Kosmetyka profesjonalna [1189]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Kolejny raz mam prośbę.
    Od 3 września zaczyna sie dla mnie nowy rok pracy w szkole.
    Stąd moje pytanie, jakie szkolenia chciałybyście odbyć w trakcie nauki w policealnym studium kosmetycznym lub jakie odbyłyscie i są godne polecenia. To pytania na pewno zostanie zadane moim kochanym słuchaczką, ale chciałabym mieć dla nich już pewne propozycje.
  • Marek Jankiewicz

Ja powiem jakie ja mialam , i jakie mi wydawaly siefajne. Otóż , kwasy !!!!! Podstawa!
    - zabiegi na cialo (thalgo , Dermika, Guam itd)
    -zabiegi na twaz i dekold poszczedlnych firm D`Arsel , Dermika , Thalgo, Jadwiga, Cosmomed......
    - zapoznanie sie z poszczegolnymi uządzeniami ...
    -ultradżwięki, body wapping
    - laser...
    -woski ( stale , cukrowe )
    -air brush, sun spa (opalanie natryskowe)
    - makijaz pernamentny
    - zdobienie paznokci i ciala air brushem ,
    no juz nic mi do glowy nie przychodzi jak sobie przypomne to dam znac.
    powiedzialam tak powieszchownie co miedzy innymi , juz nie pamietam co mialam , ale wazne jest by na tych szkoleniach dziewczyny nie tylko sluchaly ale i moze wykonywaly niektore rzeczy.
  • .:Kejtii .:

Ja polecam szkolenie "Thalgo"-słuchaczki czynnie biora udział w prezentowanych zabiegach :),równie ciekawe było szkolenie "Phyris".
  • Anonim

Dziękuje za pomysły.

Dzięki temu, że dostałam pełny terminarz zajęć od września do stycznia, mogłam już ustalić kilka szkoleń/ pokazów

- Babor
    - Neoglis
    - Bielenda
    - Janssen
    - depilacja pastą cukrową
    - trwała na rzęsy
    - szkolenie z wykorzystaniem aparatów ultradźwiękowych i drenażu limfatycznego
    - pokaz makijażu 2005/ 2006 z wykorzystaniem kosmetyków Joko

Mam nadzieje, że jeżeli nie w tym, to w przyszłym semestrze uda nam się uczestniczyć w szkoleniu Maystar, Norel.

Będziemy również robić specjalizacje:
    - pielęgnacje kończyny dolnej (program Zdrowe Nogi)
    - przedłużanie płytki paznokciowej (akryl, żel, fiberglass, zdobienie)
    - wizaż
    - przekłuwanie nietypowych części ciała

Mam nadzieje, że podrzucicie jeszcze pomysł jak rozszerzyc zajęcia, jak urozmaicić.
    Dziękuje seredcznie za pomoc :)

• Anonim

Cześć dziewczyny macie moze namiary na fajne szkolenia w Warszawie albo w innym miescie tylko zeby były super i warte wydania pieniedzy!!W tym roku idę na wszkipz do Wawy i chcę robic sobie szkolenia oraz kursy na rózne zabiegi i preparaty !!!Chcę zrobic wszystkie jakie się da hehehehe.jesli mozecie to napiszcie cosik oki ???
  • Jowi

Zdecydowanie nie polecam szkolenia z firmy Jadwiga! Miałam nieszczęście uczestniczyć w takowym w ubiegłym roku.Żenada!
    Nie dość,że pani nie wiedziała do końca w jakiej firmie pracuje, (zresztą przyznała ,że od niedawna), wyglądała i zachowywała sie wysoce nieprofesjonalnie, to opowiadała głupoty jakie na długo pozostaną mi w pamięci :)).
    Jakbyście nie wiedziały to składniki preparatów są tajemnicą firmy :), ale stosuje się w nich na przykład wyciąg z mięsa! Ha ha ha.........
  • Anonim

Ja wpółpracuje z firmą Jadwiga. Prowadzę szkolenia i pokazy w województwie Wielkopolskim, niestety czesto słyszę, że niepopisali się w innych miastach, szkołach. Sama będać uczestnikiem ich pokazu nie byłam zadowolona. Mam nadzieje, że pozostawiam po sobie lepsze wrażenie.
  • Anonim

.
  • ANA :)

NO I WIDZE ZE NIE MA ŻADNYCH NAMIARÓW ECH....ROK MINAŁ I NIC .....
  • Anonim

mi równiez by sie przydały namiary na rózne szkolenia kosmetyczne wiec dziewczyny jesli cos macie to jak mozecie podajcie oki ??
  • Zmiany ,zmiany...

27.09.06-Collagen Beauty Int. Wejście z zaproszeniem
    8.10.2006- Prof.Cosmetica inf. na Kaleńskiej
  • Joanna Krawczyk

ja polecam Akademię stylu i urody na ul. międzynarodowej (park skarszewski)

1290zl., 100h, aktywna nauka, duzo praktyk na tagrach, roznych stoischach i w studiu reklamowym wytworni filmow dokumentalnych i fabularnych na chelmskiej, bagadata oferta, super kadra, bardzo dobre warunki, zapewnione produkty i materialy, kursy w tygodniu lub w weekendy, na koniec certyfikat dyplom w jez. polskim i angielskim, zaswiadczenie ministerstwa edukacji narodowej i zaswiadczenie o praktywach, poza tym szkola znajduje oferty pracy

wiecej szczegolow na prv

przez moje posrednictwo mozena sie tez zapisac na spotkanie informacyjne:)

pozdro.
  • Anonim

Hello dziewczyny! W niedziele odbędzie sie bezplatne szkolenie firmy Charmine Rose:) Odbędzie sie ono w Centrum Konferencyjno- Kongresowym na ulicy Bobrowieckiej 9 w godzinach 10.00-14.00.
    W programie przedstawienie nowości firmy- płaty kolagenowe, kwasy owocowe, preparaty do zabiegów z ultradzwiekami.
    Mozna dokonc zakupu produktów.
    Szkolenie konczy sie certyfikatem- cena 50zl ( w tym pozwolenie na wykonywanie zabiegow z kwasami)
    Zapisy pod numerem telefonu: 0609-322-444 (po godzinie 18.)
    Gorąco polecam:)
  • Anonim

W niedziele odbedzie sie w Centrum Olimpijskim kongres podologiczny. Podobno bedzie mozna uzyskac jakis certyfikat udzialu w kongresie.
  • Anonim

Witam:) jak zapewne wiecie w najblizszy weekend odbędą sie Targi Beauty Forum- rownolegle z nimi Międzynarodowe Forum Kosmetyczne. Przesyłam Wam plan wykładów:

X edycja- Międzynarodowe Targi Kosmetyki Profesjonalnej, Wellness i SPA
    Beauty Forum 2007
    31 marca- 1 kwietnia 2007
    Torwar, Warszawa, ul. Łazienkowska 6A

IFC- Międzynarodowe Forum Kosmetyczne- program wykładów:

Kosmetyka&Wellness Forum

Sobota (31 marca 2007) Sala B
    10.00-11.00- „Metody anti-aging w medycynie estetycznej” Marzena Lordowska-Precht
    11.15-12.30- „Zabiegi kosmetyczne i terapie fizykalne wspomagające operacje plastyczne”
    12.45-13.30- Kulisy programu „Chcę być piękna” dr n.med. Andrzej Sankowski. Dr n.med. Lubomir Lembas, Janusz Greese, Karolina Pleban- zespół Kliniki Chirurgii Plastycznej pracujący przy polskiej edycji programu „Chcę być piękna”.
    14.00-15.00- „Moc kobiet- w jaki sposób wpływamy na nasze klientki/ów?” Alicja Bednarska

Sesja jest poświęcona nowoczesnym metodom anty-aging i chirurgii plastycznej. Specjaliści i praktycy w tych dziedzinach podzielą się fachową wiedzą z uczestnikami seminarium.

Niedziela (1 kwietnia)
    10.30-11.30- „Nanokosmetyki” Sławomira Jurgowska
    11.50-12.50- Polki chcą być piękne- na podstawie badań marketingowych, prasy kobiecej i wypowiedzi stylistek. Julita Dąbrowska
    13.15-14.15- „Wnikanie substancji aktywnych z preparatów kosmetycznych w skórę”
    dr Anna Oborska
    14.15-15.00- „UVA a przebarwiania” dr Magdalena Ciupińska

Sesja seminaryjna poświęcona nowoczesnym substancjom, zawartym w kosmetykach. Ponadto podczas tej sesji zostaną przedstawione badania marketingowe na temat postrzegania piękna w Polsce, jak również odbędzie się wykład o tematyce solaryjnej.

Forum NAIL PRO- pielęgnacja dłoni, paznokci i stóp;

Sobota (31 marca 2007) Sala A
    10.30-12.00- „Różnicowanie zmian na paznokciach” dr Magdalena Ciupińska
    12.00-13.00- „Zdobienie i modelowanie paznokci- Trendy 2007” Sylwia Pfajfer
    13.30-15.00- „Różne oblicza akrylu. Wariacje żelowo- akrylowe”- prezentacja. Nowe trendy wiosna-lato 2007. Elżbieta Trzecia
    15.30-16.45- „Custom Blender Manicure. System żelowy Brusa Gel. Performance Tips- tipsy- nowoczesna technologia wykonania. Małgorzata Ekert
    16.45-18.15- „Krajobraz i portrety na paznokciu”- Kathrin Tischner (Niemcy)

Seminarium Nail Pro poszerzy wiedzę w temacie w temacie właściwej pielęgnacji paznokci, dłoni i stóp. Oprócz tego zostaną pokazane nowoczesne techniki zdobienia i modelowania paznokci oraz osiągnięcia światowego rynku nail design i nail art.

Bussiness Forum

Niedziela (1 kwietnia) Sala A
    10.30-11.30- „Sukces w branży NAIL”- Aldona Retman
    11.45-12.45- „Praca kosmetyczki w Wielkiej Brytanii- moje spostrzeżenia”- Adama Bychawska
    12.45-13.30- „Praca kosmetyczki w arabskim SPA” Alicja Goleniec
    13.30-14.30- „Marketing w salonie kosmetycznym”- Michał Kowalski

Seminarium Biznesowe ma na celu omówienie zagadnień z kręgu zarządzania i marketingu oraz PR w kontekście prowadzenia firmy kosmetycznej lub gabinetu kosmetycznego/ solaryjnego/ paznokci.

• Życie gna do przodu ...

Bardzo była bym wdzięczna jak by ktoś jeszcze napisał o jakiś szkoleniach ... :) zwiazanez kosm .

...i co, i nic ?!
  • Anonim

DR.Belter zaprasza na wiosenny cykl szkoleń

Na wiosennych szkoleniach DR.Belter'a przedstawiona zostanie przede wszystkim nowość - linia BEL ENERGEN, na którą składa się seria kosmetyków do pielęgnacji profesjonalnej i domowej oraz zabiegi wykonywane z użyciem tych kosmetyków.

Firma przypomni również cieszący się dużą popularnością w gabinetach zabieg antycellulitowy oraz wellness, a także produkty obecne od wielu lat w ofercie DR.Belter'a.
    Najbliższe szkolenie odbędzie się 14-15 kwietnia w Zakopanem, podczas którego firma zaprasza uczestników na Belter Party.
    Więcej szczegółów pod nr tel.: 032-2527527
  • Różyczka

Chanrtarelle zaprasza na szkolenie:
    15.04 2007 w Grand Hotelu w Łodzi
    ul. Piotrkowska 72 sala B

Czesc 1 :
    - magic fresh day- kompleksowy zabieg nawilżająco- orzeźwiający jabłkowo- melonowy z zielona kawą

- rain forest - tropical amazonia - zabieg regenerująco -liftingujący dla cery o utraconej elastyczności

- total caviar anti-aging treatement with oligomatryl- super aktywny, odmładzający zabieg kawiorowy z kompleksem Oligomatryl

- prezentacja linii detalicznej

cześc 2:
    ultradepigmentary peel treatement- zabieg depigmentujący na plamy i przebarwienia z mieszaniną kwasu mlekowego i kojowego 35% o pH 3,0

anti-aging deep AHA treatement aktywny zabieg odmładzający z kwasami mlekowymi 20% 40% pH 2,0

zapisy pod nr: 22 610 44 40

a jest cos w Warszawie??
  • 1
  • 2
| |

Zawód z przyszłością:KOSMETYCZKA -KOSMETOLOG! Zapraszam ludzi,dla których wiedza o kosmetykach ...

Fotki

Miejsca grona (0)