TAK

Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • A teraz dla odmiany Atropine

Niniejszym ogłaszam rozpoczęcie nowego wątku ściśle związanego z kulnowym wydawnictwem "Kserowanie gazetek Szkolnych i Syn". Tak się składa że wpadło mi ostatni w ręce kultowe dzieło pt. TAK. Ach te wspomnienia.... Piwko, krach, piwko, TAK, piwko, fajki za garażem, piwko...
  • Anonim

Ja gdzies tez posiadam jakies archiwalne wszystkie trzy numery chyba :D Trza by to zeskanowac gdzies i wrzucic :)

W szczegolnosci Darth Dyra!! :>>
  • Królowa

ja chcę ja chcę ja chcę!

Hmmmm
    Po wczorajszej, wieczornej dyskusji merytorycznej z Mr. Kaczorem doszlimy do wnioska co by wznowić TAK'a w wersji elektronicznej. Tu zwracam się do ludzi dobrej woli z prośbą o pomoc. Nie dość że nie posiadam skanera, to żaden z autorów tego epokowego dzieła... nie posiada ani jednego egzemplarza. Chętnych do poskanowania i podesłania mi materiałów naukowych proszę o natychmiastowy kontakt z najbliższym zakładem psychiatrycznym. A któż wie. Może w trakcie przetwarzania z papierka na html powstanie trochę nadmiarowego, premierowego materiału... Opowiadanie o Kapitanie Zwiezdzie już czeka...
  • wierzba

a pamietacie jeszcze "szaraka"??
  • Asiek

Tak!!! wy ten absolwencki numer wydajecie czwarty rok! Ja mam przecież jakieś archiwalne egzemplarze ... to dam;) bo w końcu jak ja nie dam to kto da;)))
    A ja myślę, że jakby je zeskanował i nowy odcinek by wyszedł to można by jubileuszowe wydanie.... na zjazd, kt jest chyba 24 VI
    Co ty na to Mikuś??? Weź Kaczkę pod pachę (ble) i do roboty.

Szrak? Czy ja dobrze słyszałem (czytałem)?
    Ktoś sprofanował taki piękny temat tą plugawą nazwą? Ta zniewaga krwi wymaga. Szarakowcy, podnieście więc rękawice, będę zaciekle bronił honoru marki "Kserowanie Gazetek Szkolnych i Syn". TAKowicze wszystkich klas łączcie się!!!
  • Królowa

czyżbym była za stara? nie pamiętam TAKa :)
  • pn

Ja chyba za to jestem za młody, bo nigdy nie slyszalem o TAKu...
  • Anonim

Kley ja mam chyba w domu ze dwa numery
    Jak wroce do Ciecha po poszperam w szufladach
    aaaa......
    qrwa kto wogole wposmnial szaraka??? czy was pojeeebalo???
    czy to wogole ktos czytal?????????????
    szkoda ze nikt nie kontynuwal dziela naszej klasy
    Pozdro dla najleszpej IV mi w dziejach kracha
    drugiej takiej nie bedzie
  • Królowa

nie splamiłam się nigdy zakupem szaraka :) ani tego się czytać nie dało, ani nic :) poza tym złotówka to już gwarancja, że po znalezieniu trzech następnych właścicieli złotówki można było nabyć radośnie paczkę faj i wszystkie przerwy załatwione :)
  • Anonim

Szarak - bzziiiiiddddaaaaalllll! Wcisnieto mi kiedys w rece tenze szmatlawiec ale nigdy nie czytalem.. Ogolnie to pozdro dla starka ktory kiedys zajmowal sie jako czlowiek techniczny i rownoczesnie wychowanek czarnej skladem i lamaniem tegoz czegos; ]

PS. Mam wiadomosc od pewnej bojowniczki, ktora ma kilka zdjec i karykator dyra loniesia - wykonanych przez pewnych osobnikow z rocznika '81 - jest wlasnie w wawie, jak zeskanuje to mi podrzuci a ja juz gdzies to umieszcze :]
  • Królowa

mój rocznik :)
    a które klasy?
  • Anonim

ja tez chyba za maly szczaw jestem bo pierwsze slysze o TAKu ale ta gazeta na sz (zeby juz nie bluzgac tu) tez sie troche zmienila...ale czy na lepsze???
  • Anonim

[h]umanistyczna z tego co pamietam co mi znajoma powiedziala :) zreszta doptyam sie :]

*cosmoz_sie_dopytuje*

tak - jacek wozniak z IV h rocznik '81 :)
  • Anonim

<majak> maja oni moze jakas wersje elektroniczna numerow archiwalnych? bo jak mowisz ze sie na lepsze zmienilo... ale zreszta sam przyznales zes mlody wiec co ty mozesz wiedziec o Prawdziwych Opozycyjnych Gazetkach Szkolnych; ]
  • Królowa

muszę zapuścić sondę w postaci siostry w tego sz..... :) może małe śledztwo nie zaszkodzi gazecie

wiem, że klasa siostry zaś MUSI do tego pisać, bo Szwester jest w klasie humanistyczno-dziennikarskiej :)

zajęcia z dziennikarstwa prowadzi pani od butelki :)))))
  • Anonim

to ty tez ja znasz?! dżizes jaki ten swiat maly; )) a nie wiem czy na lepsze sie zmienilo (dlatego wstawilem znaki zapytania).

uwaga uwaga <swieze info> :D wlasnie sie dowiedzialem ze powstala tez inna "podziemna gazetka" szkolna kompletnie niezalezna <lol> -> 1szy wpis w ksiedze gosci na stronie "redaktora" jest autorstwa niejakiego JW (dla niewtajemniczonych - wicedyrektor); )

lada dzien bede w posiadaniu adresu andergraundowego forum krasiniaka (podobno juz lepiej ukryte)

<cosmoz> nie wiem ale sie dowiem bez wiekszych problemow :]
  • D.ag

Szarak, tfu... w porównaniu z poprzednim to się zmienił i można tam jakieś 10 cm kawdratowych niezłej lektury znaleźć. Nie bedę pluc jadem i pisać co sądzę o poziomie artykułu o dyskotece szkolnej - po co to komu? Kto czytał ten wie o co chodzi.

Za to "Mowa trawa" - niezły pomysł :)
    Składam serdecznego respecta dla Sammatha za spisywanie tekstów niejakiego Andrzeja Ł., co i ja z wielką przyjemnością czynię :)

• Karolcia

zeskanujcie Taka...ja mogę posluzyc skanerem jak bedzie potrzeba:)
    Chetnie bym sobie poczytała...bo mi wpadły w rece ze dwa numery tylko..
    pozdr