Kraków [6783]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

znacie kogoś kto robi takie rzeczy??
    albo moze ktoś z was robi??
    potrzebuje jakiegoś namiaru.bo jak do jendej laski dałam to sie wsciekłam:/
    wszystkie te zakłądy to taka lipa!!!!!
    i takie zdzierstwo ze szok
    aaa potrzebujem
    więc............?; ]
  • NinjaKid

ja moge polecic pewnien punkcik, ale to na ruczaju :]
  • taki miły chłopiec

ja mam maszyne...kobiecie szyje koszulke wlasnie...postawisz flaszke to ci przerobie :P
  • Anonim

od zawsze wiedzialam ze chlopcy to i szyć potrfaia i gotwac:P
  • Anonim

od zawsze wiedzialam ze chlopcy to i szyć potrfaia i gotwac:P
  • Anonim

:)))
  • taki miły chłopiec

nie napisalem ze potrafie :P
  • silv-r

moja mum jest krawcowa jak coś :)
  • Ja nie istnieje (FURBY)

Ja umiem próć !
  • Anonim

kuba rozpruwacz :P:P
  • Anonim

fajnie-jak coś sie z\głosze:)
  • мιsнка

pozwolę sobie odkopać, bo zasadniczo potrzebuje namiaru na kogoś lub punkt jakiś krawiecki, gdzie mi przerobią spodnie. konkretnie dżinsy [więc najlepiej żeby był owerlok] i konkretnie na takiej zasadzie, ze przyniosę dwie pary i w jednej chciałabym taki fason nogawek jak w tej drugiej.

ktos coś wie? może kogoś polecić?
    tylko tak żeby mi spodnie nie spierniczyli.
  • Anonim

i znalazłaś kogoś?
  • мιsнка

zaniosłam do takiej jednej kobiety, koło miejsca gdzie chodzę do fryzjera zapytać, czy da radę coś zrobić i jako, że spodnie sa dość nietypowe, to powiedziała, ze na razie spróbuje je tylko zszyć. jutro idę przymierzyć i zobaczyć, czy to jak wymodelowała nogawki będzie ok.. i jeśli będzie ok, to obetnie spodnie i zszyje tak jak trzeba, a jak się okaże że się spodnie nie układają, to je rozpruje do stanu wyjściowego i mi odda.
  • Acia

Fajny zakład jest na alei Krasińskiego, naprzeciwko kina kijów. Oddałam tam parę razy dżinsy i bylam bardzo zadowolona
  • madziarek

a ja szukam krawcowej ktora nie tylko umie cos tam skracac ,ale jest naprawde dobra i porzadnie uszyje mi zakiet, co jest trudniejsze od skracanai spodni:))
    bede wdzieczna za info!!:)
  • Anonim

o! a ja muszę komuś zlecić przyszycie rozporka w moich ulubionych spodniach, bo już od 4 miesięcy się marnują leżąc w szafie...
    to chyba nie będzie drogie? tzn. nowy rozporek plus szycie.
  • мιsнка

z tego co się orientuję, to do wszycia rozporka - jeśli to w dżinsach - to trzeba sporo rozpruć.. ale takie poprawki krawieckie to generalnie sa w cenach niewygórowanych.
  • Anonim

chciałem nawet kiedyś założyć nowy wątek z pytaniem o jakiś punkt w którym robi się tego typu rzeczy tzn. przyszywanie rozporków, dopiero czytając ten wątek uświadomiłem sobie że przecież jest taki zawód - krawcowa, ale ostatnio kogoś takiego jak krawcowa widziałem chyba pod koniec lat 80-tych.. I w sumie okazuje się że krawcowe jeszcze działają :) świetnie. Tylko coś mi się wydaje że nie ogłaszają się w necie raczej. Ktoś zna jeszcze adresy zakładów tego typu? Ja już od dawna nie widziałem takiego zakładu krawieckiego, muszą być dobrze pochowane w bramach. Może ktoś coś zna w okolicach Olszy?
    Wiem że wpis trochę rozkojarzony, ale taki dzisiaj jestem..; )
    Aha i naprawdę chcę żeby mi ktoś wszył ten rozporek.
  • cortez

tak jak ktos pisal wczesniej, vis-a-vis kina kijow (po drugiej stronie alei) sa bodajze dwa punkty. jeden - przy samych alejach - dal rade z.. zaslonami;) nie wiem jak radzi sobie z reszta, ale mozna probowac.

spodnie i i pochodne, skracanie/wydluzenia/obszywani e/blablabla robili calkiem dobrze i szybko na nowowiejskiej - jadac od strony rynku krolewska - w prawa strona w nowowiejska; zaklad po lewej stronie, po schodkach w dol.

a zeby bylo smieszniej, ostatnio doskonala robote zrobili w sieci 5aSec; http://www.5asec.pl - nie wiem czy we wszystkich, ale w niektorych punktach sa tez uslugi krawieckie.

nie ma to jak po mesku pogadac o szyciu, hehh.
  • 1
  • 2
| |

Przy dodawaniu wątku... * Sprawdź, czy już o tym ktoś nie pisał. * Nie obrażaj innych. * Nie ...

Fotki

Miejsca grona (7)