Konie [5795]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • aleqsandra

pff... a czy ja napisałam co o Tobie myślę? to było stwierdzenie ogólne, dotyczące każdej osoby się tu wypowiadające, także mnie...
    Chyba się nudzisz w domu i szukasz pretekstu do kłótni.
    KONIEC TEMATU.
  • kalynca

o kurde, weszlam na grono po kilkudniowej niebytnosci i w koncu zauwazylam jakis ciekawy temat ktory sie dosc (jak na nasze kochane grono) fajnie rozwinal...
    ponad pol roku temu xD

wszystko co mialo byc powiedziane chyba juz zostalo powiedziane wiec nie dodam nic wiecej poza...
    araby do skokow? hehe
  • aleqsandra

swoją drogą...

araby są tylko piękne i jeszcze raz piękne...
    a serio to jeszcze nerwowe i wytrzymałe...
    konkludując: do niczego się nie nadają w świetle dzisiejszego sportu jeździeckiego; p (może rajdy i wyścigi; ) )
  • OluS

>kalynca napisała:
    >
    >wszystko co mialo byc powiedziane chyba juz zostalo
    >powiedziane wiec nie dodam nic wiecej poza...
    >araby do skokow? hehe

to też było xD

• kalynca

no wlasnie - rajdy i wyscigi.

ale dla mnie arab to zawsze bedzie taka figureczka posmarowana wazelina przy oczkach do postawienia w ogrodku zeby wszyscy podziwiali. ; p
  • Paulaa

Dla mnie tez xD
  • aleqsandra

Anegdotka niedawno zasłyszana od znajomej, która wróciła z Egiptu.
    Arab (w sensie człowiek) chciał jej wcisnąć konia, który wogóle nie był koniem arabskim, ale nie ma to jak siła perswazji...; ) W każdym razie podobała mi się riposta: "Jestem z Polski, jak będę chciała mieć araba, to przecież wiadomo, że w Polsce są najlepsze!" xD
  • kalynca

gdziestam przeczytane:
    w stajni pod warszawa pojechali w teren. jedna kobita jechala na kasztanowatym arabku.
    no i jakos tak sie zlozylo ze spadla. wiec latali od domu do domu i pytali "przepraszam, nie widzieli panstwo rudego araba??"

mam nadzieje ze dobrze powtorzylam; p
  • aleqsandra

• Brzask

pfff zajezdzani konia przez internet 0_o
  • Anonim

Kala, prawie popłakałam się ze smiechu xD
  • Anonim

szkoda gadać; |; | :| zero odpowiedzialność i zero myślenia a o kreatywność już nie wspomnę załamka
  • karo

Chyba nie do końca się z wami zgadzam na temat arabów. Kiedyś miałam takie same zdanie co Wy ale je zmieniłam. A mieliście kiedyś araba? Albo przynajmniej zajmowaliście się nim przez jakiś czas? Jeśli nie, to nie ma sensu się wypowiadać o tych zwierzakach. Wiadomo, że nigdy nie będą super skoczkami skaczącymi 140cm ale to nie znaczy , że sie nadają tylko do wyścigów i rajdów.
  • Brzask

ja mam araba, prawie mam; ]
  • Anonim

Araby to wymagające konie, ale gdy się pracuje z nimi tak jak trzeba to są świetne.
    Ale do sportu się N I E N A D A J Ą; )
  • kalynca

no dobra, Mama Twoj arab jest wyjatkowy :D nie rusza sie za bardzo jak arab i ma wyjatkowa psychike musze to przyznac. wiesz ze ja na Was czekam na torwarze 2012 :D
  • Julia

Araby nie są stworzone do skoków jako dyscypliny sportowej, z tego co się orientuje to nawet ich budowa temu nie sprzyja (choć mogę się mylić, nie mam 100% pewności), do ujeżdżenia też nie, ale do wyścigów i rajdów jak najbardziej. Zwłaszcza wyścigów. Co świadczy o tym, że nie są tylko ładne.
    Nawet hodowle arabów mają jakby dwie kategorie - wyścigowa i wystawowa. Zdarza się oczywiście, że się pokrywają - koń jest piękny i super biega.
    Nie będę się więcej rozpisywać bo to nie jest wątek o arabach.
  • bardowata

ja mam prawie 14 lat i zajeździłam już jedną kobyłe. Naprawde odwaliłam kawał dobrej roboty. Dzsiaj wsiadłam po raz drugi na młodego ogierka hucułka. Dlatego uważam, że wiek nie ma znaczenia, a doświadczenie tak; ) Przyznam, że przy Rosie była to dla mnie nowość i nie wiedziałam od czego zacząć, ale oczywiście miałam pomoc :)) Teraz jest jeszcze inaczej moim zdaniem. Musze innym tempem pracy się posuwać i wydaje się, że robie to pierwszy raz. :))
    Nie jeżdże długo. Jakieś 3-4 lata. Zależy też od nas czy będziemy jeździć rok i bardzo dobrze czy kilka lat i do dupy. Niektórzy mają potencjał :) Dlatego nie zgadzam się z koleżankami powyżej co do wieku.. a z tym galopem dobrze ci podopowaidają, ja miałam podobny problem; D osobiście dążyłam do rozluźnienia się konia, jeżeli opanujesz to w stępie i kłusie w różnych figurach i tempie, myśle że galop będzie łatwiejszy :))
    Pozdrawiam.
| |

Gronowa społeczność koniarzy. Konie, jeździectwo, sport, hodowla, rekreacja i wszystko inne zwi..

Fotki

Miejsca grona (2)