.:KONTROLE RADAROWE WAWA:. [2652]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wielkie(L)Ksiestwo(L)Warszawskie

1.) Nie przekraczam trzykrotnie ograniczonej predkosci =)
  • ED

jak ktoś wyprzedza mnie na terenie zabudowanym na podwójnej ciągłej gdy ja mam 100km/h to nigdy nie odpuszczam i zawsze dodaje gazu. chamskie lecz skuteczne gdy debil wpierdziela się w wysepke.
  • Anonim

pogratulowac...
  • Alex

Gdy sie debil jakis chce scigac to go olewam:)
    Staram sie nie przekraczac predkosci
    Wpuszczam auta w korku przed siebie gdy jakis blokuje ruch lub gdy jest ich duzo by troche rozladowac korek.
  • tomasz czerwo

jechać tak, żeby dojechać i sie nie spoźnić i nie dostać mandatu :)
  • Anonim

Najważniejsza zasada jest taka, ze przepisy są po to żeby je łamać..
  • Anonim

dokładnie,to chyba esencja; ) ponadto (wybrane):

-wpuszczam przeważnie ludzi w korkach (jednego,nie dziesięciu; ) )wogóle raczej się staram zawsze pomóc,zwłaszcza obcym blachom,nie trąbie na nich (!) (póki mi drogi nie zajadą),
    -nie wpycham się przed tiry,przed skrzyżowaniem zwłaszcza.Może nie zdążyć zahamować,ale napewno starczy mu siły żeby rozwalić mi tyłek,
    -generalnie dobrze,że już mamy światła całoroczne.Nie musze tego dodawać :)
    - nie jezdżę na zestawie "włączone lampy pozycyjne+przeciwmgielne"! fajnie,że niektórzy je mają,ale nie muszą się w ten sposób lansować- i tak widać,że są w zderzaku; ) chyba że ktoś ma atrapy :P
  • Anonim

>C.Z.E.R.W.O. napisał
    >jechać tak, żeby dojechać i sie nie spoźnić i nie
    >dostać mandatu :) --> to miałem na myśli,jako esencję :P

• Anonim

nie wyprzedzam na przejsciu dla pieszych... nawet na wielopasmowej.. predzej deba stane; ) (zarcik ale staram sie tak robic)
  • Anonim

zasada 1sza - brak zasad
    zasada 2ga - patrz punkt pierwszy :)

a tak na powaznie - wyznaja zasade ze wiekszy ma zawsze pierwszenstwo wiec staram sie nie pakowac w ostatniej chwili przed ciezarowki, tir'y, autobusy czy tez tramwaje, oraz zachowuje baaaardzo bezpieczny odstep jadac z takim ramie w rami na rondzie (moze to kwestia przykrych doświadczeń)
    poza tym zawsze w korku wpuszczam przed siebie ładne dziewczyny ktorym sie spieszy :)
    staram sie tez ulatwiac zycie pieszym w miare mozliwosci i przy przejsciach zwykle zwalniam badz sie zatrzymuje nawet jak stoi jedna osoba
  • Anonim

1. nie wyprzedam na ciaglych, na slrzyzowaniach, pod gore itp
    2. na trasie w terenie zabudowanym przekraczam predkosc tylko o 20 km i nigdy nie wyprzedzam
    3. zawsze kontroluje przejscia dla pieszych
    4. w miescie staram sie latac wolno chyba ze jest pusto i idealna szeroka nawierzchnia
    5. nie siadam metr na dupie
    6.nie daje sie podpuscic na ganianie jak jest ruch i krzywa nawierzchnia
  • Katarzyna Kozłowska

zwykle przestrzegam predkosci, chyba ze ktos mnie wnerwi i gonie zeby opieprzyc :)
    a tak ogolnie nie wpycham sie na chama, dosc spokojnie jezdze chyba ze jest szansa zaszalec:) przepuszczam pieszych, wlaczam kierunkowskaz przy zmianie pasa, hmmm i ogolnie nie zajezdzam bezmyslnie drogi. oraz nie jezdze pasem szybkiego ruchu 40 km/h hehehe zdazaja sie takie typy:) tia jak o czyms zapomnialam dopisze:)
  • !!! kozi !!! ®

1) Wpuszczam inne pojazdy w korkach
    2) Nie trąbię na e(L)ki :]
    3) Nie wjeżdżam na skrzyżowanie wiedząc, że go nie opuszczę (nie nawidzę tego, bo tak powstają korki)
    4) Staram się zawsze włączać kierunki
    5) Nie jeżdżę po %%%
    6) Staram się przestrzegać przepisów (znaki) jedynie gorzej jest z predkością ale to też max o 20-30 km/h wiecej nawet w trasie to na odcinku 100-150 km daje góra 15 min przewagi
    7) Zawsze zapinam pasy
  • Witek

1) nie podejmuje zadnego ryzyka gdy prowadze
    2) zawsze bluzgam od najgorszych; ) tych co nie trzymaja sie w.w. 3 zasady Koziego
    3) pozatym ogolna kultura prowadzenia samochodu (np, wpuszczam kazdego kto o to prosi)
    4) zastawiam tych co sie wpychaja
  • Turas

Oby do przodu, oby calo ; )
  • Anonim

1) Zawsze używam kierunkowskazu
    2) Zajeżdzam drogę i maksymalnie utrudniam jazdę tym którzy się wpychają, wyprzedzają na ciągłej, wpychają się przez ciągłą albo strefę wyłączenia z ruchy i notorycznie nie włączają kierunkowskazu.
    3) Zawsze jeżdze na światłach(nawet przed wprowadzeniem przepisu)
    4) Przekraczam prędkość tylko o max 20 km
    5) Grzecznych zawsze wpuszczę:)(no chyba żę sie bardzo śpieszę;P)
    6) Zapinam pasy.
    7) Jak moge to zjeżdzam jak ktoś mnie wyprzedza:)
  • Prezydent

1) Nigdy nie patrze na ograniczenia, stram sie sam oszacowac predkosc do warunkow
    2) Wspolczuje Autobusiarzom ich roboty [ZDM], wiec czesto ustepuje im pierwszenstwa.
    3) Trabie na kazdego kto wlecze sie na lewym pasie (kiedy bedzie u nas taki porzadek jak w Niemczech...).
  • gg

1. staram się zawsze wpuszczać autobusi i duuże autka- oni mają ciężej i się spieszą bo są w pracy; czasami też zdarzy się wpuścić małe autka
    2. nie parkuję na miejscach dla inwalidów
    3. łamię przepisy tak, żeby innym nie utrudniać jazdy
  • Anonim

nie mam zasad:>
  • Romano

1) nie trąbie
    2) nie klnę za kierownica na innych
    3) L-ki omijam szerokim łukiem i staram sie być tolerancyjnym
    4) przepuszczam na pasach matki z wózkami i dzieci
    5) najczęsciej jeżdżę 80km/h (jeżeli to możliwe)
    6) w korku staram sie jechać jednym pasem i puszczać raz na jakiś czas innych kierowców

i na razie to by było na tyle