-
Wielkie(L)Ksiestwo(L)Warszawskie
-
ED
jak ktoś wyprzedza mnie na terenie zabudowanym na podwójnej ciągłej gdy ja mam 100km/h to nigdy nie odpuszczam i zawsze dodaje gazu. chamskie lecz skuteczne gdy debil wpierdziela się w wysepke. -
Anonim
-
Alex
Gdy sie debil jakis chce scigac to go olewam:)
Staram sie nie przekraczac predkosci
Wpuszczam auta w korku przed siebie gdy jakis blokuje ruch lub gdy jest ich duzo by troche rozladowac korek. -
-
tomasz czerwo
-
Anonim
-
Anonim
dokładnie,to chyba esencja; ) ponadto (wybrane):
-wpuszczam przeważnie ludzi w korkach (jednego,nie dziesięciu; ) )wogóle raczej się staram zawsze pomóc,zwłaszcza obcym blachom,nie trąbie na nich (!) (póki mi drogi nie zajadą),
-nie wpycham się przed tiry,przed skrzyżowaniem zwłaszcza.Może nie zdążyć zahamować,ale napewno starczy mu siły żeby rozwalić mi tyłek,
-generalnie dobrze,że już mamy światła całoroczne.Nie musze tego dodawać :)
- nie jezdżę na zestawie "włączone lampy pozycyjne+przeciwmgielne"! fajnie,że niektórzy je mają,ale nie muszą się w ten sposób lansować- i tak widać,że są w zderzaku; ) chyba że ktoś ma atrapy :P -
Anonim
>C.Z.E.R.W.O. napisał
>jechać tak, żeby dojechać i sie nie spoźnić i nie
>dostać mandatu :) --> to miałem na myśli,jako esencję :P
-
Anonim
nie wyprzedzam na przejsciu dla pieszych... nawet na wielopasmowej.. predzej deba stane; ) (zarcik ale staram sie tak robic) -
Anonim
zasada 1sza - brak zasad
zasada 2ga - patrz punkt pierwszy :)
a tak na powaznie - wyznaja zasade ze wiekszy ma zawsze pierwszenstwo wiec staram sie nie pakowac w ostatniej chwili przed ciezarowki, tir'y, autobusy czy tez tramwaje, oraz zachowuje baaaardzo bezpieczny odstep jadac z takim ramie w rami na rondzie (moze to kwestia przykrych doświadczeń)
poza tym zawsze w korku wpuszczam przed siebie ładne dziewczyny ktorym sie spieszy :)
staram sie tez ulatwiac zycie pieszym w miare mozliwosci i przy przejsciach zwykle zwalniam badz sie zatrzymuje nawet jak stoi jedna osoba
-
Anonim
1. nie wyprzedam na ciaglych, na slrzyzowaniach, pod gore itp
2. na trasie w terenie zabudowanym przekraczam predkosc tylko o 20 km i nigdy nie wyprzedzam
3. zawsze kontroluje przejscia dla pieszych
4. w miescie staram sie latac wolno chyba ze jest pusto i idealna szeroka nawierzchnia
5. nie siadam metr na dupie
6.nie daje sie podpuscic na ganianie jak jest ruch i krzywa nawierzchnia -
Katarzyna Kozłowska
zwykle przestrzegam predkosci, chyba ze ktos mnie wnerwi i gonie zeby opieprzyc :)
a tak ogolnie nie wpycham sie na chama, dosc spokojnie jezdze chyba ze jest szansa zaszalec:) przepuszczam pieszych, wlaczam kierunkowskaz przy zmianie pasa, hmmm i ogolnie nie zajezdzam bezmyslnie drogi. oraz nie jezdze pasem szybkiego ruchu 40 km/h hehehe zdazaja sie takie typy:) tia jak o czyms zapomnialam dopisze:) -
!!! kozi !!! ®
1) Wpuszczam inne pojazdy w korkach
2) Nie trąbię na e(L)ki :]
3) Nie wjeżdżam na skrzyżowanie wiedząc, że go nie opuszczę (nie nawidzę tego, bo tak powstają korki)
4) Staram się zawsze włączać kierunki
5) Nie jeżdżę po %%%
6) Staram się przestrzegać przepisów (znaki) jedynie gorzej jest z predkością ale to też max o 20-30 km/h wiecej nawet w trasie to na odcinku 100-150 km daje góra 15 min przewagi
7) Zawsze zapinam pasy -
Witek
1) nie podejmuje zadnego ryzyka gdy prowadze
2) zawsze bluzgam od najgorszych; ) tych co nie trzymaja sie w.w. 3 zasady Koziego
3) pozatym ogolna kultura prowadzenia samochodu (np, wpuszczam kazdego kto o to prosi)
4) zastawiam tych co sie wpychaja
-
Turas
-
Anonim
1) Zawsze używam kierunkowskazu
2) Zajeżdzam drogę i maksymalnie utrudniam jazdę tym którzy się wpychają, wyprzedzają na ciągłej, wpychają się przez ciągłą albo strefę wyłączenia z ruchy i notorycznie nie włączają kierunkowskazu.
3) Zawsze jeżdze na światłach(nawet przed wprowadzeniem przepisu)
4) Przekraczam prędkość tylko o max 20 km
5) Grzecznych zawsze wpuszczę:)(no chyba żę sie bardzo śpieszę;P)
6) Zapinam pasy.
7) Jak moge to zjeżdzam jak ktoś mnie wyprzedza:) -
Prezydent
1) Nigdy nie patrze na ograniczenia, stram sie sam oszacowac predkosc do warunkow
2) Wspolczuje Autobusiarzom ich roboty [ZDM], wiec czesto ustepuje im pierwszenstwa.
3) Trabie na kazdego kto wlecze sie na lewym pasie (kiedy bedzie u nas taki porzadek jak w Niemczech...). -
gg
1. staram się zawsze wpuszczać autobusi i duuże autka- oni mają ciężej i się spieszą bo są w pracy; czasami też zdarzy się wpuścić małe autka
2. nie parkuję na miejscach dla inwalidów
3. łamię przepisy tak, żeby innym nie utrudniać jazdy -
Anonim
-
Romano
1) nie trąbie
2) nie klnę za kierownica na innych
3) L-ki omijam szerokim łukiem i staram sie być tolerancyjnym
4) przepuszczam na pasach matki z wózkami i dzieci
5) najczęsciej jeżdżę 80km/h (jeżeli to możliwe)
6) w korku staram sie jechać jednym pasem i puszczać raz na jakiś czas innych kierowców
i na razie to by było na tyle