-
bro
witam, nowy na gronie..
ej, jedna rzecz tylko.. bo czytam wasze wypowiedzi i czesc z nich brzmi tak:
'jak nie ma przedniej blachy, to nie ma zdjecia numeru rejestracujnego'
a mi sie wydaje, ze fotoradar to robi zdjecie z tylu auta.. znaczy mierzy cie i robi fote jak przejedziesz.. nie jest tak?? -
bro
>'jak nie ma przedniej blachy, to nie ma zdjecia numeru rejestracujnego'
REJESTRACYJNEGO, oczywiscie..
pzdro; ) -
Bartek
-
Panicz Życiem Zmęczony...
Zalezy od fotoradaru... Niektore robia i z przodu i z tylu (nowe). Jeden z nich jest zamontowany w tunelu pod Wislostrada.
A jesli zdejmiesz nawet przednia tablice (zakladamy ze fotke cykna tylko z przodu) to dostaniesz liscik z fotka nalepki z numerem rejestracyjnym, ktora masz na przedniej szybkie przyklejona. -
-
bro
hm.. no wlasnie..
tak mi sie wydawalo..
dziena.. tylko jedna watpliwosc..
skad wiecie?? :)
to domysly, czy empiria? -
Bartek
czy ten fotoradar w tunelu pod wisłostradą jest na stałe? w którym kierunku i w którym miejscu? -
Panicz Życiem Zmęczony...
To nie wymysly tylko brutalna rzeczywistosc. :)
Co do tunelu to albo w obie strony, albo jak sie jedzie na polnoc...niestety zawsze zapominam zwolnic do takiej predkosci gdy moge oderwac wzrok od nawierzchni i skupic sie na suficie. :) -
radi
-nie ma czegos takiego jak tunel pod wislostrada; )
-nie ma czegos takiego jak fotoradar zamontowany w tunelu
-w warszawie nie ma (jeszcze) zadnego stacjonarnego fotoradaru. w tunelu i w jego rejonie rozstawia przenosny drogowka badz straz miejska. ta druga czesciej i jest ogolnie od dluzszego czasu jest bardziej aktywna pod wzgledem stosowania fotoradaru. -
FILIP
Naklejke z numerami wystarczy przykleić tak by zasłaniała ją wycieraczka!!! pozdro.
PS
A jak pstrykną z tyłu to juz pech. -
Morris Filek
Radi ma racje nie ma czegos takiego jak fotoradar zamontowany w tunelu na stałe. Gdyby był to dostałbym juz X zdjęc ... -
radi
i jeszcze w dwoch kwestiach:
-FR sa zdolne do robienia fotek przod/tyl, tyle ze u nas istnieje wymog/ a w zasadzie mrzonka trudna do zrealizowania../ aby na zdjeciu starac sie ujac facjate kierujacego i sprzet jest z reguly ustawiany wlasnie pod katem rejestrowania przodu pojazdu;
-powiekszenie z nalepki z numerem jest praktycznie niemozliwe z podstawowego powodu - jakosc zdjecia jest z reguly dosc parszywa - w kazdym razie na tyle ze jakiekolwiek powiekszenie nie wchodzi w gre. np. stosowane u nas w sporej ilosci czeskie przenosne fotoradary rejestruja zdjecie w rozdzielczosci 742 x 286. to co tu mozna powiekszac? z tego samego wzgledu czesto/ szczegolnie przy kiepskim oswietleniu badz refleksach oraz zalamaniach na szybie czolowej/ fizjonomii kierowcy mozna sie domyslac tylko z owalu twarzy czy jakiejs-tam-formy-grzywy; )
-
Grono.Net
Racja - dostałem rok temu pocztą fotkę z radaru (przenośny, Trasa Toruńska, letni dzień) - i pomimo, że rejestracja mojego samochodu i naklejka na szybie były zaznaczone na biało (dla lepszego kontrastu), to ta druga i tak była zupełnie nieczytelna. -
Anonim
Fakt iz fotki, ktore sa rozsylane maja jakos mierna, nie oznacza wcale,ze zdjecie robione przez FR nie jest lepszej jakosci. Fotka ma za zadanie udokumentowania wykroczenia. Wydruk w lepszej jakosci jest kosztowniejszy. Oczywiscie jesli ktos placi 500zl za zdjecie, to powinen sie spodziewac zdjecia lepszej jakosci; ).
FR w tunelu na wislostradzie? Ja tamtedy jezdz okolo 120 ( tak jak wiekszosc tam jezdzacych ) i na razie zadnej fotki nie dostalem, jak tez zadnej puchy tam nie widzialem. Tam sreszta jest takie zapylenie, ze takie czule urzadzenie moze szybko przestac dzialac. -
u know that im no good;)
ja tamtedy jezdze dwa razy dziennie i odpukac nie dostalam zadnej fotki... z wislostrady dostalam, ale z innego miejsca. natomiast faktem jest, ze nieraz psy stoja w zatoczce autobusowej pod buwem, jadac tunelem w strone mokotowa...
a w tunelu potrafia i o 4 rano zatrzymac, bylam tego swiadkiem kiedys. pusto, dwa samochody i zatrzymali typa, co przede mna jechal