Koło czasu - Jordan [76]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • krysiek

Jak myslicie czy Jordan pociagnie sage dalej?
  • Anonim

mysle ze tak. ten czlowiek ma nieskonczenie tworcza wyobraznie... mam przynajmniej taka nadzieje ze spocznie na obecnym swoim dorobku
  • krysiek

Mnie powoli zaczyna denerwowac pisanie o wszystkim i o niczym.
    Z jedne strony czyta sie to jednym tchem a z drugiej, po przeczytaniu 10 tomu pierwszej czesci nic sie nie wyjasnilo. :(
    kr.
  • Anonim

no ja niestety utknalem prawie w polowie poniewaz wydawnictwo ma opuznienia w wydawaniu... i czekam na jeszcze jeden jedyny tom...
  • Grono.Net

jestem pod wrazeniem:
    1- ze znalazl sie ktos co jeszcze potrafi pisac dobre rzeczy
    2 - ze sa tez ludzie ktorzy to znaja
    3- ze zalozyli tez grono gdzie mozna o tym porozmawiac
    ja skonczylem sage na 3 tomie bo nigdzie nie moge dostac czwartego, jesli pomylilem numerki to tego po kamieniu lzy
  • Anonim

ja tak samo... dokladnie to mialem na mysli
    "wschodzacy cien" (tak sie nazywa nastepny tom) ma sie ukazac pod koniec pierwszego kwartalu tego roku. taka informacje dostalem od przemilej pani w wydawnictwie posiadajacym wylacznosc na te go autora... wiec sie nie martw. jestem dobrej mysli :)))
  • Anonim

a tak swoja droga milo spotkac kogos kto ma podobne zainteresowania co ja...
    TKD i Jordan...
  • Grono.Net

ja w gronie TKD juz sie nie udzywam. A zauwazyliscie? czeka sie na 4y tom a jest 5, 6, 7 itd
    kupi sie 4y nie ebdzie 5go ale pozniejsze ebda.
  • Anonim

no pewnie tak bedzie. ja jak kupilem pierwszy i przeczytalem to rok czekalem na drugi potem rok na trzecie teraz rok na czwarty... ( no moze nie caly rok) ale teraz wczesniej wykupilem reszte tomow :)))) i tylko tego jednego nie mam. wiec spoko jest.
  • Grono.Net

ja czekam na wyplate i zrobie podobnie a poki co calego jordana mam na ebooku jakby ktos chcial to poprosze o maila
  • krysiek

Boze w jakim ja szczesliwym poloezeniu jestem.
    Na szczescie mam kolezanke ktora kupowala pierwsze wydanie wszystkich tomow.
    Jednym slowem brakuje mi polowki tomu aby teoretycznie zakonczyc sage :P
    jak chcecie to moge wam malego spojlera puscic :P
  • chasing cars

ja na szczęście mam większość tomów w formie elektronicznej. brakuje mi tylko "crossroads of twilight" w polskiej wersji (bo w angielskiej mam) i tego ostatniego tomu, ale nie pamiętam tytułu.

może ktoś z Was ma te dwa tomy w formie elektronicznej??
  • Luk

ja w swojej desperacji wydrukowałem sobie wschodzący cień z e-booka i teraz czytam Triumf chaosu, ale boję się czytać dalej niż Ścieżka sztyletów, bo ponoć te ostatnie części są tragiczne a ja wolałbym mieć o Jordanie dobre zdanie, jak do tej pory mnie nie zawiódł, każda następna część jest lepsza
  • Anonim

potem juz nic sie nie dzieje. nastepne ksiazki mozna strescic w polowie normalnej
  • Włóczykij

Ja czytam Jordana od jakichś 7 lat. Wydali wtedy dopiero Kamień Łzy i pamiętam jak z zapartym tchem czekałem rok albo dwa na następną część. A teraz czytam w e-booku po angielsku bo nie chce mi sie czekać i szczerze powiem że przestaje być warto. Bo to co sie tam teraz dzieje to woła o pomste do nieba. Ostatni tom to takie chrzanienie o niczym przez te 800 stron że szkoda gadać. Przez całą książke może są 2 ważne wydarzenia. A reszta to rozkminka Perrina na temat zapachu Faile i dylemat Księżniczki w jaką suknie sie ubrać. Żenada. A co do kńca sagi to pojawiają sie plotki jakoby Jordan zamierzał zakończyć wszystko jeszcze w dwóch tomach. Nie wyobrażam sobie tego zważywszy na tempo w jakim wszystko sie obecnie dzieje ,ale kto wie
  • krysiek

Dokladnie takie wrazenia mam i ja.
    Ciagnie sie to niemilosiernie i zakonczenie wszystkich watkow graniczyc z cudem..... jak znam zycie to polowa w ogole bedzie zapomniana.... jedyne co mnie przy tym jeszcze trzyma to wzglad na poprzednie czesci i ich jakosc.
    mam nadzieje ze jordan zrobi znowu ksiazke na miare swoich mozliwosci a nie bedzie nam myslil oczu spadajacym lisciem przez trzy strony.
    kr
  • Włóczykij

tytuł tego tematu podsunął mi inny "Koniec tego grona". Nikt już nic nie ma do powiedzenia na temat tej książki? Czy może dopiero czytacie?
  • Anonim

ja jestem o 2 tomy opozniona przez glupia mature, a leza na polce i slicznie wygladaja, ale obiecalam sobie ze usiade i przeczytam wszystkie od 1 i po kolei do tych ostatnich 2. bo glupio psuc sobie czytanie tym, ze sie 'nie pamieta...' wydarzen sprzed 3 tomow.

wolalabym zeby juz skonczyl sage. nie chce zeby fajne ksiazki jeszcze bardziej rozwlekal i rozdrabnial. ale realna liczba to pewnie ze 3 tomy. tak zeby zdarzyl ostatnia bitwe opisac i finito
  • Kapuśniaczek

mi się wydaję, że jeszcze kilka tomów wiecej bedzie, może kilkanaście, ale cieszy mnie to, bo ilość tomów wcale nie pogarsza jakosci całej sagi.
  • Włóczykij

To chyba nie przeczytałaś do końca. Ostatnie 4 tomy to już są same dłużyzny i powiewa nudą. Jakośc się znacznie obniżyła w stosunku do powiedzmy 6 pierwszych tomów
| |

Ktokolwiek czytal bedzie wiedzial o co chodzi. Fantasy w swojej najwyzszej formie

Miejsca grona (0)