Kosmetyka profesjonalna [1189]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Dziś byłam na Rolletic super zabieg, po prostu sie zakochałam. Każdej, która chce ujędrnić skórę, serdecznie polecam :)

Gdyby ktoś nie wiedział, cóż to - Rolletic to urządzenie do ćwiczeń i masażu całego ciała. Został stworzony na bazie masażu limfatycznego. Angażuje wszystkie ważniejsze grupy mięśni (stopy, łydki, zewnętrzna i wewnętrzna strona ud, talia, górna i dolna część brzucha, pośladki, plecy, ramiona). Masaż na rolletic’u pozytywnie wpływa na układ mięśniowy zwiększając elastyczność mięsni, podwyższając lub obniżając napięcie mięśniowe. Doskonale wpływa na skórę ujędrniając i uelastyczniając ją , redukuje tkankę tłuszczową i cellulit.

Aby nie tylko wyprofilować sylwetkę, ale też schudnąć, można wprowadzić dietę Rolletic. W Salonach firmowych są książeczki z programem żywieniowym podzielonym na 14 tygodni. W książeczkach znajdują się: poszczególne etapy diety, wykaz produktów do spożycia bez ograniczeń, wyjaśnienie programu żywieniowego, wskaźniki BMI, tabele wagowe oraz przepisy na każdy kolejny tydzień diety.
  • Anonim

Jeden zabieg oczywiscie nie wystarczy. A zapewne nie kosztuje malo wiec wiekszosc z nas moze sobie o nim pomarzyc :(
  • .:Kejtii .:

Własnie...ile kosztuje taka przyjemność?:)
  • Anonim

W Poznaniu:
    Jeden zabieg około 15 ,-
    Książeczka z dietami Rolletic 5 ,-
    Są karnety, 8 wejść kosztuje 100,-

Wiem, że są jeszcze karnety na większą liczbę wizyt, ale nie pamiętam cen.

Narazie byłam na 2 zabiegach i od trzech dni stosuję dietę. Czuję się bardzo przyjemnie, jedynie boli mnie wewnętrzna część ud i dolna partia brzucha.

Od przyszłego tygodnia będe chodziła trzy razy w tygodniu, sama jestem ciekawa jaki wynik będzie po serii zabiegów, dieta przewidziana jest na 14 tygodni i przez ten czas zamierzam chodzić też na zabiegi. Ważenie w środę :)

• Anonim

Zapomniałam dodać w większości salonów w Polsce pierwszy zabieg Rolletic jest gratis :)
  • Just

a czy jest może jakaś strnka internetowa żeby można sie zorientować gdzie takie coś w warszawie występuje??
  • Anonim

http://www.rolleticpolska.pl
  • Just

wielkie dzięki zaraz sobie poczytam :)
  • Anonim

Wydaje mi sie ze to niedrogo
  • Anonim

Cena to względna sprawa dla każdego. Ja poszłam pierwszy raz z czystej ciekawości i po tym jak moja klienta schudła w przeciągu miesiąca 10 kg, a mi mało co oczy na wierzch nie wyszły jak ją zobaczyłam. To, że schudła, to na zdrowie, ale byłam zaskoczona, że ma taką jędrną skórę i wtedy powiedziała mi o tej maszynie.

Ja jestem zazwyczaj dość sceptycznie nastawiona do takich nowinek, dlatego sama teraz testuje. Na pewno napiszę jak poszedł mi ten tydzie, bo dietka jest dość wymagająca, jak dla mnie, kobiety, która kocha dobrą kuchnie i piwo - zresztą widać na zdjęciu :D
  • Anonim

A na czym opiera sie ta dieta? Jest mniej wiecej zrownowazona czy raczej jednostronna? Czesto diety sa jednostronne i wymagaja zupelnego zrezygnowania z tluszczy badz weglowodanow? Ja bym w zyciu nie mogla wytrzymac na diecie ktora wyklucza weglowodany...
  • Anonim

Dieta dzieli się na tygodnie. Pierwszy tydzień jest bardzo ścisły i rygorystyczny ja dla mnie. Ponieważ opiera się jedynie na zielonych warzywach, jogurcie naturalnym i białym serze do 5%tłuszczu - możesz je jeść od rana do wieczora bez ograniczeń + jajko dziennie. W książeczce są wypisane polecane warzywa oraz sposoby ich przyrządzania.
    Największy ból, to dla mnie owoce, przez ten tydzień nie mogę ich jeść, a ja jestem fruktomanką. Jest to niby czas oczyszczający. Ja już raz nie wytrzymałam i zjadłam kawałek arbuza.

Od przyszłego tygodnie (nie mam książeczki jeszcze), ale wiem, że będę mogła wprowadzić kurczaka i niektóre owoce. W środę będe miała drugą, więc na pewno napiszę jak to tam wygląda.

Staram się pić dużo wody i zakochałam sie w smaku herbaty Bio-Active Mandaryna. Powiem szczerze, że brzuszek taki płaski się zrobił i zdecydowanie poprawiła mi sie przemiana materii, a ja zawsze z tym miałam problem. Ze względu, że chodzę cały czas w zębach z jakimś ogórkiem, albo portam nie jestem w ogóle głodna, tylko zaczynają mi się te warzywa po prostu nudzić. Ale widzę jak zmiania się ciała, więc będe się narazie tego trzymać.
  • Anonim

Czyli wodze, ze ogolnie pierwszy tydzien to oczyszczanie i odtruwanie organizmu. Mysle, ze ta dieta zapewne jest zblizona do detoksu. Ja tez lubie owoce :) Jesli dostaniesz ta ksiazeczke to moze pokusisz sie kolezankom z grona udostepnic dietki :) ???? Wyrazam nadzieje, ze udostepnisz; )))

No i mam pytanie. Ta znajoma ktora schudla 10 kg...schudla dzieki zabiegom rolletic czy diecie rolletic...?
  • Anonim

Na pewno napiszę jakie produkty można, a jakie nie. W sumie teraz w tej książeczce "1 tydzień" nie ma cudnych przepisów, sama mieszanina zielonych warzyw, i trochę octu jabłkowego do smaku, a jak ktoś nie lubi to może pić - 2 łyżeczki octu do szklanki wody, co dla mnie jest wogóle nie do przyjęcia. Ja ocet zastąpiłam Aplefit, bo nie mogę znieść zapachu octu, chociaż dziś zrobiłam sobie lekkie Vinegret i jakoś się dało.

Moja klietna była na diecie i na zabiegach. Schudła pewnie dzięki diecie, ale ma bardzo jędrne ciało dzięki zabiegom.

Powiem szczerze, że ten masaż jest bardzo bardzo instensywny dlatego ja zaczęłam brac witaminę C, na wzmocnienie naczyń.

Moje kochanie powiedziało dziś do mnie - pupka Ci zmalała...no cóż dieta czyni cuda :D
  • Anonim

Zapomniałam napisać, że podczas pierwszego tygodnia, można raz dziennie zjeść coś gotowanego np. kalafior/ fasolka szparagowa zielona/ brukselka + jajako sadzone (na niewielkiej ilości oleju).

Moja dieta wygląda tak:

śniadanie I
    sałatka z jajkiem ( zielona sałata + szczypiorek + rzodkiewka + ogórek + pokrojone jajako), do tego jogurt naturalny. Przed posiłkiem łykam aplefit.

śniadanie II
    biały serek do 5% + szczypiorek + pietruszka + papryka albo rzodkiewka, do tego jogurt naturalny.

Potem: cały czas jem ogórki, rzodkiewki, pora, papryka zielona, jogurt naturalny, serek biały

obiad
    gotowane warzywa: szpinak, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, brokuły itp.

Potem: cały czas jem ogórki, rzodkiewki, pora, papryka zielona, jogurt naturalny, serek biały

Napoje: dużo wody mineralnej, herbatki ziołowe (ja piję herbatkę BioActive)

Jeżeli jutro uda mi się dostać kapustę włoską, to zrobią sobie gołąbki z gotowanymi pieczarkami, cebulą i czosnkiem :) również zgodnie z przepisem.
  • Anonim

Co do octu jablkowego to ma cudowne wlasciwosci i pomaga w odchudzaniu. Jesli nie mozesz zniesc jego zapachu (ja tez nie moglam) to radze, dodawac lyzeczke miodu. Od miodu nie przytyjesz :) Ja pije dwie lyzki stolowe octu na szklanke wody i dodaje wlasnie miod. Daje sie wypic bez zadnych problemow, zatykania nosa itp.
    Mam ochote isc na ten rolletic...:) Tylko kasy nie mam:( A swoja droga ciekawe ile kasy trzeba miec zeby swoje wlasne studio rolletic moc zalozyc...
  • Anonim

Wiem, że jedno urządzenie kosztuje 18 tys. ale można też sprzęt wydzierżawic, ale nie mam pojecia na jakich zasadach. Wejdz sobie na ich stronę tam jest taki lin - Pomożemy Ci zalożyć swoje studio, czy jakoś tak, tam uzyskasz najlepsze informacje :)

Ja dziś zjadłam gołąbki z kapusty włoskiej z gotowanymi pieczarkami, cebulą i czosnkiem, a do tego surówka z pozostałej mi kapusty, rzodkiewki i szczypiorki w jogurcie naturlanym. Pycha :)
  • Anonim

No bardzo fajnie...szkoda tylko, ze ja nie umiem gotowac. Teraz jestem w domu, ale od 4 wrzesnia czeka mnie mieszkanie w Warszawie, bo zaczynam nauke w studium kosmetycznym...Cos mi sie tak wydaje, ze przyszla pora na mnie i bede musiala sie nauczyc gotowac :((((
    Boze nawet nie chce o tym myslec. Nie umiem gotowac, nie ciagnie mnie to, nie jestem kobieta pod tym wzgledem...czuje, ze nienawidze garow i tych spraw!!! Co do czosnku i cebuli to nastepny problem, bo od dziecka mam niewymuszony odruch wymiotny gdy je poczuje...Strasznie to przeszkadza w zyciu...

Co do Rolletic, to mysle, ze to moze byc niezly interes...W Warszawie sa dwa studia rolletic...Moze jak wygram w totka to zaloze nastepne :)
    Ech...marzycielka :)
  • Anonim

Mam listę produktów na drugi tydzień diety:

Bez ograniczeń: jarzyny surowe, jarzyny gotowane, jogurty naturalne, odtłuszczony twaróg, zsiadłe mleko, kefir, maślanka, serwatka, pomidory

Można też jeść: 1 jajko dziennie, 150 g tuńczyka lub 100 g kurczaka, 1 talerz zupy jarzynowej - odchudzającej, 1 grejfrut, cytryny, 1 kawa, 1 herbata, 100 g mleka do 1,5% tłuszczu, 2 łyżki oleju słonecznikowego, przyprawy.

To jedzonko to istny raj, to tygodniowym jedzeniu surówek :D
  • Anonim

Fajnie, ze juz masz za soba pierwszy tydzien...Ile schudlas?
    Ja zaczne diete od jutra...bo wszyscy chudna a ja tyje :(((((((((((
    Dola mam niesamowitego...ale w sumie jak sie ma duzo problemow ktore sie zajada to tak wychodzi :(
  • 1
  • 2
| |

Zawód z przyszłością:KOSMETYCZKA -KOSMETOLOG! Zapraszam ludzi,dla których wiedza o kosmetykach ...

Fotki

Miejsca grona (0)