-
Bożena
Witam!
Wzjezdzajac z Galerii w strone al willanowskiej jets nakaz skretu w prawo, wiele osob chcac skrocic sobie droge wzjezdza w lewo, a tam czeka niespodzianka patrol drogoweczki schowany w krzaczkach na stacji benzynowej neste(wzjezdzajac naprawde ich nie widac).Najczesciej stoja okolo godzinki przed zamknieciem galerii. Nie dajcie sie tam zlapac!!!!!!!! -
Grono.Net
święta prawda, albo są na neste, albo mają taki cichy kącik między blokami i tam ich za cholery nie widać. Już raz mi sie zdarzylo, 500 zl + 8pkt w sumie mialo byc... -
Stiopek
Ja tam zrobiłem taki manewr jak było ciemnawo jesienią, padał deszczyk jeszcze troche :-).
Patrze lewa wolna z prawej dopiero jada ze swiatel wiec brummmm i po chwili...... z lizaczkiem z lewej mi machają. Suczka VW transporter wiec to nie drogowka ale mandatem mnie postraszyli wylegitymowali poszli sprawdzic papiery i puscili :-)
Byłem w szoku , raczej nie mogli wypisac mandatu ale stracha mialem niezlego :-) mogli mi walnac mandacik!
Czy nie drogowka może wypisywać mandaty????? -
pepe_jest_ok
raz tam skrecilem w ten sposob ale doszedlem do wniosq ze to bez sensu bo moge wrocic do domu na pare sposobow i to wcale niewiele dluzszych
a skoro nie widac roznicy to po co przeplacac
:D:D:D -
-
Anonim
Stiopek...
komendant główny moze ci mandat wypisać,
albo pan dzielnicowy...
albo pan co ambasady pilnuje (jak tylko mu ktos druczek da; -)) -
chcę być żółtym gibonem
niestety mogą :(
nawet zwykły pan prewencja; ) może walnąć mandat jesli zprzyłapie nas na łamaniu prawa
sam się kiedys zdziwiłem jak mnie prewencja zatrzymała za brawurową jazdę :P oczywiście nie mieli jak udowodniz że jechałem za szybko więc skończyło się na dmuchaniu w "balonik", aczkolwiek troszkę się stresowałem że się czepną żółtego światła (hmm oni to juz wjechali na czerwonym :) -
Anonim
Podobnie jest na Bemowie - wyjazd z Bazarku na Wrocławską i nakaz jazdy w prawo.. Mozna jednak podjechac 30 metrow, objechac wyspę i skrecic w lewo ale od razu wpada sie w łapy drogówki kóra sie czai w zatoczce - 2 razy chciali mnie za to zgarnąć ale w porę skręciłem w Powstańców Śl. Fakt jednak że stoją..
To samo jest przy skręcie w Chyliczkowsą (o ile dobrze pamiętam) trasa z Piaseczna na Konstancin i tam jest zakaz skrętu w lewo. Taki skręt oczywiście oszczędza duzo czasu (w przeciwieństwie do innych skrętów; ) ale grozi 8 punktami - tam też się czają..