-
NailArt
Jak wygląda szkolenie przedłużania rzęs i co po nim uzyskasz?
PRZEBIEG:
1. Wykład wprowadzający, omówienie rodzajów rzęs dostępnych na rynku
2. Techniki aplikacji rzęs
3. Przebieg zabiegu w gabinecie; kilka złotych rad, aby był on dla Klientek czasem relaksu a nie udręki :)
4. Film instruktażowy
5. Pokaz Instruktora w tym aplikacja rzęs kolorowych
6. Trening praktyczny na modelce ( Tu czas zależy od Was, moje Drogie! )
7. Sposoby pielęgnacji, czego NIE WOLNO robić Klientkom przed i po nałożeniu rzęs
* Jak zwykle trening jest indywidualny. Zapewniam materiały do ćwiczeń oraz skrypt szkoleniowy do zabrania ze sobą po kursie, oraz filmik na DVD.
* Trening trwa jeden dzień ( w godzinach 10 - 20 ) zabieramy ze sobą własną modelkę
Dodatkowo każdy po kursie otrzymuje ode mnie prezent - starter do ćwiczeń, aby jak najszybciej zacząć :)
Szkolenie u mnie polega przede wszystkim na właściwym ćwiczeniu ręki. Przedłużanie rzęs nie musi być trudne, trzeba tylko wiedzieć, jak się do tego zabrać!
Cena kursu 1000zł ze starterem i certyfikatem
więcej na http://www.warsztatypaznokciowe.pl -
Valentynka <3
polecam, jestem po kursie i właśnie wychodze z domu i jade do tej Pani na kolejny- zgęszczanie włosów, naprawde warto i polecam!:))) -
serdecznie zapraszam na szkolenie do nas
:D
opis techniki:
Przedłużanie i zagęszczanie rzęs techniką jeden na jeden jest to doklejanie pojedynczej sztucznej rzęsy do pojedynczej naturalnej. Efektem przedłużania jest pełne i wyraziste oko o wspaniałym i naturalnie wyglądającym wachlarzu długich i gęstych rzęs. Zabieg przedłużania jest zupełnie bezbolesny, bez uczucia ciężkości a odczucie porównywalne jest do pomalowanych tuszem rzęs. Przedłużone rzęsy utrzymują się ok. 8 tygodni czyli, tyle ile trwa cykl życia rzęsy naturalnej i wypadają razem z nią po ok. 2 miesiącach. Materiał, z którego wykonane są rzęsy to miękkie, syntetyczne włókna zawierające w sobie syntetyczny jedwab. Doklejanie uzyskujemy za pomocą specjalnego kleju, który po zaschnięciu jest całkowicie elastyczny i bezpieczny. Ten specjalny klej jest lekki i elastyczny, nie wywołuje alergii, ponieważ nie dotyka skóry i jest substancją przebadana dermatologicznie, nadającą się również do stosowania przy wrażliwych oczach.
Czas trwania szkolenia: 1 dzień w godzinach 10-18
Szkolenie obejmuje część teoretyczną i praktyczną:
- omówienie techniki, produktów i narzędzi,
- informacje o rzęsach naturalnych i syntetycznych,
- przygotowanie, zalecenia i przeciwwskazania do wykonania zabiegu,
- diagnozowanie naturalnych rzęs,
- dobieranie odpowiedniej długości, grubości i stopnia podkręcenia rzęs,
- omówienie problemów mogących wystąpić podczas wykonywania zabiegu,
- pielęgnacja, korekta, usuwanie syntetycznych rzęs,
- ćwiczenia przedłużania i zagęszczania rzęs,
- pielęgnacja, malowanie i zmywanie przedłużonych rzęs.
Koszt szkolenia: 850zł
(w cenę szkolenia wliczone są kosmetyki i narzędzia)
Naukę prowadzimy na najwyższym poziomie, dysponujemy obszerną wiedzą teoretyczną i praktyczną, zapewniamy materiały edukacyjne oraz specjalnie przystosowany gabinet zabiegowy, wykwalifikowanych trenerów oraz szkolenie w bardzo kameralnej grupie. Możliwość zapewnienia modelek oraz zakupu zestawu startowego lub profesjonalnego.
Wymagania
Kursanci, którzy zapisują się na szkolenia powinni mieć: stabilne i precyzyjne ręce, chęć do pozyskania nowych umiejętności, dobre postrzeganie głębi, niezwykłą dbałością o szczegóły i cierpliwość. Ponadto, ponieważ będziesz rozdzielać rzęsy lewą ręką, warto mieć dobrą zręczności.
Egzamin i dyplom
Warunkiem uzyskania dyplomu jest wykonanie pełnej i prawidłowej stylizacji oczu na modelce w okresie nieprzekraczającym trzech miesięcy od daty zrealizowania szkolenia, czas zabiegu nie może przekraczać 4 godzin. Koszt przystąpienia do egzaminu wynosi 100zł. Uzyskanie dyplomu daje Ci możliwości pracy w salonie i świadczenia usług przedłużania i zagęszczania rzęs w kraju i zagranicą. Wydajemy Dyplom w języku polskim i angielskim. Po odebraniu Dyplomu możesz być uznana za jedną z najlepszych w branży. Realizujemy również zajęcia doszkalające (4 godziny) koszt 500zł.
Miejsce szkolenia:
ART HOUSE
ul. Grzybowska 2/1
00-131 Warszawa
tel. 22 408 88 61
Zostań naszym modelem
Jeśli chcesz być naszym modelem i skorzystać z usługi zagęszczania rzęs lub innej związanej z profilem naszych szkoleń zadzwoń i wpisz się na listę modeli: tel. 22 408 88 61. Usługi są wykonywane przez kursantów pod uważnym okiem instruktorów.
Terminy szkoleń i rezerwacja miejsc uzgadniana jest indywidualnie pod nr tel. 22 408 88 61. Warunkiem rezerwacji miejsca jest pełna opłata lub zaliczka w wysokości 100zł, minimum 3 dni przed terminem szkolenia. Po otrzymaniu wpłaty na konto potwierdzamy rezerwację.
zapraszamy
:D -
możecie również skorzystać z ...
BEZPŁATNYCH SZKOLEŃ
Intensywnie współpracujemy na terenie całej Polski z Urzędami Pracy, Urzędami Pomocy Społecznej i innymi instytucjami, które finansują szkolenia zawodowe.
Naszym celem jest profesjonalne przeszkolenie osób, które chcą uzyskać nowy zawód, podnieś kwalifikacje a przy okazji realizować pasje i marzenia. Szkolenia finansowanie przez Urząd Pracy mają charakter kompleksowy i są łączone z innymi szkolenia tak by zapewnić jak najlepszy start w profesjonalnej karierze zawodowej.
Kto może skorzystać z bezpłatnych szkoleń?
Jeśli jesteś osobą bezrobotną zarejestrowaną w urzędzie pracy i chcesz otworzyć własną działalności gospodarczą, bądź znalazłaś firmę, która zatrudni Cię po skończonych kursach, możesz skorzystać z organizowanych przez nas szkoleń stylizacji paznokci a twój Urząd Pracy sfinansuje Ci nasze szkolenie.
Co podlega finansowaniu?
Pełne koszty szkoleń, ubezpieczenie kursanta, dojazd na szkolenie, dodatki szkoleniowe, fundusze na rozpoczęcie działalności gospodarczej, zakup produktów do pracy.
Przyjdź do nas a otrzymasz niezbędną pomoc i fachową wiedzę.
Przeszkolimy Cię i umożliwimy zakup wszystkich produktów do pracy za pieniądze uzyskane z Urzędu Pracy. Wszystko w jednym miejscu, wygodnie i profesjonalnie.
KROK PO KROKU :
1. Udaj się do Działu Szkoleń, lub doradców zawodowych Twojego Urzędu Pracy, by omówić szczegóły i zasady obowiązujące w Twoim Urzędzie Pracy
2. Podaj urzędnikom dane siedziby firmy (ART HOUSE S.C., ul. Grzybowska 2/1, 00-131 Warszawa, NIP: 521-31-87-309, Regon 017505511, tel. 022 7112507 ) jako ośrodka szkoleniowego, z usług którego chcesz skorzystać. Podaj nasz numer ewidencyjny: 2.14/00239/2009
3. Złóż komplet dokumentów w kancelarii swego Urzędu Pracy (wnioski również do pobrania na stronach internetowych poszczególnych Urzędów).
zapraszamy
:D
-
-
Maria Dąbeowska
A ja jestem po kursie regulowania brwi i henny na brwi i rzęsy w new nails. super! naprawdę się dużo nauczyłam. Pójdę do nich jeszcze na szkolenie z wizażu. Moja koleżanka robi już drugie na paznokcie i też jest bardzo zadowolona. -
greta g
koleżanka też mi polecała przedłużanie i zagęszczanie rzęs w New Nails, ja w sumie uważam że są sprawdzeni, bo już wcześniej się co nieco u nich nauczyłam, ale jeszcze się zastanawiam -
Valentynka <3
Aktualnie przeszłam pare szkoleń, porównałam, i najbardziej polecam Trendy Style na ul gustawa morcinka w Warszawie