Konie [5795]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Chcę się zapisać do tej stajni.. i chce wiedzieć czy wam sie tam podoba, jakie są warunki, konie instruktorzy :) żeby nie pomyliło sie wam z inną stajnią tu jest strona : http://www.besthorses.pl
    Wiecie może jaka jest cena za trening skokowy? :)
  • kalynca

wiem ze po to na stronie podany jest nr telefonu zeby moc zadzwonic i zapytac.

nie wiem jak jest w podolszynie ale w Posterze rekreacja prezentowala dosc marny poziom. a to jakby nie patrzec - jedna rodzina, jeden "byznys". Ale kto wie, moze Arek prowadzi to lepiej. Pojedz i sprawdz, czy to wszystko takie pikne jak na stronie internetowej...
    nie wiem co to znaczy zapisac sie do stajni, ale wizyta tam powinna rozwiac wiekszosc twoich watpliwosci w tym temacie.

EDIT: czy Arianin z Twojego opisu to Arianin - kon z Podolszyna???
  • Anonim

Tak, to koń z Podolszyna :) Byłam tam wczoraj (wtorek) ale na jakiejś marnej rekreacji. :) Chciałam się zapisać na trening skokowy ale miejsca nie było .. to sie na rekreacje zapisałam-bo koniecznie chciałam tam pojechać. Jeździłam na niejakim-Karmelu- konik fajny... ale pan Arek..miły i sympatyczny.. ale nauczyć się nic u niego nie da.. oprócz jednej rzeczy... można zdobyć ciekawą umiejętność ( jak by ktoś w lesie zaczął do was strzelać to galopujecie ze stój) i tyle . :) W następną środę jade tam na trening skokowy indywidualny :) u pani Ewy :0 może będzie fajnie :) ....

A co do Arianina.. to tak koń z Postera.. miałam go kiedyś kupić.. ale coś nie wyszło.. bo pan chciał go nam wcisnąć na siłe ( co z tego że to koń profesor ale teraz to taki tłuczek- dla początkujących do rekreacji ) :)
  • Crokodille

Uparcie dzielisz ludzi i konie "na tych do rekreacji" i "tych z TRENINGU SKOKOWEGO"

Nie podoba mi się takie podejście.

Spoglądając na Twój profil i wypowiedzi mam wrażenie, że przeceniasz swoje umiejętności i wiedzę.

Dodatkowo nie chcesz się stosować do regulaminu forum.

Brak pokory?

• Anonim

Nie dzielę :) Tylko ja chcę się nauczyć skakać.. a NIE TYLKO SOBIE POJEŹDZIĆ NA KONIKU :)

I ja uważam, że moich umiejętności nie przeceniam :) Ale jestem pewna, że "coś" na temat koni wiem :)

I opisałam tylko jak było w owym Posterze na rekreacji. Instruktor nie zwraca uwagi na nic. !
    Tylko żeby jeździec nie spadł.. a reszta to mu wisi i powiewa :) A więc sam/sama widzisz :)

I chcę nauczyć się skakać, a jak już mówiłam, sama opisałam REKREACJĘ . A zachowanie pana trenera ze stajni Poster mnie zdziwiło.. ponieważ ja NA KAŻDEJ mojej jeździe w innych stajniach zawsze mi zwracali uwagę, że np. źle trzymam rękę, albo mam stopy za bardzo w strzemionach ) a tuu ? Nic kompletnie oprócz: teraz za kłusujcie i teraz sie zatrzymajcie :) I z tąd moja reakcja :)

A na gronie jestem od niedawna :) I nie wiedziałam, że nie mogę wstawiać dobrowolnie moich postów :) Przepraszam :)
  • Crokodille

zanim człowiek nauczy się skakać, powinien umieć też różne inne rzeczy. Zamiast narzekać lepiej wziąć treningi indywidualne.

Na jazdach w zastępie instruktor nie jest w stanie kontrolować wszystkich i dlatego takie jazdy wyglądają jak opisujesz.

• Anonim

ależ kolego ! :) właśnie o tym mówie :) Najczęściej miałam indywidualne treningi ( a od czasu kiedy skaczę treningi skokowe indywidualne :) I opisałam ,że nie watro zapisywać się do POSTERA na rekreację.. bo nic się nie nauczymy więcej oprócz stęp, kłus i galop. ( I nie mówię tutaj dosłownie :) chodzi o to, że jeździec siedzi na tym koniu i sie telepie :) a koń przebiera nogami wolniej szybciej <kłus galo> itp )
    :) :) :)

I pytam jak jest w Posterze na treningu skokowym :)
  • Crokodille

"Kolego" hehe (mam taką ikonkę żółtą przy liczbie znajomych, znaczy ona, że jestem płci żeńskiej :P)

Patrząc po wypowiedziach "a teraz przejdźcie do kłusa", wydawało mi się, że mówisz o jazdach w zastępie.
  • A.

wiecie co, prawda jest taka, że w 99% przypadków rekreacja jest MARNA.
    więc nie dziwię się Matrix, że nie jest usatysfakcjonowana tym co opisała. bo to, że facet stoi na padoku i pilnuje żeby w miarę możliwości nikt nie spadł, to raczej standard i jak się ma większe ambicje to ciężko tak na dłuższą metę.
    super koleś prowadził jazdy na Wolicy, trochę ujeżdżeniowe, lekko wychodzące poza program "stęp, kłus, wolta, zmiana kierunku" ale długo tego nie pociągnął, bo musiał się dostosować do najsłabszych w zastępie i dupa;/ a podziału na grupy nie ma, praktycznie wszyscy do jednego wora.

moja rada jest taka, że jeśli nie jara Cię już rekreacja, to uciekaj z niej. bo nie zrobisz z rekreacji sportu:) tylko frustracji się człowiek nabawi starając się "coś więcej". zapisałaś się na indywidualne skoki i super, mam nadzieję, że Ci się spodoba!

• Susełka:-)

bylam na takim "treningu skokowym" w podolszynie. zanim oczywiscie na niego trafilam minelo troche czasu bo a to p. Ewa odwolala, a to przyjechalam na umowiony trening a Ona powiedziala ze dzisiaj jednak nie, nie dajac mi wczesniej znac ale to juz pomijam...na treningu jest max 3 konie chyba ze taki indywidualny ze 1 osoba, ja bylam na tym gdzie byly 3 osoby.poziom tych osob byl rozny...skoczylismy pare razy kopertke, dwa razy stacjonate moze z 70cm i na tym koniec treningu...osobiscie uwazam ze nie byl to trening godny nawet tych 60zl...ale kto co lubi. nawet chcialam im dac druga szanse ale tak ciezko sie tam umowic ze zrezygnowalam...

a i jeszcze jeden minus to brak organizacji, bylam umowiona na 17 przyjechalam na 16.40 a trening sie juz zaczal i ludzie zaczynaja klusowac... dobrze ze moglam jeszcze dolaczyc bo kolejny raz przyjezdzac tam na marne to bylaby przesada...
  • Anonim

>.M.A.T.R.I.X. :D napisała:
    >Chcę się zapisać do tej stajni.. i chce wiedzieć czy wam
    >sie tam podoba, jakie są warunki, konie instruktorzy :)
    >żeby nie pomyliło sie wam z inną stajnią tu jest strona
    >: http://www.besthorses.pl
    >Wiecie może jaka jest cena za trening skokowy? :)

byłam tam, pytałam o dzierżawę, widziałam parę jazd, treningów.
    Ogólnie warunki są całkiem, całkiem, z panem Arkiem można się dogadać, pracownicy również bardzo mili. Konie wydają się być całkiem do rzeczy.
  • Anonim

A. :):) Tak, właśnie zapisałam się na jazdę indywidualną skokową i mam nadzieję, że będzie super! :):)

A jedna z koleżanek napisała... " nie jest to warte nawet tych 60 zł" .... 60 zł ? A "ta" pani Ewa mówiła, że trening skokowy 100zł :) to ja już nie wiem... :)

• Anonim

>Crokodille napisała:
    >"Kolego" hehe (mam taką ikonkę żółtą przy liczbie
    >znajomych, znaczy ona, że jestem płci żeńskiej :P)
    >
    >Patrząc po wypowiedziach "a teraz przejdźcie do kłusa",
    >wydawało mi się, że mówisz o jazdach w zastępie.

Sory :) mówiłam, że od nie dawna jestem na gronie :) hehe
  • kalynca

Matrix a slyszalas kiedys takie pojecie jak UJEZDZENIE? czy znane Ci sa tylko "rekreacja" i "skoki"?
    bo mam wrazenie ze uwazasz, ze poza tym, co oferuje rekreaja, to mozna juz tylko skoki opanowac (i wtedy to juz sie "umi" jezdzic)

EDIT: uwazam ze nie bedzie to warte 100 zl, ale nie moje piniendze, nie moj cyrk, nie moje malpiatki
  • Anonim

>kalynca napisała:
    >Matrix a slyszalas kiedys takie pojecie jak UJEZDZENIE? czy
    >znane Ci sa tylko "rekreacja" i "skoki"?
    >bo mam wrazenie ze uwazasz, ze poza tym, co oferuje
    >rekreaja, to mozna juz tylko skoki opanowac (i wtedy to juz
    >sie "umi" jezdzic)
    >
    >EDIT: uwazam ze nie bedzie to warte 100 zl, ale nie moje
    >piniendze, nie moj cyrk, nie moje malpiatki

Kalynca :) Oczywiście słyszałam xD Ale chodzi mi o to, że ja interesuje się skokami i chcę chodzić na jazdy skokowe..miałam wiele jazd ujeżdżeniowych......a nawet brałam udział w "mini" zawodach ujeżdżeniowych w najniższej klasie :P ale to nie ważne :) Chodzi mi tu o t, że ja kocham skoki :) a uj. jakoś mnie zbytnio nie rajcuje :) stąd to podejście :)

60zl to bylo w grupie 3 osob ale to byly skoki wiec pewnie jak jedna osoba to 100zl bardzo mozliwe...jesl;i chodzi o warunki to sa naprawde niezle, dwie hale, ogolnie czysto i w miare ladnie pojedziesz zobaczysz i napisz relacje bo jestem ciekawa :P
  • Anonim

hyhy :) Susełka.. jak chodzi o warunki... to już wyżej pisałam, że byłam tam ostatnio na jeździe rekreacyjnej i jeśli chodzi o tą jazde... to nie za fajna :) Ale warunki jak najbardziej fajne :) Bardzo dobra hala ( mała i duża ), duże i czyste boksy :) Zielone pastwiska i jak narazie miała atmosfera :)
  • Nothing is what it seems

Jeśli chodzi o rekreację, to zależy na kogo się trafi. W weekendy mamy obstawę dość dużą, zwłaszcza niedziela to zazwyczaj jest hardcore. Wiele jazd rekreacyjnych widziałam w życiu i uważam, że te w Podolszynie są jednymi z lepszych. Oczywiście zależy od instruktora i dnia. No, bo umówmy się przy 6 koniach na hali trudno jest każdemu kazać jeździć osobno- pozabijali by się.
    Teraz tworzona jest grupa do brązowych odznak. Przygotowania na naszych koniach, na każdej jeździe inny. Tą są grupy o 9.00 w niedzielę. Na początku przez jakieś 2 miesiące pewnie to będzie ujeżdżenie. Jeśli już ujeżdżenie będzie opanowane przejdzie się do skoków.
    Może .M.A.T.R.I.X. :D satysfakcjonowałoby Cię takie rozwiązanie?
  • kalynca

Ola - szczerze mowiac sadze ze niewielu rekreacyjnych jezdzcow by satysfakcjonowalo tylko i wylacznie ujezdzenie przez pierwsze 2 mies. przeciez ujezdzenie jest NUDNE, tam sie NIC NIE ROBI!
    ;)
| |

Gronowa społeczność koniarzy. Konie, jeździectwo, sport, hodowla, rekreacja i wszystko inne zwi..

Fotki

Miejsca grona (2)