Uzależnieni od muzyki! [18116]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • zwłaszcza

>Grejpfrutella napisała:
    >Fisz Emade - Zwierzę bez nogi
    >
    >i pozwolę sobie zacytować moją szanowną koleżankę
    >lastowo-gronową :) "emade rozkurwia :D zarówno bębny jak
    >i wokal! "

hahhahah, tak właśnie jest! :D

dillon - the silence kills
    oliver tank - dreams EP
    phantogram - eyelid movies
  • panna anna

'At Action Park', Shellac.
    coś między melodyjnym noisem a post punkiem, momentami bardzo jednostajny bas/gitara/perkusja, wokal prawie hardcorowy - pyszna mieszanka, polecam.
  • Maroggy

Volume 6: Nocni Łowcy

jedna z piosenek: http://www.youtube.com/watch?v=thYw...
  • FeNixZ

Ha płyta (Oczywiście oryginalna CD) od której nie mogę oderwać uszu to Raca - Bobby Fischer
    Raper z Olecka zabiera nas w podróż po szachownicy życia. Masa przenośni metafor dobrych instrumentali szczerości. Propozycja odmienna od wszelakich blokowo ulicznych produkcji.
  • Vessels - Helioscope

Eksperymentalny post-rock w najlepszym wydaniu, nasuwają się skojarzenia z Russian Circles. Om nom nom nom nom.

Julia Marcell - June

Nie wiem dlaczego tyle osób ją zjechało za ten album. Bardzo dobry poziom muzyki rozrywkowej, ewoluowała w bardzo fajną stronę. I nie, nie brzmi jak Bjork.

Dark Dark Dark - Wild Go

Coś z działki New Weird America. Ładny i niebanalny wokal, przyjemna, profesjonalnie zagrana muzyka, mam nadzieję, że przebiją się do szerszego grona.
  • FeNixZ

Nie zastanawiaj sie czemu ktoś zjechał tą czy tamta płytę ważne czy tobie się podoba i na tym polegaj nie słuchaj z czegoś tylko dla tego że ktoś to lubi czy nie.

PzD
  • Preston

soundtrack z "american pie" od 1-6
  • >FeNixZ napisał
    >Nie zastanawiaj sie czemu ktoś zjechał tą czy tamta
    >płytę ważne czy tobie się podoba i na tym polegaj nie
    >słuchaj z czegoś tylko dla tego że ktoś to lubi czy
    >nie.
    >
    >PzD

Wyrażam po prostu zdziwienie :-) Akurat nigdy nie przejmowałam się zdaniem innym i sugerowaniem czy słuchanie czegoś jest obciachem czy nie.

Astronautalis - This Is Our Science

Na początku nie byłam przekonana, ale "weszło". Hip-hop na bardzo dobrym poziomie, charakterystyczny głos i niezłe teksty. Do tego mam za sobą genialny występ Astronautalisa z Bleubirdem i będę ich teraz wszędzie polecać :-)
  • zwłaszcza

we have band - ternion [2012]
  • Killing Joke – MMXII [2012]

Moim zdaniem dobra płyta, chociaż raczej nie od niej powinno zaczynać się znajomość z tym zespołem. Ale tak czy inaczej - warto, w końcu to Killing Joke.

Vladimir Bozar 'N' Ze Sheraf Orkestär - Universal Sprache [2010]

No dobra - było, Patton już dawno grał takie koncerty, zna się jego dokonania to i wspomniany skład specjalnego wrażenia nie powinien zrobić. Ale mają w sobie coś tak milusiego, że jednak chce się słuchać.

Obake - Obake [2011]

Raczej nie słucham takiej muzyki, ale z ciekawości zaliczyłam ich koncert w ramach Asymmetry. No i panie - warto było. Eraldo Bernocchi w składzie, reszta szaleńców niezgorsza. Ciężko, dziwnie, to jest to.

Doomtree - False Hopes [2007]

A tu dla odmiany kawał dobrego hip-hopa, takiego w wydaniu bez wyginających się panienek i czarnych ludzi obwieszonych złotem z wokalem obrobionym Auto-Tune.

The Decemberists - The King Is Dead [2011]

Co do tego albumu mam trochę wątpliwości, bo jest miejscami taki ckliwy, a muzyka tak odjeżdża w rejony country, że sama nie wiem. Ale coś mnie jednak wciąga, że polecam, ale z zastrzeżeniem, że nie dla każdego.
  • STAMiNA™

Solar Fields - (2012) - Random Friday
    http://www.lastfm.pl/music/Solar+Fi...
| |

to grono dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie życia bez muzyki. dla których jest ona nar...

Fotki

Miejsca grona (6)