Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Weronika

Co myślicie na temat tej stajni?? Ja chodzę tam od roku i twierdzę, że jest to jedna z niewielu dobrych decyzji, które podjęłam w życiu:>
  • Anonim

Też tam chodziłam i nie byłam zbytnio zadowolona! Natomiast teraz jeżdżę do Anka Rancho i uważam że to jedna z najlepszych stajni w okolicy Warszawy :) Jednak tam jeżdzi się metodą naturalną Parelliego (czyli bez żadnych wędzideł, tylko z kantarkiem i jedną wodzą ) POLECAM :) Nigdy nie miałam takiego kontaktu z koniem jak mam teraz :) Pozdrawiam
  • Weronika

Przecież niekażdy musi mieć dobre wspomnienia, no trudno:) Ważne, że jeździsz teraz w stajni, która Ci w zupełności odpowiada. Ja w Hubercie poznałam swojego najukochańszego konika:*
  • Weronika

Coś cicho:)
  • Weronika postanawia umrzeć...

Wercia, Ty kupiłaś stamtąd Gerwazego?
  • WeReK

ja slyszalam same zle rzeczy o tej stajni :/ Ale jak tam nylam to niewydawalo mi sie tak zle :)
  • Klami

Dla zainteresowanych postawienie swojego konia w tatejszy pensjonacie....:

http://www.voltahorse.pl/forum/view...
  • Weronika

Gerwazy nie jest niestety mój:( To koń z hodowli prywatnej, potem Hubert go kupił. Z kupnem chyba nie byłoby takich kłopotów, gorzej z utrzymaniem:/ Aha i chciałabym wtrącić, że ten Rafał co pisze o Hubercie ne forum voltahorse ma częściowo rację, ale częściowo nie. Ja nie znam wielu właścicieli koni prywatnych, które stoją w Hubercie. Tych, których znam to znam też ich opinie i są pozytywne, więc bardzo mnie zaskoczyła opinia Rafała. Znam go i jego dziewczynę z widzenia i wydawało mi się, że są zadowoleni z Huberta. Głównie znam tę stajnię z kursów, jazd indywidulanych i ludzi tam przebywającyh, więc niewiem do końca jak jest z końmi przebywającymi w pensjonatach. Nieraz tam sprzątałam i wydawało mi się, że jest wszystko ok. Co do prezesa to nie znam go aż tak dobrze, ale wiem, że można się z nim dogadać. Pozatym na początku roku szkolnego będzie remontowana i powiększana stajnia dla koni klubowych w Hubercie. Nie będzie tego wybiegu dla kucyków za stajnią.
  • Weronika

Gerwazy nie jest niestety mój:( To koń z hodowli prywatnej, potem Hubert go kupił. Z kupnem chyba nie byłoby takich kłopotów, gorzej z utrzymaniem:/ Aha i chciałabym wtrącić, że ten Rafał co pisze o Hubercie ne forum voltahorse ma częściowo rację, ale częściowo nie. Ja nie znam wielu właścicieli koni prywatnych, które stoją w Hubercie. Tych, których znam to znam też ich opinie i są pozytywne, więc bardzo mnie zaskoczyła opinia Rafała. Znam go i jego dziewczynę z widzenia i wydawało mi się, że są zadowoleni z Huberta. Głównie znam tę stajnię z kursów, jazd indywidulanych i ludzi tam przebywającyh, więc niewiem do końca jak jest z końmi przebywającymi w pensjonatach. Nieraz tam sprzątałam i wydawało mi się, że jest wszystko ok. Co do prezesa to nie znam go aż tak dobrze, ale wiem, że można się z nim dogadać. Pozatym na początku roku szkolnego będzie remontowana i powiększana stajnia dla koni klubowych w Hubercie. Nie będzie tego wybiegu dla kucyków za stajnią.

pytałam tak tylko z ciekawości, bo znam tego konika :)
  • Weronika

Oo, a skąd??:)

właśnie z Huberta :)
  • Weronika

A jakoś nigdy Cię nie widziałam:)
  • Weronika

I cisza:>
  • Marta

No to ja się wypowiem :) Jak jeszcze moje umiejętności jeździeckie były w fazie nauki galopu i przegalopowanie kilku kółek tym chodem było dla mnie nielada wyczynem - wtedy w Hubercie mi się podobało. Jak nauczyłam się jeździć lepiej, to Hubertowe dwa kółka galopem i czasem przejazd przez drągi przestało mi odpowiadać.
    Ta stajnia jest dla ludzi, którzy lubią sobie pojeździć na koniu - bez adrenaliny :D
  • Krata

czytajac wszlekie wypowiedzi i dołączajac do tego własne doświadczenie to chyba nie ma takiej stajni z której wszyscy byliby zadowoleni, ale to chyba naturalne. Powiedzcie o tej stajni cos wiecej bo zmaierzam tam jeżdzic od wrzesnia
  • Weronika

Ja osobiście mam o niej bardzo dobre zdanie, chociaż jeżdżę tam praktycznie tylko rok. Teraz ma się remont odbyć stajni klubowej, więc wystąpią pewne zmiany:) Co do koni to niewiem jaki typ koni lubisz tzn. bardziej spokojne i posłuszne czy raczej nieprzewidywalne, nad którymi trzeba troszkę popracować. Tu są ich zdjęcia: http://www.tkkfhubert.horsesport.pl Piszę o tym byś tak mniej więcej się zorientowała:) Do spokojnych koni według mnie należy: Frazes, Połock, Gerwazy:*:*, Foska, Fama, Celena, Panterka, Balena no i Barwa. Do nieprzewidywalnych zdecydowanie Akcent, Sana i Bandama:> Jest jeszcze kilka innych koni, na których jeździ prezes itp. Oczywiście biorę pod uwagę również to, że mozę być zupełnie odwrotnie i więcej problemów byś miała np. na Frazesie niż np. na Akcencie. Jeśli chodzi o trenerów to ja osobiście polecam Pana Arka, u którego jeźdżę, jego żonę Panią Anię, Monikę Gawlińską, Magdę Janiszewską no i prezesa:P
  • Marta

Frazes to za moich czasów był najwolniejszym koniem z całej stajni. On nie jest już młody - więc nie można od niego za wiele wymagać, a bardzo żle reagował na bata :)
    Na Połocku dobrze mi się jeźdźiło, ale to taki delikatny konik - wszyscy mnie o tym ostrzegali, że ostrożnie na nim trzeba.
    Z reszty które wyżej przeczytałam znam jeszcze Bandame - ona była wspaniała i Sanę! Na niej można było sobie pogalopować! No i jeszcze Akcent - ale o nim to tylko z obserwacji jeżeli już......

Wercia - mogłabyś napisać naczym teraz tam polegają jazdy (w ramach kursu) i ile jest osób w grupie?

• BaŚ

Hubert nigdy sie nie zmieni - moga sobie remontowac stajnie, a konie i tak dostana tam zajoba od pracy po 4 godziny dziennie i braku jakichkolwiek pastwisk. Po drugie tam sa sami instruktorzy rekreacji, a zeby zdobyc takie uprawnienia niewiele trzeba wiedziec. Po trzecie jezdzi sie w kulbakach tak starych i zjechanych, ze nawet lydki nie mozna prawidlowo ustawic. A jesli do tego nadal kreci sie tam Rafal F. i jego nienormalnia dziewczyna Agata to ja radze omijac to miejsce szerokim lukiem.
  • !MiNuCiAk!

ja jestem pensjonaruruszem z huberta hmmmm yymm sprostowanie Rafala dziewczyna to jest Aniarka a Agata to jego siostra Hubert jest to stajnia dla kogos kto przyjezdza co dziennie do swojego konia mozna sie zkim dogagdac zeby ruszyl konia ale duzo zastrzen do tej stajnii sa stajnie o niebo lepsze
| |

Gronowa społeczność koniarzy. Konie, jeździectwo, sport, hodowla, rekreacja i wszystko inne zwi..

Fotki

Miejsca grona (2)