Konie [5795]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Omne ignotum pro magnifico.

Crokodille taki jest już mój urok osobisty xD Ale to we mnie lubisz prawda?

A poza tym jak ktoś chce to potrafi. A poza tym są sędziowie i sędziowie. Niektórzy sędziowie - jak ci o których wspomina Crokodille - wiedzą o co kaman a niektórzy nie
  • Crokodille

>Omne ignotum pro magnifico. napisał
    >Crokodille taki jest już mój urok osobisty xD Ale to we
    >mnie lubisz prawda?
    >
    Jesteś jak przerost formy nad treścią, a Twoje posty zalatują mitomanią i samouwielbieniem. Zapewne po drugiej stronie kabla siedzi biedny pryszczaty chłopak, który tak na serio w realu nie podejdzie do żadnej dziewczyny, bo się wstydzi, a w stajni większość amazonek się z niego śmieje.

Do tego bałaganiarz, złośliwiec i dzieciak. Ręka mnie świerzbi nad wciśnięciem bana za kolejny post, który potem będę musiała sprzątać.

Przemyśl to sobie zanim przyczepisz się do kogoś personalnie. Tutaj rozmawiamy o koniach i jeździectwie, a nie o tanich podrywach, które mają być dowcipne, a wcale nie są.

Dziękuję, skończyłam.
  • banshee

>Crokodille napisała:
    >>Omne ignotum pro magnifico. napisał
    >>Crokodille taki jest już mój urok osobisty xD Ale to we
    >>mnie lubisz prawda?
    >>
    >Jesteś jak przerost formy nad treścią, a Twoje posty
    >zalatują mitomanią i samouwielbieniem. Zapewne po drugiej
    >stronie kabla siedzi biedny pryszczaty chłopak, który tak
    >na serio w realu nie podejdzie do żadnej dziewczyny, bo
    >się wstydzi, a w stajni większość amazonek się z niego
    >śmieje.
    >
    >Do tego bałaganiarz, złośliwiec i dzieciak. Ręka mnie
    >świerzbi nad wciśnięciem bana za kolejny post, który
    >potem będę musiała sprzątać.
    >
    >Przemyśl to sobie zanim przyczepisz się do kogoś
    >personalnie. Tutaj rozmawiamy o koniach i jeździectwie, a
    >nie o tanich podrywach, które mają być dowcipne, a wcale
    >nie są.
    >
    >Dziękuję, skończyłam.
    gdybym mogła, kliknęłabym "lubię to"... nawiasem mówiąc - nie mogę się doczekać dnia, kiedy gronko i to zapożyczy od fejsa (przy czym byłaby to jedyna korzystna zerżnięta od fejsa rzecz). -.-'
    Omne ignotum... - od siebie dodam, że gdybyś skoczył z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ, to byś się zabił. tytułem wyjaśnienia, gdzie mnie boli: nie dość, że offtopujesz, to jeszcze czasem piszesz koszmarne bzdury.

>Banshee - na zawodach westowych w zeszłym roku, sędzia
    >przerwał przejazd reiningowy gdyż dziewczyna nie radziła
    >sobie, koń szarpał głową, itp. Facet nie mógł na to
    >patrzeć i w trybie natychmiastowym wywalił parkę z areny.
    >Można? Można.
    wiesz co, nie znam przepisów westowych... ale przypuszczam, że jakby się ktoś uparł i był bardzo namolny, to mógłby po takim sędzim pojechać jak po łysej kobyle albo go olać - regulamin PZJ-tu dotyczący skoków nie zezwala na ściągnięcie jeźdźca za łeb z parkuru. może się bał o własny tyłek albo po prostu nie pomyślał, bo ja wiem... albo może we wcześniejszych próbach dziewczyna nie chrzaniła sprawy na tyle, by uznać to za niebezpieczne, a spieprzyła dopiero w tym ostatnim skoku? nie wiem, nie widziałam, ale powoli dochodzimy do etapu gdybania... w każdym razie w poprzednim poście bardziej chodziło mi o to, że organizatorka jako taka nie ma tu nic do rzeczy niż o samego sędziego i jego decyzję.

Sędzia sędzią ale pogdybać można no nie? xD Cóż Crokodille jeśli chcesz się przekonać jaki jestem po drugiej stronie kabla to umów się ze mną xD
  • Crokodille

Banshee, jet opcja "Git" :) W wescie jeżeli sędzia widzi, że ktoś męczy konia, to może przerwać przejazd. Wtedy tak było. Zwłaszcza, że w Reiningu i innych konkurencjach westowych bardzo ważna jest więź między koniem, a jeźdźcem, muszą do siebie pasować, bo po prostu nie wykonasz niektórych manewrów.

To tak jakby na ujeżdżeniu klasycznym zawodniczka zaczęła szarpać się z koniem na arenie tak, że koniu podrywał by pysk do góry.

Omne

>Cóż Crokodille jeśli chcesz się przekonać jaki jestem po drugiej stronie kabla to umów się ze mną xD

Nie gustuję w typach jak Ty. Napisałam Ci wyraźnie, kilka razy - nie mam zamiaru się z Tobą umawiać. Temat uważam za skończony.

Eh Crokodille jak Ty coś napiszesz to nie wiadomo czy się śmiać czy pałą walić xD :P

Ale wracając do tematu by nie robić offtopu - bo niestety co poniektóre czcigodne i najprzewielebniejsze moderatorki tego nie lubią xD :P - moim zdaniem w każdych zawodach bardzo ważna jest takowa więź o której mówisz Crokodille. Zaryzykuje stwierdzenie że w ogóle w jeździe takowa więź jest niezwykle ważna xD
  • banshee

>Crokodille napisała:
    >Banshee, jet opcja "Git" :)
    to nie to samo; )

>W wescie jeżeli sędzia widzi,
    >że ktoś męczy konia, to może przerwać przejazd. Wtedy
    >tak było. Zwłaszcza, że w Reiningu i innych konkurencjach
    >westowych bardzo ważna jest więź między koniem, a
    >jeźdźcem, muszą do siebie pasować, bo po prostu nie
    >wykonasz niektórych manewrów.
    >
    >To tak jakby na ujeżdżeniu klasycznym zawodniczka
    >zaczęła szarpać się z koniem na arenie tak, że koniu
    >podrywał by pysk do góry.
    no widzisz. a w skokach nie ma przepisu, który wyraźnie pozwala na takie coś... wobec czego wyraziłam nadzieję, że ten stan rzeczy się zmieni.; )

>Eh Crokodille jak Ty coś napiszesz to nie wiadomo czy się
    >śmiać czy pałą walić xD :P
    i vice versa...

Banshee ale ja to mogę bo jestem facetem a Wy jako kobiety nie możecie xD :P
  • banshee

wiesz co? nie chce mi się z Tobą "dyskutować". znasz takie powiedzenie "mowa jest srebrem, milczenie złotem"? to jeśli nie masz do powiedzenia nic NA TEMAT, to może się do niego zastosuj, hm?

Czcigodna Banshee jak zapewne zauważyłaś schematy na mnie nie działają

A tak wracając do tematu ostatnio byłem świadkiem takiej sytuacji że pewien trener puścił nieletnią - wspomnę że to jedna z warszawskich stajni - która po prostu nie radziła sobie z koniem puściła ją na jazdę do warszawy :( - no normalnie aż nóż otwiera się w kieszeni
  • Crokodille

W jakim sensie "puścił ją na jazdę do warszawy"?

W sensie pojechała sobie w "teren" na jazdę po warszawie. No we mnie aż się zagotowało :(
  • Crokodille

>W sensie pojechała sobie w "teren" na jazdę po warszawie.
    >No we mnie aż się zagotowało :(

hahahaha, a gdzie "po warszawie" jeździła? :D

tego nie wiem bo nie dociekałem :D
  • banshee

>Crokodille napisała:
    >>Omne ignotum pro magnifico. napisał
    >>W sensie pojechała sobie w "teren" na jazdę po
    >warszawie.
    >>No we mnie aż się zagotowało :(
    >
    >hahahaha, a gdzie "po warszawie" jeździła? :D
    pachnie mi Agmają... oni czasem wysyłają konie na festyny do Parku Olszyna, a na festyn przyjeżdżają na nich dziewczynki ze stajni. nie mam pojęcia, jak przebijają się wierzchem spory kawałek przez miasto, i to po ulicach, które do pustych nie należą... no ale Agmaja nie byłaby Agmają bez takich numerów.
  • Crokodille

W takim przypadku nasuwa mi się pytanie "A gdzie są rodzice ja się pytam?!"

Pewnie w między czasie siedzą w jakimś pubie i sączą piwo albo siedzą w domu i ... korzystają z luzu spowodowanego brakiem dzieci xD
| |

Gronowa społeczność koniarzy. Konie, jeździectwo, sport, hodowla, rekreacja i wszystko inne zwi..

Fotki

Miejsca grona (2)