Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • aleqsandra

*wszystko o dzierżawie koni, rozwiązywanie problemów...

*ogłoszenia (wydzierżawię/wezmę w dzierżawę/są do wydzierżawienia, etc. ...)
  • trzosnek

http://www.jksloś.prv.pl
    Na 100% mają konie do dzierżawy,trzeba sie kontaktować z nimi.
  • trzosnek

A Łoś pod Piasecznem?PKS, mnustwo ludzikow z Warszawy, wiec z dojazdem raczej nie ma kłopotow.a do dzierzawy są 2 wałaszki i klacz.Jedem wałach 5lat skaczacy i ujezdzeniowo podszkolony,2rekreacyjny typowo, a klacz po Nabucco spokojna ale surowa.
  • a.

W mojej stajence pod warszawa jest duzo koni do dzierzawy...praktycznie jakiego chcesz to masz...niestety liczy sie tylko kasa:/ Zapraszam do grona: "KJ SZUMAWA" wpiszcie w wyszukiwarce i zanjdziecie...konie sa spokojne, choc nie wszystki :P
  • trzosnek

W Łosiu wygląda to tak, ze płacisz za utrzymanie konia.Jak chcesz mieć go tylko dla siebie to 700zł,tak jak za pensjonat +kowal.Chyba ze z kimś jeszcze jezdzi sie na nim to wowczas wszystko dzielicie na pół.
  • aleqsandra

**************************off top****************

błędne koło: Ci co są spoza Warszawy widząc ogłoszenia tylko dla Warszawy uznają zapewne, że nie ma sensu zamieszczać ogłoszenia i kolejni widząc że nie ma ogłoszeń spoza Warszawy uznają, że nawet nie ma sensu tu zaglądać. ALe fakt, to jest dziwne, że nie ma ogłoszeń spoza rejonu Warszawa +40km. Ale na to też mam pewne wytłumaczenie...

Mam znajomą w Olsztynie, w Kierzbuniu, jest zawodniczką, jeździ dużo zawodów a wcale nie ma swojego konia; ); mam znajome w Radomiu, w pewnej stajni też wcale nie trzeba mieć konia, chociaż większość ludzi je ma i nimi rotuje poprostu; byłam po Kwidzynem, jest tam cała jedna osoba, która zakręciła się za swoim interesem(inni widocznie są mniej obrotni) i jeździ sportowo (i startuje) nie mając konia; na Mazurach to niektórzy wręcz płacą ludziom(tym którzy już dobrze jeżdżą), żeby jeździli im konie, jeżeli mają większą stadninę...

• T.Jane

dziwna prawidłowość, ale po swoim przykladzie muszę to potwierdzić że w Wawie ciężko jest trenowac i jeździć sport bez konia. Trzeba mieć kasę albo szczęście.

• ...Chvila...

moim zdaniem dzierzawa...... bo jak cos sie stanie albo kon przestanie z Toba wspolpracowac to mozesz go w kazdej chwili oddac wlascielowi.
  • aleqsandra

a jak dla mnie kupno, ale to kwestia indywidualna...

dzierżawa jest dobra, jeżeli jest np.: pełną dzierżawą i wtedy możesz często zmieniać konie, albo dzierżawić kilka (naprawdę dużo to daje)
  • Anonim

Moim zdaniem również dzierżawa, ale ja tam marzę o własnym koniku.... Bo to jednak co innego mieć swojego, a mieć tylko wypożyczonego....:)
  • shecat

pytanie : ktore stajnie w okolicach warszawy dzierzawia konie?trudno o takie informacje na stronach internetowych. chodzi przede wszystkim o takie wzdluz linii WKD badz tez kolie mazowieckich w strone grodziska maz., az do samego grodziska...
    i po drugie, czy macie jakies sprzeciwy co do dzierzawy konia ze stajni?
    dzieki za odp!
  • ja

nie wiem czy w patataju nie ma koni do dzierzawy, na pewno jest tam troche koni na ktorych mozna by pojezdzic, i chyba jest mozliwosc dzierzawy i startow, no i jest to niedaleko kolejki.
    Dzierzawa jest ok, tylko trzeba uwazac zeby sie nie wpakowac w szalonego konia albo nie zostac wykorzystanym (wydzierzawic konia, "zrobic" , a pozniej wlasciciel mowi papa i sprzedaja konia do ktorego sie przywiarzemy i juz cos z nim osiagniemy). Ja jestem mysli ze jednak wlasny kon to wlasny kon
  • Olusia

zdecydowanie bardziej plecam dzierzawe od osob prywatnych niz rekreanta ze stajni.
  • shecat

w takim razie moze poradzicie lub znacie kogos kto oddalby w dzierzawe konika w okolicach wawy. rownie chetnie znalazlabym kogos do wspoldzierzawy. intersuje mnie glownie rekreacja, ale chetnie poprobowalabym czegos "wiecej". "podzierzawilabym" najchetniej w lipcu (ew. + sierpien). jakies rady/namiary?
    z gory dzieki!
  • ol.

ale konia czy kuca? bo kuca łatwiej znaleźc do dzierżwy...no i to cos wicej to co?
  • shecat

kuca? w sensie takiego co mi siega do pasa? nie, chodzi o konia. za duza jestem na kuce. i to cos wiecej to po prostu chcialabym sie powolutku uczyc podstaw moze ujezdzania, troszke skokow (ale generalnie raczej nie bede probowac nic powyzej 0,5 m przez ten czas :) ) no i wiesz, poprawianie techniki. jest taka ksiazka 101 cwiczen jakichstam (do skokow) i chcialam ja sobie przerobic; )
    wiec jesli ktos kogos zna do dzierzawienia lub wspoldzierzawienia - piszcie; ) (szczegolnie wspol-) :)
  • Anonim

mysle że ,,przerabianie książek na koniu" jest idiotyczne. Załatw sobie dobrego trenera to sie nauczysz 10 razy więcej.

Dzierżawa jest w :
    SJ Poster lub jej części-> podolszyn(przy drodze z piaseczna na magdalenke)
    SK Hołubcowa Górka (za służewieckim torem w prawo z pułw.ok 2 km)
    Stajnia Wilanów (Przy drodze z Wilanowa do Konstancina)
    Stajnia Powsin (za stajnią wilanów)
    Chojnów( chyba tam prywatnie czasem ktoś wydzierżawia)
    No i u mnie w Sewanie w Konstancinie ale jest dla kogoś troche bardziej zaawansowanego jeden koń bo został odstawiony poo startach na 2 lata.
    NIe wiem jak z Borowiną
    Agmaja jeszcze i Iskierka czy jakos tak dzierżawią
    I stajnia w Okrzeszynie

• Anonim

poza tym taka moja mała dygresja. jeżeli chcesz konia na miesiac i to przy jeździe czysto rekreacyjnej nie mysle zeby ktoś prywatny wydzierżawił Ci fajnego konia wiec lepiej w taki stajniach jak Wilanówn np szukac. A w ogóle to lepiej przychodzić przez miesiąc i codziennie na innym ( w zasadzie pewnie ok 3 koni bys jezdziła) próbowac zeby coś pojąc.
    pozdrawiam:)
    ale wiekszość chyba Ci nie po drodze...to są te co znam...Hubert ŁOs może tez cos mają.
  • shecat

mysle ze nie wszyscy maja kase na dobrych trenerow. a uczenie sie z ksiazek na pewno nie jest idiotyczne. dla mnie lepsze niz nic.
    mam pare juz ksiazek o jezdziectwie i one wiecej mnie nauczyly niz niektorzy super-trenerzy ktorych spotkalam.wiem bo po przeczytaniu porad przy wykonywaniu jaichs czynnosci zawsze bylam chwalona. i naprawde niemilo zabrzmialo to "idiotyczne".
    no i jeszcze nie jest latwo takiego trenera znalezc.
    i dziekuje za namiary!
  • Anonim

ale to co robisz jest nielogiczne!

nie lepiej nie płacić za dzierżawe a za same lekcje!!!??
    PS.Jeżdzenie mając nawet własnego konia tylko samemu jest destrukcyjne, Nawet najlepsi jeżdżą ,,z kims".
    ,,mam pare juz ksiazek o jezdziectwie i one wiecej mnie nauczyly niz niektorzy super-trenerzy ktorych spotkalam" tR.Wąsowska, tr.Szaszkiewicz.... SUPER TRENERZY CZY INSTRUKTORZY??

z resztą ... ja sie nie odzywam...w końcu bransoletki z muliny tez uczyłam sie robić z porad zaczerpniętych z ,,Pani Domu". Pozdrawiam;]:*
| |

Gronowa społeczność koniarzy. Konie, jeździectwo, sport, hodowla, rekreacja i wszystko inne zwi..

Fotki

Miejsca grona (2)