Koszykówka [811]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rutek

jest ktos taki ? :)
  • Anonim

Wybierasz się jutro na mecz? I jak obstawiasz finał? IMHO jeżeli Śląsk się w końcu obudzi, to może być ciekawie. Ale jeśli nawet - brakuje im Tomczyka, Tein zupełnie stracił skuteczność, a Greer i Wójcik sami meczy nie wygrają. Zobaczymy jutro co z tego wyjdzie. Prokom ma świetną sytuację - będzie dla mnie dużym zaskoczeniem, jeżeli to spartaczą.
  • Rutek

no ide na Anwil :]
    w tym sezonie nie bylem tylko jednym meczu bo miaelm studniowke
    i zaliczylem jeszcze kilka wyjazdow :D w tym w srode odrazu po maturce :P

a co do finalu, fajnie zeby slask wygral, bedzie dluzszy final
    ale chyba sopot ich zniszczy, zaczeli o dziwo grac w miare zespolowo, a slask gra poprostu beznadziejnie...

jak by nie patrzec
    albo 18stka odwolana
    albo kijek/sopot wiecznie drugi :P
  • Anonim

Nie oszczędzaj gardła :-)

Co do Śląska - pecha też trochę mieli. Mimo wszystko Tomczyk robił swoje. Ma świetny rzut i zawsze te parę piłek zebrał. Zieliński miał jeden świetny mecz z Polonią w półfinale, teraz cienko. Moim zdaniem sporym kłopotem dla nich jest Tein - w dwóch ostatnich meczach nie trafił chyba żadnej trójki (albo jedną) na jakieś 13-14 prób. Wójcik i Greer grają w miarę równo. No i oczywiście największa słabość Śląska w tym sezonie - za krótka ławka. Na pewno jeszcze jeden porządny center by im się przydał. Co do rozgrywającyh, to Kościuk za mało czasu dostaje. Potrafi rozgrywać, ale Katzurin chyba nie jest do niego przekonany i za krótko go trzyma na parkiecie.
  • Rutek

co do teina:

80- od tylu minut punktów z gry nie zdobył Tanel Tein z Idei Śląska. W dwóch ostatnich meczach Estończyk oddał aż 11 niecelnych rzutów ( 0\4 za 2, 0\7 za 3 ), trafiając zaledwie 2 wolne. We wszystkich 3. spotkaniach Finałów Tein zdobył łącznie 9 „oczek” ( 4\4 za 1, 1\5 za 2, 1\13 za 3 ), a także miał 8 zbiórek i 7 asyst. Jego przełamanie się w dzisiejszym meczu może się okazać kluczowe dla całej rywalizacji.
    http://www.probasket.pl

no tyle czasu nic nie rzucil :]

ale teraz popatrz, jak by Anwil przeszedl prokom, i nie mial tych kontuzji, bo prawdopodobnnie bez tych kontuzji by przeszli, to by znow byl mistrz, bo jak by nie patrzec slask gra na tyle slabo ze anwil by ich mogl pokonac
  • Anonim

W czwartym meczu miał 1/2 za 2 i 0/6 za 3. Masakra.

Co do Anwilu - teraz możemy tylko gdybać, a ja nie za bardzo to lubię. Ale dobra - powiedzmy, że Jahovics i Nagys by zagrali. Jahovics zapewne zagrałby lepiej od Szczotki, Nagys trochę by pozbierał. Ale czy to by wystarczyło to nie wiem. Proponuję zostawić ten temat - to nic nie da. Niech chłopaki wywalczą brąz na pocieszenie, a później zobaczymy jak będą budować skład. Następnie kolejny sezon i miejmy nadzieję złoto :-)
  • Rutek

ja lubie gdybac :P
    zobacz ze jeszcze miedzy 4 a 5 meczem witka nie trenowal nic !
    bocevski tez mial problemy z treningiem

ale za rok jak zostanie AU i szkielet druzyny bedzie mistrz :D :]
    a 18stka znow odwolana :P
  • Maślak

no i dobrze :D
    bedzie nas 3 juz; )
  • Anonim

Ja zostawiłbym Kadziulisa, Bocevskiego, Skele (do NBA raczej go nie wezmą, chociaż kto ich tam wie), Witka już ma kontrakt podpisany, Blums też. Miszczuk out (ale chyba podpisał na dwa sezony?), nad Wrightem bym się zastanowił. Fajnie by było gdyby wrócił Pacesas i Nordgaard :-) Ale to marzenia raczej.
  • Rutek

nom
    niestety mareczek ma na next sezon tez kontrakt... :( ale zawsze go mozna wypozyczyc :P

Vladimir Krstić
    Janis Blums
    oni niech zostana, blums zrobil postepy i to prorokuje ze w next sezonie by gral jeszze lepiej, a vladek robi swoje, porafi uspokic gre a i jak cisnie 5/5 za 3 :D
    Sharone Wright
    niech zostanie, po co ryzykowac ze nie znajdizemy wogole centra ? a on swoje zawszezrobi, a jak juz sie rzegra to jest nie do zatrzymania :]
    Armands Skele,
    moze sobie isc :P jak nie chce to co go na sile zmuszac, z niewolnika nie ma zawodnika
    Gintaras Kadziulis
    musi zostac :]
    Dusan Bocevski
    tez musi zostac :]
    Robert Witka
    on tez dobry jest
    Andriej Urlep, Igor Griszczuk <- wiadomo; ] mussza zostac :]
    Gatis Jahovics i Tomas Nagys <- niech zostana :]

Piotr Szczotka <- jakl przestanie sie bac rzucac za 3 bedize naprawde wartosciowym zmiennikiem

Marcin Twierdziński
    Maciej Raczyński
    Tomasz Kwiatkowski
    niech zostana, i tak duzej kasy nie biora :] a moze sie rozegraja :]

Marek Miszczuk - out :D

wsumie u nas mozna by zostawic prawie caly skald z drobnymi zmianami, i druzyna jak bedize grac bez kontuzji bardzo duzo zamiesza w lidze :]
  • Anonim

W sumie to jestem ciekaw czy Skele będzie chciał grać jeszcze u nas jeżeli nie dostanie się do NBA. Ale masz rację - jak nie chce, to niech znajdzie sobie inny klub. Ja mam tylko wątpliwości co do Krstica i Wrighta - reszta niech zostanie. Urlep, wiadomo, musi zostać - on tych zawodników sobie znalazł i z nimi chciał pracować. Jak przyjdzie ktoś inny to znowu pewnie będzie budowanie składu od zera.
  • Maślak

no Krstic chce zostac... ale nie wiadomo...
    moze jakby byl od pcozatku z nami to by lepiej gral.. oboz kondycyjny Urlepa i te sprawy :D
    Sharone.. sam nie wiem :>
    reszte zostawic..
    Skele jak chce niech idzie
    i kupic jakas super 3 :)
    i moze jakiegos niskiego murzyna, albo wysokiego za Sharona :D

a teraz lece na mecz
  • Rutek

i sie nie udalo...
    polonia 3
    anwil 4
    ale jak by nie patrzec, z perspektywy przed sezonowej to napewno nie jest to kleska

za rok znow zloto :)
  • Anonim

Pewnie, że to nie jest klęska. Na początku sezonu tak sobie właśnie myślałem, że jak awansujemy do czwórki, to będzie naprawdę dobrze. Cieszy też, że po raz kolejny chłopaki walczyli i grali z sercem. No i może Urlep nauczy się w końcu przegrywać, bo po porażkach potrafi niezłe fochy stroić :-)
  • Rutek

oj bardzo byl na konferencji zdenerowany i w zlym humorze, oby tylko zostal na next sezon

slowa Pacesasa: Prawdziwy finał zagraliśmy z Anwilem, a to była po prostu dogrywka.
  • Grono.Net

fanlisting anwilu tu powstanie; ];]
  • Rutek

no bo Anwil najlepszy :]
    ale widze ze ktos z innego klubu ise pojawil :] fakt ze z tego najgorszego :P ale lepszy rydz jak nic :P

jak tam, po kolejnych urodzinkach ? :P
  • Rutek

no qrde nikt nic nie pisze:P
  • kuosu

po sezonie już, to i emocje opadają :)

a przy okazji witam wszystkich!!
  • aaricia

hihihaha, planuje trening na wyskok, od za dwa tygodnie, czyli za 14 przeskocze was wszystkich, razem wzietych, buahahahaa, ma ktos troche kondycji na zbyciu?; )
| |

Wszystko o koszykówce :D Jesteś fanem kosza? Chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami ? Poga...

Fotki

Miejsca grona (0)