczęśliwi i słuchamy muzyki skocznej i wesołej. Czujemy się przez to lepiej.. Muzyka.. Wyzwala uśmiech na ustach.. Taki bez zobowiązań i szczególnego powodu.. Bezinteresowne szczęście... A gdy siedzimy sami w domu, jest nam źle.. Uwalnia w nas łzy i smutek.. Słuchamy muzyki która nas badziej nastraja w kierunku łez ale mimo to wybieramy właśnie te piosenki.. Muzyka pokazuje że umiemy współczuć, gdy płaczemy słuchając o nieszczęśliwej miłości, śmierci... Wiele piosenek obrazuje sytuacje z naszego życia.. Może właśnie dlatego muzyka jest tak cudowna i tak na nas działa? Bo jest w Nas i wszędzie dookoła? Bo czyż muzyka to nie opis rzeczywistości?
Takie ot przymyślenia; ] -
Kain
Szczerze muzyka towarzyszy mi w każdym etapie mojego życia, jaki by nie był i zawsze staram się mieć coś "grającego" ze sobą. Nie wyobrażam sobie życia bez muzyki choć tak w koło jej pełno :) -
Luśka
-
-
animelf
na mnie kazda inna muzyka inaczej dziala.
Rock sprawia ze czuje sie troszke gniewny, hip hop mnie smieszy i troszke brzydzi,
Mozart i Czajkowski doprowadza mnie do łez szczescia czasami,
a Chopin mobilizuje mnie do robienia postepów i onieśmiela swojim geniuszem.
Mógłbym pisac tak w nieskończonosc ale podaje tylko te najważniejsze przykłady =)
Jednym słowem bez muzyki nie ma życia -
Magda Redo