kolczyk w pępku [3715]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Maja Kaaa...

Jak już wcześniej mówiłam wiele osób dorobiło się infekcji przez zaniedbanie, a nawet przed dotykanie brudnymi łapami kolczyka.
    Laski, które maja kolczyka. Po pierwsze nie tykajcie go brudnymi rękoma, bo przez to wiadomo, że będzie infekcja. Przed dotknięciem umyjcie dłonie zwykłym mydłem w kostce, ale lepiej wgl. go nie tykać.
    Po drugie, jeśli nie będziecie o niego dbały to także dostanie sie infekcja, a później płacz i lament, bo nie mam kolczyka, ale to przez własną głupotę.
    2-3 razy dziennie przemywać solą fizjologiczną, by dostała się ona do środka kolczykiem (po umyciu dłoni) góra dół, a później przetrzeć to zwykłym patyczkiem do uszy. Można także smarować Tribiotikiem, choć on jest z antybiotykiem. Gdy będzie infekcja należy nim smarować także patyczkiem do uszu.

Pozdrawiam; ) .
  • naim

Ale bzdure napisałeś.
    Wyjaśnij mi proszę - jakie ma właściwości sól fizjologiczna?
    czemu polewanie kolczyka solą fizjologiczną będzie pomocne?

Działa ona bakteriobójczo?
  • Maja Kaaa...

>naim napisał
    >Ale bzdure napisałeś.
    >Wyjaśnij mi proszę - jakie ma właściwości sól
    >fizjologiczna?
    >czemu polewanie kolczyka solą fizjologiczną będzie
    >pomocne?
    >
    >Działa ona bakteriobójczo?
    >

Napiszę Ci wolniej.
    Przemywać przekłute miejsce solą fizjologiczną, przecież wiadomo, że pępek to miejsce, gdzie najczęściej gromadzi się brud. Więc należy przemywać solą fizjologiczną, by oczyścić przekłute miejsce.
  • naim

mhm :) (następnym razem posłużę się ironią dosadniej)

to ciekawe bo sól fizjologiczna to najbardziej obojętny dla ludzkiego organizmu płyn i nie posiada on żadnych, ale to ABSOLUTNIE ŻADNYCH właściwości gojących więc możesz sobie polewać ten kolczyk.

Soli fizjologicznej powinno się używać do rozmoczenia skrzeplin dookoła kanału przekłucia i potem zdezynfekować ów kanał octeniseptem.

Nie pisz prosze takich bzdur, sól fizjologiczna to po prostu jałowy płyn - używa się go żeby nie wypsikać od razu całego octeniseptu bo jest on stosunkowo drogi
  • Maggie .xD

mam pytanie, można przemywać pępek wodą z mydłem?? wytłunaczcie mi swoją odpowiedź .... dzięki
  • MorbidSoul

woda z mydlem nie ma wlasciwosci dezynfekcyjnych

do pielegnacji ran (przekluc) sluzy sol fizjologiczna (aby dokladnie oczyscic przeklute miejsce ) i Octenisept (do dezynfekcji przeklutego miejsca)
| |

Są grona dotyczące ogólnie piercingu, dlatego czemu nie zrobić takiego dotyczącego jedynie pęp...

Fotki

Miejsca grona (0)