-
o7.Jac znow nadaje
Ja osobiscie w swojej kolekcji na najwyzszej polce ustawilem:
1. Niebieskie pigulki
2. Corto Maltese
3. Maus
CHolera tego tyle jest:) Sandmany, Kaznodzieje, Blacksad, V jak Vendetta, ... az ciezko wytypowac.
Najwiekszy zawod to:
1. Gorn(na szczescie ja tego nie kupilem:)
2. Antalogia czlowiek w probowce
3. Labirynt antalogia cz.1 -
esemoka
-
głodny
Mnie porywa Mignola, ale czy cenię te komiksy najbardziej? hm nie wiem...
mam też dwa albumy Sin City po czesku - cudne :] -
Katiusza
Antologia Labiryntu- rajuśku, to faktycznie jest gniot :)
Chociaż złego słowa nie dam powiedzieć o Łukaszu Stachniaku, a konkretnie o jego rysunkach, bo są nie tylko porządne, ale mają prawdziwie komiksowy charakter. Opinię pozytywną mam też dlatego że widziałam mnóstwo jego prac i chłopaczyna naprawdę ma talent :) Potrafi zdziałać łapą niezłe rzeczy. -
-
o7.Jac znow nadaje
-
Anonim
ja najlepsiejszego nie wskaże bo trudno by, za to mogę najgorsiejszy - alvin norge (bosz... ten komiks jest badziewny jak sto pięćdziesiąt, wszystko psuje grafa i układ kadrów, stron... -gdyby inaczej to oprawić graficznie może by się uratowało) -
o7.Jac znow nadaje
-
:: Fle' ::
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Katiusza
Jac => Owszem, znajomy :) Ale nie napisałam że go lubię i jest fajny (bo to złamas, znam go za dobrze żeby go szanować), tylko napisałam że potrafi rysować. Do sztuki podchodzę czysto empirycznie, albo coś mnie rusza albo nie, nie ma tu znaczenia czy lubię typa który to rysował. -
o7.Jac znow nadaje
Moze odbiegne od tematu, ale nurtuje mnie co jest tak wielkiego w Thorgalu, ze wielu ludzi uwaza go za arcydzielo komiksu.
Popatrzmy na to co ma Thorgal:
- bdb rysunki
- bdb scenariusz, ktory wciaga
- bdb wykreowanych bohaterow
- Bardzo dlugi komiks, ale trzymajacy przez prawie cala serie wysoki poziom.
Ogolnie nalezy do komiksow bdb.
Ale czy to wystarczy aby nazwac go arcydzielem, czy tez komiksem wybitnym?? Czy Van Hamme i Rosinski stworzyli cos, co jest nadzwyczajne a nie tylko bdb.
Wiec meritum pytania brzmi. Co dla was jest takiego w Thorgalu, ze stawiacie go na tak wysokich polkach??;)
-
Woltron
A wg. mnie Thorgal ma:
- wzorowy rysunek
- wybitny scenariusz (np.: Alinoe)
- wybitnie wykreowanych bohaterów i nie chodzi tu o postacie pierwszoplanowe, ale także o drugoplanowe typu Gandalf Szalony czy Galathorn.
o :)
A z komiksów, które posiadam w swoim domu najbardziej chyba cennię stare, jednotomowe wydanie "Szninkla". Z nowszych na pierwsze miejsce wychodzi Dylan Dog i królik ronin Usagi :) -
arcz
ciezko wybrac jakis taki jeden komiks, ale powiedzmy ze na dzis dzis czuje ze to Spider Man "Revenge of the Sinister Six" jako TP, wydanie z 94 roku. Trudno chyba juz to dostac. Larsen w wybornej formie + Sandman i reszta załogi..itp itd.. No a przede wszystkim jest to calosc historii, bez cięć jak to bylo w semicowym wydaniu.
Gdzieniegdzie jakies błędy drukarskie w stylu fioletowej skóry Hulka :) Eh!
-
Anonim
bez jakiejs szczegolnej klejnosci to: batman engines, mikropolis, akira.
thorgala najlepszy byl ten w ktorym wymazal sobie pamiec, nie pamietam tytulu; ) -
Moment
Zdradzona czardziejka, pierwsze wydanie z 89 rku, zakupione w antykwariacie za 10zł :D -
Grono.Net
najbardzej w swej kolekcji cenie X-Men ale to z sentymentu. A tak to cenie Gaimana -
Anonim
hm... najbardziej takiego co powinienem ceniź komiks to taki amerykański hulk jeszcze z lat 70tych...
ale najbardziej cenię chyba AVP pierwszego w polsce to wydanie specjalne czy coś tam coś tam...
lubię też bardzo swoje hellboye :P -
Anonim
a najgorszy komika to power rangers BUHAHAHAHA kupiłem jak byłem jeszcze w żłobku :P