Kosmetyka profesjonalna [1189]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ADRIANKA

Mam wielki problem z cera!Zaczely mi pekac naczynka. Co mam z tym zrobic?
    Prosze o rade !!!!Moze jakis domowy sposob lub dobry krem?Z gory dziekuje:)

• Tefka

proponuję najpierw zacząć kurację rutinoscorbinem który wzmacnia ściany naczyń krwionośnych.2 tabletki 2x dziennie.
    z kremów polecam Avene, Iwostin ma dość dobry i niedrogi
  • Tefka

a w zimę trzeba bardzo chronić cerę zwłaszcza naczynkową najlepiej kremem tłustym tutaj polecam Vichy Nutrilogie 2 lub baume
  • ADRIANKA

Czy cieplo,czyli cieply klimat i promienie sloneczne
    maja wplyw na cere naczynkowa? Jaki? Czego sie
    wystrzegac w codzennej pielegnacji cery??? Peklo mi naczynko pod samym okiem!!!A ze mam snice pod oczami (taka uroda)to wygladam jak bym dostal !!!!!!! Zatuszowac sie tego nie da,nawet spora tapeta!korektor pod oczt i zielone podklad tuszujacy ! Poraszka
  • Tefka

maxymalna ochrona przeciesłoneczna (czyli najlepiej kremy z dość wysokimi filtrami)....cera naczynkowa charakteryzuje się cienką skórą, więc jest bardziej wrażliwa na słońce( i na inne czynniki zewnętrzne) niż np cera tłusta.Wystrzegać się peelingów mechanicznych (czyli z drobinkami).Tak jak napisałam wyżej łykać rutinoscorbin co wzmocni ściany naczyń.
  • ADRIANKA

Dzieki wielkie!!!!!!!!!!!!! Rutinoskorbin i krem pomoga zeby nastepne nie pekaly.A co moge zrobic zeby to co peklo zniknelo???
  • Anonim

jest dobry krem Pharmaceris N z witaminą m.in. K wzmacniający naczynia. Też mam problem z naczynkami a dzięki niemu zaczerwienienia zniknęły. Dostępny jest tylko w aptece. Może n. nie znikną ale jest zauważalna zmiania. Rutinoscorbin do tego również polecam, obowiązkowo.
  • Anonim

Można je usunąć laserem bądź igłą (to drugie odchodzi powoli do lamusa). Jeszcze inną metodą jest (może nie całkowite), ale zamknięcie już powstałych naczynek D'Arsonvalem. I nie chodzi mi tu o grzybek, tylko o tą pelotę zakończoną cieniutko jak igiełka. W salonie kosmetycznym robi się to.
    Pozdrawiam.
  • Anonim

Aby wyciszyć skórę i w początkowej fazie !! rozszerzonych naczynek wspomóc ich wchłanianie , wykonuje zabieg jonoforezy na ampułkach z witaminy C.
  • kajq

Nie wie ktoś ile kosztuje usuwanie popękanych naczynek u kosmetyczki? :->
  • Edisz

Nalęży dostarczyć organizmowi z zewnątrz i wewnątrz wit. C. Ale nie tylko. Jeśli już się zacząl problem z cerą naczynkową, to trzeba o nią dbać perfekcyjnie. I wielu rzeczy szkodliwych dla takiej cery unikać. Ja od kilku lat regularnie chodzę na zamykanie naczynek laserem. Zabieg b. nieprzyjemny, bolesny, dlugo żle się po nim wygląda. Ale za to jak się wszystko wygoi- to cera jest śliczna i rozjaśniona bez tych ohydnych, szpecących pajączków. Ja np. b. lubię chodzić do sauny, choć wiem ,że dla mojej cery sauna=zabójstwo. Ale jak powiedziała moja lekarka, niech pani chodzi do sauny, jak lubi, ale naczynka co jakiś czas zamykać trzeba, co też czynię. Na rynku jest wiele prepartów do cery naczynkowej, ktore znam i stasowałam Umarłego to te kremy nie wskrzeszą, ale zawsze to lepsze niż nic. Najlepszy jest laser iew. koagulacja.
  • renata olczyk

Do Edisz:) Możesz podać adres gabinetu, w którym masz robiony ten zabieg?
  • Agata Wojdala

Cześć dziewczyny, ostatnio zauważyłam u siebie przy nosie, że pojawia mi się coraz więcej pękniętych naczynek, trochę mnie to załamuje :( Próbowałam kremy, ale nic, a wczoraj widziałam z tej serii beliss reklamę właśnie na naczynka mają teraz belise antired, jak myslicie, tabletki są skuteczne w walce z pajączkami?
| |

Zawód z przyszłością:KOSMETYCZKA -KOSMETOLOG! Zapraszam ludzi,dla których wiedza o kosmetykach ...

Fotki

Miejsca grona (0)