Akademia Leona Koźmińskiego [5139]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Peter WWW

to samo zdjecie ktore otwiera sie po wejsciu na hompage Kozminskiego jest w gazetce ktora deostaja abonenci Idei. Nie wiem kto wogole wpadl na pomysl kupowania super cool zdjec ameryknskiej mlodziezy, afera...
  • przemski

Masz racje - KozminGate !

...trzeba powolac komisje sledcza
  • pearla

widać my jesteśmy za mało reprezentatywni na główną stronę naszej uczelni

przykre
  • Kama

ale obciach;)
  • przemski

ciekawe ktora madra glowa to wymyslila...
  • Anonim

Jeśli szkole brakuje zdjęć do folderu...

...moge przeslac im pare fotek z imprezy w Paprotce...

...wiekszosc studentow byla tam obecna :-)
  • Grono.Net

a może dzieje się tak z powodu tragizmu zeszłorocznej kampanii, która wyglądała jak zrobiona metodą chałupniczą, a na zdjęciach byli raczej przypadkowi ludzie. Przyznam się że szkoła która jest na topowych miejscach i uczy jako jednej z podstawowych dziedzin – marketingu – powinna raczej kreować standardy zaskakiwać pomysłowością i kreatywnością a tym czasem straszy nudą i szablonowością, a na tle stołecznej śmietanki wygląda miernie. Kto wpadnie na naszą stronę pozna dość fałszywy raczej obraz naszej szkoły... no ale w końcu zapewne pracowały nad tą kompanią jakieś wielkie mózgi więc nie mnie pouczać i edukować :P od tego mamy profesjonalistów... tylko mam prośbę niech zdejmą już ten bilbord który wisi u mnie na ochocie koło mojego osiedla bo sąsiedzi ze mnie się śmieją i pokazują palcem a dzieci przedrzeźniają że chodzę do szkoły bez granic więc pewnie jestem ograniczony - ta presja jest zbyt duża... :P
  • ..::d[*_*]b::..

No to hasło na ten rok "Koźmińskiego pracodawcy lubią" czy jakos tak ... przyzwyczajaj się; )
  • przemski

łobosz...
  • Grono.Net

Jesu, za to będą mnie gonić po osiedlu na rowerach i rzucać za mną kamieniami, już ja znam tych małych skurczybyków z gangu rowerowego... za takie głupie hasło nawet torba lizaków mi nie pomorze... zlitujcie się trzeba zawiadomić media – nic dziwnego że nikt nie chce zatrudniać absolwentów koźmińskiego w reklamie i marketingu skoro mają u nas takie głupie hasła... Czego my mamy się nauczyć na takim przykładzie???? Chyba jak skutecznie puścić kasę w błoto...
  • Anonim

Adamie,

W tym roku jest juz i tak super...

...nie reklamuja naszej szkoly na tramwajach...

obok piecykow grzewczych Yunkers!!!

Moim skromnym zdaniem...kampanie reklamowe naszej uczelni to kompletna zenada. Wyglada podobnie do plakatow "Work & Travel" lub tandetnej szkloy jezykow obcych...

...jak tak dalej pojdzie, to licealisci przebrani za Andrzeja Kozminskiego beda wreczac ulotki pod Rotunda :-)
  • Grono.Net

Wiesz co nie strasz bo kiedyś będziesz zawiany szedł do bankomatu przy rotundzie a tu Andre w modnym stroju blokersa, z magicznym 4tym paskiem wyskoczy ci z ulotką na drogę i zaprezentuje ciemną stronę mocy, to może wywołać trwałe zmiany w psychice... poza tym lepiej to może i jest, ale tylko w kontekście zdania : ...lepiej nie mówić... i jeszcze jedno cieszmy się tym że reklama na tramwajach nie występowała w bardziej intymnym towarzystwie Np. maści na grzybicę stóp lub kremu na hemoroidy... bo wtedy już skończyła by się era lansowania na warszawce :P
  • Anuś

ja o tegorocznej kampanii reklamowej nie moge sie wypowiedziec... jakos nigdzie nie widzialam jej oznak... myslalam ze andrew odpuscil w tym roku :/

a co to tej foty z stronie glownej...to rzeczywiscie... przesadzili...

a przeciez ja jestem taka fotogeniczna;)
  • ..::d[*_*]b::..

Ja póki co słyszalem tylko reklamę na RDST. Pewnie odpowiedz na ruch SWPSu który duzo tego daje.
    Najgorsze jest to, że szkola chyba naprawde nie potrafi odnalezc swojej tożsamosci ... niby czołowa szkola, rzeklbym elitarna, a z drugiej idzie w komerche. Cos jak populizm PO pod naciskiem LPR i PiS. Cóż widac rynek naciska (a studentów Koźmin az tak duzo nie ma). Natomiast gdy w zeszłym roku zaczelismy billboardami z wyliczaniem zalet (takich bardziej konkretnych, powaznych) to zostalismy zjedzeni i ilosciowo i jakosciowo przez Łazarskiego (proste, ale chwytliwe hasła). No bo po kiego na billboardzie dlugie teksty, wiadomo ze niewiele osob bedzie to czytac.

Pytanie więc - któredy droga? Pytanie aktualne także do wielu innych aspektów działania naszej Uczelni.
  • Grono.Net

Anuś jesteś i owszem fotogeniczna ale znając realia i to jak rozgarnięci są "ludzie Andrzeja" to na twoim miejscu nie ryzykowałbym dobrego imienia swojej osóbki bo nigdy nie wiadomo gdzie może ono wylądować... co do rozmytej tożsamości hmm no cóż pozostaje jedynie zauważyć że szkoła wybrała drogę innych szkół prywatnych czyli inwestuje w mury a nie w duszę w nich zawartą... czy nie zauważyliście stopniowego spadku wizyt zagranicznych gości, prelekcji i ciekawych wydarzeń w smutnym życiu szarego studenta...

Pamiętam dni kiedy nasza uczelnia była często odwiedzana przez gości i z kraju jak i zagranicy, a teraz????

Należałoby się spytać w jakim kierunku podąży ten coraz bardziej rozleniwiony kolos????

Znakomitości tej uczelni coraz częściej znikają stąd lub odrzucają nauczenie na rzecz rozwoju własnego i powiększania dorobku naukowego, a tak bardzo przydałoby się kilku nowych sprawnych doktorantów którzy odświeżyli by tą skostniałą atmosferę. Brakuje osób z zapałem którzy by rozkręcili ten cyrk na nowo... może samorząd powinien drukować posty z grona i w czerwonej teczce podawać Andrzejowi... bo on coraz bardziej wydaje się ślepy na zaistniałą sytuację...

Jeszcze jedno Anuś masz mój głos co do bilbordu tylko uważaj gdzie będzie wisiał bo niebyło by fajnie gdyby gdzieś poniżej majaczyła szynka podlaska za 9,99 z Real’a to też kolejny wyraz niekompetencji naszych specjalistów od reklamy bo takie rzeczy można negocjować z agencją... a takie połączenie widziałem bodajże na Żwirki i Wigury...
  • Peter WWW

powialo groza:) no niestety szkola idzie na latwizen ikomercje
    ale jesli chodzi o ta zeszloroczna kampanie (jezeli macie na mysli te z studentami od nas w togach - czy jak sie kurzcze nazywa ta rzecz ktora w Stanach maja wszyscy na graduation) w to akurat mi sie podobala bo odrozniala nas od Chlodnej z studencikami w stojach reversa czy cos w tym stylu. A na temat placementu sie nie wypowiem bo juz nie pamietam pod jakas szynka to wisialo.
  • Anonim

...nikt nie powiedzial ze szkola biznesu powinna wykorzystywac metody prowadzenia biznesu ktore przekazuje swoim studentom;]...
  • Anonim

Masz racje Karolu....

...powinna wykozystywac w praktyce osiagniecia ekonomii marksistowskiej.

Bardzo orginalne.
  • Grono.Net

Ralphik nie ma co się denerwować :P ta uczelnia już to czyni można to chociaż zaobserwować po tym jak w lakoniczny i typowy dla minionej epoki sposób dała odzew na sprawę stypendiów. nie zapominajmy że część z tych ludzi nawet jeśli była w opozycji to wychowała się w okresie sierpa i młota
  • Anonim

no to trzeba podniesc inicjatywe kolektywnego stworzenia ludowo-studenckiego komitetu PR + Marketing i w duchu stachanowej pracy stworzyc plan a potem go Andrzejowi drogiemu sprzedac :P

tak powaznie to szkola powinna miec taka renome zeby nie musiala sie reklamowac - sytuacja idealna.

Jednak mnie zawsze niesmak i zarzenowanie bierze jak widze reklamy uczelni na billboardach... Np czy widzial ktos billboardy PJWSTK?
  • 1
  • 2
| |

Grono Akademii Leona Koźmińskiego, moderowane przez osoby współtworzące i pomagające Zarządo...

Akademia Leona Koźmińskiego

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (6)