-
Cz.Asia.
no wlasnie, jak myslicie??zadalam to pytanie, poniewaz nie rozumiem niektorych zachowan moich koni w stosunku do mnie, nie wiem co znaczy lizanie po plecach, dawanie(autentycznie) buzi w usta, chodzenie za mna po pastwisku..a wy jak myslicie?? czy kon rozpoznaje swojego wlasciciela i potrafi okazac milosc?? -
Anonim
Mysle, ze konie rozpoznają swoich wlascicieli :) CO innego w stajni 'publicznej' no nie wiem jak to ując ale wiadomo o co chodzi :) no wiec mysle ze tam konie nie rozpoznają ilus tam jezdzcow ktorzy przychodza na dzien:) a co do zachowan Twoich koników, mysle ze chodzenie za Tobą po pastwisku na pewno oznacza przywiązanie do Ciebie i to ze Cie lubią:) dawanie buzi hmnnnn :D nie spotkałam sie z tym :D ale brzmi jak oznaka miłosci :D :P a lizanie po plecach hm tu juz nie mam pomysłu:P -
Isabelle
-
Anonim
kon ma duzo zachowac okazywania sympatii jak chodzi na pastwisku za Tobai sie z z Toba drapie to to jest raczej okazanie sympatii i zaufania -
-
Weronika
Twoje konie napewno Cię rozpoznają, jestem tego pewna:) I potwierdzam wypowiedzi poprzedników co do dawania buzi itp:P -
Life on Mars
czesto na padoku mozna zaobserwowac jak konie sie skubia po/w okolicach klebu , przynosza sobie na wzajem nie tylko przyjemnosc z "pieszczoty" ale i utrwalaja wiez .....proponuje zebys w boksie stanela obok lopatki swojego konia , tak zebys ja miala ja na wysokosci swojego np. lewego ramienia zaczela drapac okolice klabu i lekko wypiela tylek......na efekty nie trzeba czekac zbyt dlugo :)
co do chodzenia na padoku....kon szuka kontaktu...mozliwe ze ma cie za przewodnika (badz zwyklego czlonka )stada,dlatego podaza za toba i szuka twojej aprobaty. -
Cz.Asia.
hehe, duuuuzo madrych slow;) danke, ale to lizanei po plecach?? a co do tego w boxie to norolim sprobuje -
Anonim
now lasnie to lizanie po plecach jest dosc intrygujące:D ja spotkałams ie tylko z kąsaniem po plecach gdy zblizam sie doc zyszczenia kopyt lub jestem w trakcie:D -
Cz.Asia.
hehe, nie no w sumie to kasanie to tez, ale intryguje mnie to zachowanie;)(lizanie of corse) -
dirtydiana
-
Cz.Asia.
-
Anonim
mój daje buzi na przywitanie i chodzi za mną jak pies a jak dzieje się coś "strasaznego" to chowa się za mnie lub chowa głowe pod pache... hehe fajne sa te nasze koniki :) -
Cz.Asia.
wlasnie, zapomnialam, ze jak trzymalam Hausta na uwiazie, a on jadl sobie trawke, i w pewnym momencie natrafil na jakas tasme, tak sie przestraszyl, to od razu do mnei przestarszony, zebym mu ta tasme z buzi wyjela;P -
!jackas !
-
Cz.Asia.
-
Yolasiaa
kiedys miałam na stadninie konia ktory nie był moj :/ ale strasznie sie ze soba zzylismy. potrafił rzec jak mnie usłyszał lub zobaczył, jadł marchewke z mojich ust. Był naprawde kochany :D -
Cz.Asia.
a teraz masz swojego koniska, i jestescie ze soba jeszcze bardziej zzyci:P(jestem jasnowidzem:) -
∂SH
ostatnio moj źrebaczek troche chorował i przez cały tydzien byłam z nim 24h na dobe!mały tak sie do mnie przyzwyczaił ze lizał i skubał mnie po rękach,przytulał sie i nawet dawał sobie robic zastrzyki....takie kochane te nasze konisie... -
Cz.Asia.
-
!jackas !