Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • zala

no to moze najlepszy podklad, jaki udalo wam sie upolowac? czy istnieje cos, co nie wlazi w pory, zalamania i nie podkresla suchej skory? ja nie znalazlam jeszcze idealu:)
  • panna ewa od jaszczurek

Yves Saint Laurent. Jak dla mnie Teint Mat Purete do tłustej cery, ale borykam się też z tymi rozkosznymi zimowymi przesuszeniami, których ten podkład wcale nie uwydatnia. Podobno Max Factor Colour Adapt jest całkiem niezły, ale ten znam tylko z cudzych opinii.
  • Anonim

jak dla mnie najlepszy i bardzo tani jest podklad INGLOTA, zaskoczyl mnie i to bardzo !! jest swietny i wydajny :)
  • Anonim

ja z upodobaniem stosuje podkłady VICHY. Jeszcze mnie nie zawiodły, nawet po 8 godzinach balowania buzia jestw stanie idealnym.
  • volto

na suchą skórę to trzeba jakis kremik. VICHY daje radę z ofertą :)

może będę monofirmowy ale sprawdź
    max factor - lasting performace
  • Anonim

mialam diora podlklad , chanel , YSL , ale de besciakiem okazal sie BELL :D
  • Anonim

o BELL nie mialam , a jaki ?? :)
  • Anonim

taki najzwyklejszy w normalnej tubce hmmm nie wiem jak to wytlumaczyc :P
  • Anonim

spoko, ale musze w atkim razie go sprawdzic :)
  • Anonim

l'oreal cashmere perfect. jest naprawdę n i e s a m o w i t y
  • zala

no no, kupilam sobie max factora color adapt, jak na razie uzylam dwa razy, ale jak tak dalej pojdzie to stwierdze, ze znalazlam swoj idealny podklad:)
  • volto

maxfactor rulzzz; >
  • ta, yhym.

Dla mnie od paru miesięcy sprawdza sie Avon.Polecam też Ives Rocher w sztyfcie,chyba,że ktoś nie przepada za sztyftami,ale poza tym jest świetny.Nie wiem jak z innymi typami skóry,ja mam normalną
  • Anonim

ja mam ten najgorszy najstarszniejszy typ cery, przewrażliwy alergiczny suchy a po południami się świece. dramat..

Latem używałam zawsze Clinique był taki zajebisty leciutki podkład półtransparentny ze złotymi drobinkami i w ślicznych kolorach i mi do cholery wycofali, bo podobno kupowali go tylko u nas i w rosji bo słabo krył a serio był zajebisty nie tworzył maski no na lato w sam raz

Teraz używam Heleny Rubinstein Color Clone i jest serio niezły. Nie wysusza i wyrównuje kolor skóry Lancome ma też niezły podkład photogenic. Ale chyba HR lepszy nie świece się i ładnie wygląda skóra, naturalnie.

I może mi ktoś wytumaczy...

Kupowałam właśnie ten podkład jakiś czas temu kolor caramel,
    potem kupowałam go mamie tyle że w innej sephorze ale też w centrum i mamy jest ciemniejszy a wszystko jest takie same numer. I kurde jak tu się ogarnąć.

A po za tym polecam no polcem gorąco różową bazę pod podkład Lancome, no skóra się robi taka równiutka nie ma żadnych grudek i wtedy nie ma mowy o porach jest gładka, podkład się trzyma no i się po niej człowiek nie świeci jak psu jajca na wiosnę po prau godzinach.

Na zimę nieżły pod podkład jest też krem rosaliac, ma kolor lekko zielony likwiduje zaczerwienienie La Roche-Posay.
  • Anonim

a znacie jakis dobry podklad co zakrywa zaskorniki i przebarwienia??aznacie znacie???
    bo ja chyba nie i nie moge zadngo znalezc idealnego dla mnie:/
  • *karolcia*

ja używam Maybelline wonder finish (ten pudrowy) .
    Dobre są tez Max Factora ale jak dlamnie zbyt gęsty..
  • Grono.Net

Karolka a próbowałaś Unifiance La Roche Posay? Przyznam się, ze ja nie próbowałam, ale sporo osób z takimi problemami chwali go sobie, więc może warto spróbować. Poza tym polecany przez dermatologa. Kosztuje ok 70 pln.
  • Grono.Net

Viva la Duce, a jak znosisz rosaliac? Bo ja stwierdziłam, że on nic nie daje i w dodatku śmierdzi chemią, wiec nie mogłam się zmusić do używania go. Rzuciłam w kąt po niecałym tygodniu. Ciekawa jestem opinii kogoś kto stosował to dłużej, bo może się wtedy poświęcę i będę wdychać ten zapach :]
  • Grono.Net

Czy mógłby mi ktoś doradzić? Podkład dla cery mieszanej, który nie uwydatnia np zadziorków naskórka czy "niespodzianek", ale też nie robi na dziobie maski w cenie nie wywołującej zawału? Mam obecnie Astor Perfect Balance no i średnio... bardzo średnio...
  • Anonim

niestety nie probowalam ale nawet nie wiem gdzie moglabym go u mnie dostac...mieszkam w malym miescie wiec moge go tu nie znalezc...a gdzie mam go szukac??w aptekach???
    czy moze salonach kosmetycznych???
    dzieki Aoirghe:*
| |

Co warto kupić, a czego nie? Od tuszy, podkładów i pomadek, poprzez żele, pianki czy farby do ...

Fotki

Miejsca grona (0)