-
::>ronieczka<::
No i wydało się w sobote kto czyta to grono; )
Mam nadzieje, że nie podpadłam . . . -
a.
Hej:D Ja jeżdżę u p. Piotra i jest super, poza tym, że JEST ZA DUŻO LUDZI na jazdach!!! Raz było chyba 15. P. Piotr jak już się weźmie do tłumaczenia to jest świetny, ale ponieważ grupy są bardzo zróżnicowane pod względem umiejętności to nasz trener kochany skupia się głównie na początkujących. No dobra nie początkujących, ale o wątpliwych umiejętnościach jeździckich. Nawet nie wiem jak to nazwać. Umówmy się-nie za wiele potrafią. No i ja i moje 2 koleżanki, z którymi jeżdżę, całą lekcję sobie zbieramy konie (czasami się nawet udaje!! nie śmiać się-kiedyś trza zacząć;)), ale nikt nas nie poprawia. Czyli tak naprawdę mogłybyśmy jeździć bez trenera, 2X taniej, a wyszłoby na to samo. Wg. mnie trener/instruktor powinien się produkować przez całą jazdę.
Teraz ja się wyprodukowałam:P No i na koniec pytanie: Jaki jest p. Wiesław??? Bo chciałabym jeździć we wtorki, a p. P wtedy nie ma. Unfortunately. No to hejka. -
Anonim
Nie wiem jak jest teraz, ale znam Wieśka z czasów kawalerii i wtedy był fantastycznym instruktorem. -
Kinia
hej :)
czy ktoś może się orientuje, czy w stajni byłaby jakaś chętna osoba do podzielenia się swoim koniem na zasadzie współdzierżawy? -
-
Caroline
Teraz chyba niezabardzo... ale możesz przyjechac i popytać bo ludzie często zmieniaja zdanie :P -
kłOPOS
ze strony http://www.zawodyjezdzieckie.pl
Wielkanocna Impreza z Konkurencjami Jeździeckimi
W dniu 18 kwietnia 2009, na terenie Szwadron Jazdy RP w Starej Miłosnej, odbędą się się równocześnie dwie imprezy: Rgionalne Zawody w WKKW oraz Wielkanocne Zawody Towarzyskie z takimi konkurencjami jak klasy Pleasure, klasy dla koni czystej krwi arabskiej oraz inne.
Przewidujemy rozgrywanie konkurencji w cyklu jednodniowym i program składający się z bloków konkursowych oraz jednego obowiązkowego. Będą to:
1. Blok obowiązkowy
• Przegląd weterynaryjny wraz z konkurencją halter w klasach arabian i open
2. Blok – Klasy Arabskie
• Freestyle Dressage
• Classic Pleasure
• Arabian Traditional Riding (Native Costume)
3. Blok – Klasy Western Otwarte
• Western Pleasure
• Reining Freestyle
• Trail
4. Blok – Klasy klasyczne
• Hunter Under Saddle
• Freestyle Dressage
O szczegółowych zasadach rozgrywanej, a interesującej Państwa konkurencji dowiedzieć się można wybierając ją na http://www.zawodyjezdzieckie.pl w menu po lewej stronie w dziale Propozycje/Dla Zawodników/Konkurencje-zasady/ .... Pozostałe w Regulaminie Ogólnym.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zawodów lub zmian w programie i czasie trwania imprezy!
-
Agat@
ja jeżdzę u pana P. i uważam ze jest najlepszym instruktorem z jakim miałam jazdy. :) -
Anonim
ja natomiast jeżdżę u p. Wiesia. uważam, że jest to naprawdę niesamowity instruktor.
Co do p. Piotra mam wiele zastrzeżeń. Ostatnio na moich oczach koń, który po długiej i ciężkiej kontuzji powinien lekko galopować skakał ponad 80 cm u p. Piotra. Na dodatek prowadzi on jazdy w 15 koni.
u p. Wiesia bardzo dużo się już nauczyłam, chociaż jeżdżę u niego od wakacji, a ogółem jeżdże już kilka ładnych lat. Koryguje każdy nawet najmniejszy błąd, jest cudowny a na dodatek bardzo miły :) -
Anonim
>Marchwiak napisała:
>Czytalam sobie ten wątek bo chcialabym przenieśc kobylke
>do tej stajni i zastanawia mnie atmosfera, z tego co
>czytałam to dwa lata temu nie byla ciekawa jak jest teraz?
moim zdaniem jest to dobra stajnia jako pensjonat.
Boksy są naprawdę duże, są padoki, tor crossowy i stiplowy, hipodrom, ogromna, naprawdę ogromna hala, miła atmosfera :) jest to wyjątkowo duży teren, większej stajni nie widziałam jak narazie nigdy :) żeby obejść całą potrzeba dobrych 30 minut jak nie więcej; ]
-
Kaś.
Tylko cena jest nieadekwatna do stanu w jakim jest to wszystko utrzymane. W Aro zapłacę ok. stówę więcej a mam 3 hale, porządniejsze stajnie itd.
Sam teren Szwadronu jest po prostu jak marzenie, ale potrzeba kogoś, kto chciałby się tym zająć i doprowadzić do ładu. Możliwości są ogromne, ale trzeba chcieć. -
jagustyn
mozliwosci sa ale dyrektor jest lekko rzecz ujmujac nieodpowiedzialny i wszystko sie tam WALI . za pozatym od zawsze tam sa konflikty z wojskiem -
olson!
Ja też jeżdżę w Szwadronie u p.Wiesia i uważam że jest najlepszym instruktorem rekreacyjnym w Szwaronie. Zawsze spore wysokości nam ustawia do skakania i ogółem. A o instruktorach w Szwadronie wiem dużo dosyć bo jeżdżę od ponad roku. Nie dawno Timur który miał jakiś czas temu poważną kontuzję skakał u p.Piotra 100 cm a skakać nie może w ogóle i galopować dużo więc o czym my rozmawiamy.;] Tak samo z galopami u p.Piotra ludzie potrafią galopować bez przerwy przez 15 minut czasami. Więc polecam bardziej p.Wiesia. Jeżeli chcecie słyszeć że jeździcie super a macie błędy w rzeczywistości jeździjcie u p.Piotra.;] A z koni to moimi ulubionymi są oczywiście Ares i Jaguu.<3.;D -
☼ Karo ☼
szwadron to serio cudowna stajnia mozna sie tam bardzo wiele nauczyc sa zawody treningi sportowe pensjonat -
mia
Mam pytanie, czy p. Piotr gdy ktos zaczyna spadac z konia, mówi czasem żeby z niego nie zsiadał?? -
Anonim
-
Julia
ja ta jeżdże niecały rok i średnio mi się tam podoba... Konie bardzo łatwo się płoszą... Jak dla mnie p.Wiesław narzuca za szybkie tempo, a p.Piotr za wolne. -
Amazonka K
Jezdziłam tam chyba 2 lata. Bardzo duzo sie nauczyłam, swietni instruktorzy szczególnie pan Wiesław, fajne konie, duza hala, parkur, czworobok...odeszłam poniewaz zrobiła sie zbyt duza grupa osób i ciezko sie uczyło nowych rzeczy ale godne polecenia