Uzależnieni od muzyki! [18116]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Macie tak, że oceniacie ludzi po muzyce, której słuchaja? jakieś miłe zaskoczenia,a może rozczarowania...?
  • Anonim

Bardzo często zdarza mi się tak oceniać ludzi. Sparzyłam się na jednej dziewczynie, ktora była wielką fanką TH, dla mnie to dno, teraz już nią chyba nie jest, ale ja już jej nie polubię.
  • Jaichme

Ja bardzo oceniam ludzi po muzyce. Szczególnie jeśli chodzi o płeć przeciwną i mimo, że zdaje sobie sprawę że to pewnie trochę głupie, to jeśli słucha jakiejś wg mnie beznadziejnej muzyki, albo CO GORSZA nie słucha w ogóle muzyki to nie ma szans praktycznie. . .

A co do innych ludzi to często robię tak, że widząc ludzi na ulicy słuchających mp3 zastanawiam się czego on/a tam może słuchać i zgaduję sobie :D
  • KuceK ®

ja słucham r'n'b, club, house...
    Więc co o mnie sądzicie??? :P
  • Anonim

w sumie to nie oceniam ludzi po tym czego słuchają... ale jak słuchają disko w polu to jednak patrzę na takich ludzi nieco inaczej...; ) a jak innych rodzajów muzyki to mi to nie przeszkadza byleby mnie nie zmuszano do słuchania czegoś czego nie lubię; )
  • Przem

typ słuchający disco polo, hardcore techno - łysy dres, nakoksowany z zdropowany z 2 milimetrowymi włosami na żel

np ktoś kto słucha... rocka/poezji spiewanej - raczej posiada głębsze wnętrze. ppozaty większe IQ bo musi taka muzyke rozumieć. Prosste
  • Anonim

UUuuu posiadam głębsze wnętrze :D ^^

Ja nie oceniam ludzi po muzyce, aczkolwiek jeśli zarzuci mi się czego ja słucham, ponieważ mojejmu potencjalnemu rozmówcy się ona nie podoba to traci u mnie punkty choć rozumiem, ze co komu się podoba. Ale w takim razie niech nie komentuje tylko cieszy się swoją. Zdecydowanie jeśli dowiem się, że człowiek słucha muzyki alternatywnej jest dla mnie wartościowszy od reszty.
  • Martuś

dużo ludzi ocenia innych po tym jakiej muzyki słuchają, a to ich często wprowadza w błąd...
    mi też czasami zdaża się tak oceniać ludzi, ale zwykle tych którzy słuchają innej muzyki niż ja, bo wydają mi się chamscy i aroganccy...
    nie oceniam tylko tych którzy słuchają metalu, rocka, regge, bo sama tego słucham i moi znajomi też więc tacy ludzie zawsze wydają mi się mili i sympatyczni choć niektórzy tego nie zauważają, a to prawda...
  • ORZECH

A ja slucham schranz'u co o mnie powiecie??
    Ciekawy jestem:D
  • dropsujący z turlaczami

a ja słucham trance i house i co o mnie macie ? ?
  • Anonim

to juz sprawdzi abw:P
  • Bart D

No to powinieneś zacząć słuchać czegoś ambitniejszego. Chyba, że piosenki ze słowami są dla Ciebie zbyt trudne.
    Moim zdaniem to czego słuchamy świadczy o nas samych. Zdarzają się wyjątki, ale w tym przypadku to naprawde żadkie zjawisko. Trudno porozmawiać na jakiś sensowny temat w dyskotece (nie tylko dlatego, że muzyka jest głośno; )
    Ludzie wychowujący się na rocku, reggae mają zazwyczaj wiele ciekawych autorytetów, bo słuchają muzyki z przekazem. A trudno znaleść przekaz w "unc, unc, unc". I nie chodzi mi tu o przekaz hip-hopowy ("elo, siedze na ławce, pale skręty, życie jest chujowe, jebać policje"). Ja nie zamykam się na jeden gatunek muzyki. Słuchałem dużo hip-hopu swego czasu nie wspominam tego zbyt mile. Słucham reggae, słucham mnóstwo rocka i widze moje przemiany na przestrzeni czasu dzięki temu. Z czasem jak zmieniały mi się autorytety zmieniały mi się też priorytety w moim życiu. Więc łatwo mi wywnioskować po muzyce czy osoba jest godna mojej uwagi. Chociaż jak mówiłem zdarza mi się źle ocenić. Nie raz osoba słuchająca techno jest inteligentna i godna uwagi (te wyjątki to raczej u dziewczyn się zdarzają), a nie raz osoby słuchające rocka czy reggae okazują się idiotami. Każdy kij ma dwa końce. Bardzo się rozpisałem, ale na koniec chciałbym jeszcze dodać, że ciesze się że kończy się Pierdolona Era Techno, bo na prawde nie ma dla mnie nic gorszego niż najebane 14latki w białych kozaczkach dawające dupy pod ścianą na dyskotece i nażelowani, wspaniale zbudowani chłopcy podjeżdzający pod dyskoteki zdezelowanymi Calibrami i uważający się za bóstwa. Wszystko to tonące w alkoholu i amfetaminie. Naprawde żałosne.
  • Przem

Calibra to już przeżytek, jak chcesz być fajny to teraz musisz miec BMW xD
  • ORZECH

Ja samego schranzu nie slucham, nie tak dawno sluchalem rocka i rapu.
    Lubie eksperymentowac z muzyka. Jak mnie cos najdzie to slucham innych rodzajow, ale ze mi sie schranz podoba to ja nic na to nie poradze. Dopiero po jakims czasie przerzuce sie na inny gatunek
  • Urwis Filip

>Ewabraun napisała:
    >Macie tak, że oceniacie ludzi po muzyce, której słuchaja?
    >jakieś miłe zaskoczenia,a może rozczarowania...?

Muzyka Jakiej Sie Słucha Dużo Mówi O Człowieku!
    Ale Żadna Muzyka Nie Może Opisywać Kogoś Dogłębnie!
    Słucham Rapu, Trip- Hopu, Jazzu I Funku!
    Każdy Słucha Czego Lubi! Ze Ktoś Słucha Disco Polo Albo Techno Nie Dyskwalifikuje Go!
  • j

niby nie, ale jednak jak panna/facet podniecaja sie radiem eska to juz mam wyrobione zdanie
  • Anonim

nom. zreszta nie wymagam np. osłuchania w kazdym gatunku,a zwyklej ciekawosci muzycznej.... sama i Timberlake i Type o Negative , i Roisin , i Pokahontaz, i Kult, i Massive Attack, i............... duuzzooo . Na pewno dobry gust muzyczny podnosi'w rankingu',ale nie wyznacza caloksztaltu czlowieka.... Moze to jakis fetysz:P
  • SiooGa

poza tym, zmieniamy nasze gusta muzyczne wraz z nastrojem, sytuacją czy wiekiem... wszystko jakoś leci... choć z drugiej strony (wiem po sobie) muzyka z tzw. "przesłaniem" rozwija, wpływa na postrzeganie codzienności a w tym też osobników z dyskotek i posiadaczy drogich samochodów... pozwala dostrzec że nie zawsze co co dostępne = to czego poszukujemy:)
    buźka i dobranoc
  • Podobno imię noszę Marta.

niestety oceniam ludzi po tym czego słuchają.
    a żal mi, szczerze mi żal, ludzi którzy nie słuchają niczego.
    u mnie zawsze gra coś 24h/7. i słucham *nie powiem, że wszystkiego*, ale bardzo różnej muzyki z naciskiem na reggae, rock, alternative, ska, punk, metal, pop lat 70' i 80'.
    niestety nie jestem w stanie strawić, jak ktoś słucha techno i emo. cała reszta ujdzie; )
  • Kamil G

Ważne jest też to kto jak podchodzi do muzyki. Dla jednych jest ona zwykłym przerywnikiem i tyczy się to głównie eskowiczów. Bardziej cenie sobie ludzi którzy naprawdę kochają muzykę. Ja żeby naprawde posłuchac muzyki to muszę założyc słuchawki, zamknac oczy i najlepiej sie położyc i mogę tak parę godzin. I nawet muzyki techno można słuchac z wielką pasją. Dla jednych techno jest to wyjscie na dyskoteke najeb...&$*^..ie się i pomacanie dziewczynek, a inny naprawdę będzie słuchał tego z maksymalnym skupieniem napawając się głębią i brzmieniem rytmów. I właśnie takich ludzi cenie. Sam nie jesten fanem techno, ale jest to muzyka którą także można kochac, jak już mówiłem zależy kto ma jakie do tego podejście.

Osobiście słucham najczęściej Radiohead i The Chemical Brothers.
| |

to grono dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie życia bez muzyki. dla których jest ona nar...

Fotki

Miejsca grona (6)