-
Tutaj piszemy, jeśli nie wiemy co zrobic z włosami, albo nie wiemy czegoś o jakimś nowym kosmetyku.
Wiecie o co chodzi.;)
-
.margaret.
Ja mam problem z grzywką. Podkręca mi się, a gdy ją wyprostuję okropnie się "rozdwaja" na czole. Tylko nie radźcie mi się jej pozbyć bo moje czoło ma milion km kwadratowych xD -
Fifka
>.G. napisała:
>Ja mam problem z grzywką. Podkręca mi się, a gdy ją
>wyprostuję okropnie się "rozdwaja" na czole. Tylko nie
>radźcie mi się jej pozbyć bo moje czoło ma milion km
>kwadratowych xD
To nie prostuj, tylko zrób sobie kręconą:)
z własnego doświadczenia wiem że to małe utrapienie, ale da radę:D -
Anonim
a może jakoś inaczej podetnij, spróbuj jakos może na skos - też zakryje czoło, a z doświadczenia (kolezanek) wiem, że jest prostsza w "ujarzmieniu";-) -
-
Anonim
polecam do włosów płynny jedwab "biosilk" można kupić w aptece. Włosy są miękkie i dobrze się układają :)
-
...
-
Anonim
ja polecam na puszace sie loki:) odżywkę bez spłukiwania do sprężystych loków i fal PANTENE PRO-V -dla mnie jest rewelacyjna!; ) -
Ewa
>.G. napisała:
>Ja mam problem z grzywką. Podkręca mi się, a gdy ją
>wyprostuję okropnie się "rozdwaja" na czole. Tylko nie
>radźcie mi się jej pozbyć bo moje czoło ma milion km
>kwadratowych xD
ja mam grzywkę na skos i też mi się czasem podkręca. Mam na to dość dziwny sposób, ale to mi naprawdę pomaga i potem się nie kręci! nakładam grzebieniem na grzywkę piankę, trzymam chwilę a potem pomoczę pod bierzącą wodą wycieram ręcznikiem, suszarka w dłoń i suszę! Wiem wiem jest to dość dziwne ale naprawde pomaga!!
a z izabett się zgadzam :) dla mnie też ta odżywka jest rewelacyjna :) naprawdę polecam :) -
Monika.
>~~♥ Martynka ♥~~ napisała:
>a ile kosztuje ten biosilk??działa odżywczo na włoski??
to zalezy jaka buteleczka i gdzie. w salonach fryzjerskich mala buteleczka kosztuje 10 zl natomiast w drogeri ok 6zl
jest b.dobry-polecam. -
Anonim
-
...
-
To i ja dodam coś od siebie w kwestii kosmetyków;] Jak wiadomo włosy kręcone są wiecznie za "suche", a najlepiej nawilżają kosmetyki do włosów farbowanych(a do rozjaśnianych to już w ogóle), dlatego polecam całą serię Dove do włosów rozjaśnianych. Ja nie potrafię się obyć bez odżywki do spłukiwania, a teraz równie często używam sprayu
nadającego blask do ujarzmiania:]
I przyłączam się do zachwytów nad jedwabiem biosilka :) -
P t y s i a
Dla mnie biosilk się nie nadaje <zresztą cała seria: szampon, odżywka, pianka>. Wlosy się strasznie puszą, a w dodatku ja mam na niego jakies uczulenie. Za to jedwag CHI - super. Może zapach ciut za intensywny, ale po nałozeniu kremu Matrixa <"zielony"> zapach się niweluje.
Cana CHI tez oscyluje w przedziale 6-10 zł za małą buteleczke <15 ml>. Najlepiej jest zainwestować w większe opakowanie, np 150 ml za ok 40-50 zł. -
ruda paskuda
ja używam biosilka, efekt ok, ale nie padam na kolana. odżywka pantene też działała na krótką metę. w ogóle moje włosy są strasznie wybredne i szybko się 'uodparniają' na kosmetyki, ale nie wpadłam jeszcze na pomysł mycia ich szamponami do farbowanych, może to jest sposób? i polecam jeszcze maseczki gliss kura. dobre są. -
Monika.
ja mylam szamponami do farbowanych...ni ... ze tak powiem.wlosy tluste sie robia...no coz niczego nie mozna wymagac.kazdy ma inne wlosy. -
Hmmm, szamponu od dość dawna używam zwykłego rumiankowego, więc się nie wypowiadam... Włosy mi się nigdy nie przetłuszczają i nie wiem czy uzależnienie od tych odżywek ma na to jakikolwiek wpływ; ]
-
M
Mnie włosy kręcą się od roku... Same się zlokowały niespodziewanie ^^ (cała rodzina ma proste). Jestem z tego powodu niezmiernie szczęśliwa, jednakże ostatnio zaczynam się niepokoić. Moje włosy są na tyle nietypowe, że im krótsze, tym się gorzej kręcą (-.-). Zresztą jak są za długie, to też się nie kręcą. Jak patrzę na zdjęcia sprzed kilku miesięcy, to widzę, że kiedyś kręciły mi się zdecydowanie bliżej czubka (teraz ok. 10 cm niżej). Czy myślicie, że skoro same mi się zakręciły, to same się też mogą wyprostować? -
Myślę, że to możliwe... Ale możliwe jest również, że masz włosy już za ciężkie(to nie kwestia długości tylko wycieniowania) lub przesuszone- tu pomoże intensywna kuracja odżywiająca...; ] Daj znać czy udało się loki nawrócić na dobrą stronę; ]
-
M
Byłam pare dni temu u fryzjera, mam ścieniowane. Te najkrótsze nie kręcą mi się wcale :/ Ogólnie to teraz są do ramion i górna połowa jest prosta, dolna kręcona xD (grunt to orginalność, nie?^^). Bardzo możliwe, że są przesuszone. Na to nie wpadłam, dzięki :-) Na taką kurację to trzeba do fryzjera iść? -
Jak masz czas i finanse to u fryzjera na pewno Ci je porządnie odżywią, ale możesz spokojnie kupić jakąś odżywkę(do spłukania) albo maseczkę do bardzo zniszczonych włosów, nałożyć grubą warstwę, na to folia i ręcznik albo czapka(grunt żeby było w cieple) po dłuższym czasie(ja trzymam godzinkę, dwie) zmyć i powinno być dobrze:] Ewentualnie potem jeszcze zwykła odżywka co używasz;)