-
kalynca
Mysle ze wiekszosc Warszawiakow slyszala o tym konskim przedsionku do piekla.
Z radoscia wiec zamieszczam link do strony Pegasusa, ktoremu nareszcie udalo sie ruszyc ta sprawe.
Zdjecia i film sa straszne, ale moze to w koncu przemowi do ludzi.
http://www.pegasus.org.pl/pol-aktua... -
DARK_DREAM
taa juz to czytalem
moze tym razem cos z tym zrobia bo juz od ladnych paru lat sa "problemy" z ta stajnia -
Amara Nomad
a zdan na ten temat jest tyle co ludzi. kazdy wie co innego i co innego mowi.
niestety wiekszosc zna tylko jedna strone. -
Mała
Jeden wielki dramat z tym Trybulowem :(
Znam trochę koni z tej stajni i jestem przerażona tym co moze je spotkać :/ Mam nadzieje ze wreszcie uda się cos zrobic z tym burdelem. Jestem zdruzgotana tym że od tylu lat to wszystko funkcjonuje i nikt tego nie zamknie :( -
-
Aga
Nomadziu... nie ma drugiej strony. Jest tylko jedna strona - fakt że zwierzęta tam żyły i były użytkowane w okropnych warunkach. -
Anonim
nie wyobrażam sobie ja koni mogli im coś takiego robić to straszne :( -
Amara Nomad
-
Anonim
Jakaś dobra strona? no ciekawe
Kobieta rże tasakieiem konia i są tego dobre strony?! moze kiedyś było ok. wiele osób sie nauczyło jezdzic ale teraz to jest przeciez rzeźnia! -
DARK_DREAM
>Amara Nomad napisała:
>Aguś.. z tego co ja wiem, to jest kilka stron tej
>sprawy...
fakt jest taki ale moge tylko wnioskowac z tego co widzialem i slyszalem
kobita moze i miala problemy zdrowotne moze i miala tr dna sytuacje finasowa ale jesli tak to nie trzyma sie koni to jest moje osobiste zdanie jesli masz jakies inne zdanie na temat tej stajni to powiedz bo ja juz od lat slyszlaem same negatywne rzeczy o tym przybytku niestety -
Aga
byłam, widziałam...nic dobreg nie można powiedzieć o tej kobiecie, to że jest nieszczęśliwa to druga sprawa -
Anonim
Jesli nie mozna zapewnic zwierzetom odpowiednich warunkow bytowania to nie powinno sie ich chowac - takie jest moje zdanie. I nie ma wyjatkow od tej reguly. Dlaczego konie maja przezywac gehenne jesli wlascicielka nie ma mozliwosci wlasciwie sie nimi zajac? Skoro kocha zwierzeta, to dlaczego dla ich dobra ich nie odda? -
Amara Nomad
no i wlasnie.. stron jest duzo.. zaczelo sie od "rzeznia" a teraz niesmialo wychodzi, ze moze kobieta i kocha ale...
ja nie mowie, ze tym koniom jest tam dobrze i tak zostac powinno.
mowie, ze jest wiele odcieni szarosci....
tylko tyle.
p.s. Dark: ja slyne z tego [od dawna i w roznych miejscach], ze mam swoje zdanie i zwykle nie po drodze mu z twoim. -
angela
to jebana kurwa jest ta kryśka i tyle. i tyle lat to trwa... pierwszy i ostani raz tam pojechałam w 1992 roku i wtedy były takie same warunki jak teraz. az dziw bierze ze sie nikt tą sprawa porzadnie nie zajął. z tego co wiem juz wiele osob i fundacji chcialo tej babie pomóc a ona nic nie zrobiła aby im to udostepnic... kurwisko i tyle. -
DARK_DREAM
>angela napisała:
>to jebana kurwa jest ta kryśka i tyle. i tyle lat to
>trwa... pierwszy i ostani raz tam pojechałam w 1992
>roku i wtedy były takie same warunki jak teraz. az dziw
>bierze ze sie nikt tą sprawa porzadnie nie
>zajął. z tego co wiem juz wiele osob i fundacji
>chcialo tej babie pomóc a ona nic nie zrobiła aby
>im to udostepnic... kurwisko i tyle.
nie masz prawa tak nikogo nazywac!! to ze zle sie obchodzi z konmi to inna strona ale tak jak pisze noma sa rozne odcienie szarosci
jak ludzie kogos kochaja niewazne czy to 2go osoba czy zwierzeta niezawsze postepuja racjonalnie
zgadzam sie ze juz dawno powinno sie z tamtad zabrac konie ale to nie znaczy ze kobita jest k...
z tego co widzialem w tv to starsza schorowana osoba wiec opanujcie sie z takimi osadami
ps: Noma o co Ci chodzi; -) w tej kwesti sie raczej zgadzamy
chyba?? ; -)
pozdro
-
Aga
Amara może i są różne odcienie szarości, ale w momencie gdy zwierzę cierpi prawda jest tylko jkedna: trzeba je stamtąd jak najszybciej zabrać, a na to że cierpią tam zwierzęta było już wiele dowodów i są one niedyskusyjne
Ja sama pamiętam sytuację że nagle w Hubertusa zniknął koziołek - maskotka pani K. i ulubieniec przyjeżdżających tam. Pytam się co się mu stało a ona mówi że jest jej bardzo smutno bo pewien pan (który stał tam w pensjonacie) zabił koziołka... cóż...potem się okazało że nie było mięsa do bigosu na hubertusa :/
-
czajkowska
-
kasia.
tej kobiecie bez względu na to czy kocha zwierzęta czy nie potrzeba psychologa- koniom z tej stajni zapewne też. niestety tych, które ta kobieta skazała na śmierć poprzez ciepienie nie uda się odzyskać... żeby chociaż była szansa na odzyskanie tych JESZCZE żyjących. nie maczasu! -
Anonim
Noma, ja tylko staram sie objac wszystkie perspektywy, co tej kobiety nie usprawiedliwia w zadnym razie. Przykladowo, kocham psy, ale nie wyobrazam sobie, zeby moj pies mial siedziec po 10 godzin sam w domu, wiec nie decyduje sie na to, zeby go kupic. Proste. I zauwaz fakt, ze mowie tu o tak prozaicznej rzeczy jak spedzanie czasu ze zwierzakiem, a nie zaspokojeniu jego podstawowych potrzeb. Stajnia, w ktorej jestem w tej chwili ma budynki zaadaptowane na potrzeby koni, a nie zbudowane od podstaw, a wlasciciel nie jest milionerem. Mimo to, konie maja duze boksy, sa czyste, zadbane, chodza regularnie na padoki i maja wystarczajaca ilosc siana, slomy i owsa. Czy ta kobieta zapewnia swoim zwierzakom to samo? Jesli nie, to dla mnie nie powinna w ogole ich chowac, bo to jest przyzwoite minimum. -
Amara Nomad
a ja sie od kilku postow zaczynam zastanawiac, o co tak wlasciwie chodzi w tym temacie?
zeby wzdychac? mowic ze jest zle? czy zeby zaczac sie licytowac, kto bardziej kocha swoje zwierzeta?....
bo, wybaczcie, ale narazie zaczyna to tak wygladac....
Kinity: czy ja mam zaczac sie z toba licytowac na temat tego, gdzie i jak moj kon? i co przeszedl? i na temat tego, ze ja rowniez nie jestem milionerem, ale wzielam go na siebie, a prawdopodobnie, wedle waszych prawidel, tez nie powinnam...
wydaje mi sie to zupelnie niepotrzebne, tak samo jak tlumaczenie mi rzeczy, ktore zdarzylam pojac juz jakis czas temu i sa dla mnie oczywiste. ja po prostu nie mam w zwyczaju rozwlekania sie na takie tematy, bezsensownego gadania jak to jest zle itp. jak jest potrzeba to sie robi. a kazda sprawe z 10 stron trzeba najpierw obejrzec. nigdzie nikogo nie bronilam.
i jak co roku, osobliwie w strone wiosny i lata, zakwitaja po raz enty tematy, ktore nazywam "mięsnymi". spodziewam sie, ze na dniach pojawia sie po raz tysieczny tez "wywoz konisiow do rzezni!!!! okropnosc!" i tym podobne... i znowu bedzie 10 stron postow jakie to biedne konnisiee i jak to zle i jacy to zli ludzie...
przepraszam za off topic, ale tak to wlasnie z boku wyglada.
czekam na lincz :) -
Anettka; ]
Heh co do pani Trybułowej myślę że z jednej strony jest to kobieta o wielkim sercu, która chce koniecznie uratować te wszytski konie a z drugiej nie zdaje sobie sprawy że przyjmującx nowe konie a nie mając pieniędzy na inne roni im krzywdę. Myśle że bardzo nie fair jest obwinianie ją o co kolwiek bo zauważxie że jest to starsza schorowana kobieta , która mieszka tam sama i odejmuje od swojego jedzenia żeby dać tym koniom. Wiem że w stajni warunki są okropne ale ja radziłabym raczej pomóc tej stajni jak kto może a nie wydziwiać jak tam jest źle bo to bez sensu. Nikt tam koni nie katuje a zgadza się że warunki są skandaliczne ale myśle że to nie jest wina pani Krysi bo ona i tak rbi co może.
|
|
Gronowa społeczność koniarzy. Konie, jeździectwo, sport, hodowla, rekreacja i wszystko inne zwi..
Miejsca grona (2)
-
Polandpark Nowoursynowska, Warszawa
-
Klub Jeździecki "Poster" ul. Słoneczna 115, Nowa Wola
- Dodaj miejsce