Konie [5795]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • banshee

O chyba sobie jednak ich nie zafunduję, właśnie przeczytałam opis długich: "polecane dla osób o szczupłej łydce" - co znaczy "szczupłej"... >.< Chyba sobie ten cholerny mięsień wytnę. <ściana>
  • Crokodille

>banshee napisała:
    >O chyba sobie jednak ich nie zafunduję, właśnie
    >przeczytałam opis długich: "polecane dla osób o
    >szczupłej łydce" - co znaczy "szczupłej"... >.< Chyba
    >sobie ten cholerny mięsień wytnę. <ściana>

Skoro dla osób o "szczupłej łydce" tzn. że na mnie będą za duże :]
  • Ewa

>banshee napisała:
    >Koleżanka ma podobne, ale długie i nieocieplane, też HKM,
    >jeśli się nie mylę. Od ocieplanych różnią się brakiem
    >wyściółki. Ma je już parę lat i wyglądają ciągle
    >nieźle.
    >A nie lepiej od razu długie? Dużo dłuższe nie są.; )
    >
    >Swoją drogą jak ktoś mi powie, że one ciepłe, to sama
    >się zastanowię nad długimi, zwłaszcza, że nie mam do
    >dyspozycji hali i zimą trochę słabo będzie... O ile moja
    >przerośnięta łydka w nie wejdzie, bo nie wiem, czy takie
    >buty mają regulację wszerz. xD

Właśnie chodzi mi o to czy będą ciepłe. Chociaż jak tak dalej pójdzie to pewnie będę w zimie jeździć na hali to raczej nie zamarznę :P
    Niestety moja solidna noga czyni niemal niemożliwym znalezienie dla mnie wysokich butów :P Poza tym łydka mi nie marznie; )
  • banshee

>banshee napisała:
    bo nie wiem, czy
    >takie
    >>buty mają regulację wszerz. xD
    omg, zupełnie nie pamiętam, żebym to napisała. :D
  • kasicakasica

powiedzcie mi, czy po zdanym egzaminie instruktorskim, a zanim dostanie się legitymację ma się już uprawnienia i można podjąć pracę?
    pytam, gdyż pół roku temu zdałam egzamin, a legitymacji do tej pory nie dostałam.
  • Mαry. ♥

jak to jest z klaczkami po ciąży? powiedzmy,że przed ciążą skacze 1.0-1.10m a jakis dłuższy okres po ciąży (ponad rok) jest w takiej samej kondycjii czy to nie to samo?
  • banshee

>Mαry. ♥ napisała:
    >jak to jest z klaczkami po ciąży? powiedzmy,że przed
    >ciążą skacze 1.0-1.10m a jakis dłuższy okres po ciąży
    >(ponad rok) jest w takiej samej kondycjii czy to nie to
    >samo?
    W ogóle nie rozumiem pytania. Znaki interpunkcyjne i stosowanie się do podstawowych zasad gramatyki pomagają w komunikacji międzyludzkiej, wiesz?
  • Ewa

>>Mαry. ♥ napisała:
    >jak to jest z klaczkami po ciąży? powiedzmy,że przed
    >ciążą skacze 1.0-1.10m a jakis dłuższy okres po ciąży
    >(ponad rok) jest w takiej samej kondycjii czy to nie to
    >samo?
    W ogóle nie rozumiem pytania. Znaki interpunkcyjne i stosowanie się do podstawowych zasad gramatyki pomagają w komunikacji międzyludzkiej, wiesz?

Nie bądź złośliwa :P

Z tego co wiem (jak coś to mnie poprawiać), po roku od urodzenia źrebaka, zakładając, że klacz była normalnie jeżdżona (naturalnie przez jakiś czas po porodzie trochę delikatniej), powinna być w podobnej formie. Sytuacja będzie pewnie inna jak ktoś ma konia chodzącego wyższe konkursy, ale myślę, że metr, metr dziesięć nie powinno być jakimś dużym wyzwaniem po roku od urodzenia. To pewnie też zależy ile klacz miała przerwy w związku z ciążą. W sensie ile to było przed urodzeniem+po urodzeniu, czasu. Czy klacz była jeżdżona do np 9 miesiąca, czy do 5, a potem dano jej spokój. To zależy od wielu czynników, ale zasadniczo, jak to mówią wyzwolone kobiety, ciąża to nie choroba; )
  • banshee

Nie jestem złośliwa, ale naprawdę mam trudności z dojściem, "co autor miał na myśli", a zgadywać nie będę.; )
  • Mαry. ♥

Skoro nie rozumiesz, to się nie udzielaj. Ktoś inny odpowie mi na pytanie..

A to już wiem, dzięki Ewa :)
  • banshee

>Mαry. ♥ napisała:
    >Skoro nie rozumiesz, to się nie udzielaj.
    Problem w tym, że chciałabym rozumieć, tzn. jako użytkownik forum chciałabym czytać wypowiedzi napisane w zrozumiały sposób, a nie wymagający zgadywania, co ktoś chciał napisać. I będę się udzielać, jeśli mam taką ochotę.
    Na tej samej zasadzie mogę stwierdzić: "Skoro nie umiesz pisać, to nie pisz".
  • Crokodille

>Mαry. ♥ napisała:
    >Skoro nie rozumiesz, to się nie udzielaj. Ktoś inny
    >odpowie mi na pytanie..
    >
    >A to już wiem, dzięki Ewa :)

Bardzo proszę o grzeczniejszy ton wypowiedzi.
  • ArtyDaga

To nie jest głupie pytanie, ale nie wiedziałam gdzie to wstawić:
    Muszę sobie kupic termobuty, najlepiej zeby byly odpowiednie do jazdy i pracy w stajni no i oczywiscie cieple.
    polecacie lub nie polecacie jakis?
| |

Gronowa społeczność koniarzy. Konie, jeździectwo, sport, hodowla, rekreacja i wszystko inne zwi..

Fotki

Miejsca grona (2)