-
Anonim
Hm... ja czytam Amosa Oza 'Opowiesc o milosci i mroku'.
Ale idzie mi powoli, bo postanowilam czytac tylko na dworze, a nie zawsze mam czas zeby isc do parku za Sheratonem, albo walnac sie na trawie w BUWie. Piszcie, piszcie co czytacie, moze sie pozniej powymieniamy ksiazkami. -
Babcia-Szklana-Kula
czytam MIDDLESEX i HISTORIĘ FILOZOFII Tatarkiewicza. a za raz po tym będę czytała LATO MIŁOŚCI -
Anonim
-
Anonim
Historie filozofii? :))) czytalam, lubie Tatarkiewicza np. jego traktat o dobrej robocie, ale to wlasnie po tej ksiazce (histr. filozof.) przestalam lubic filozofie :)))) nie jest to bynajmniej jego wina, ale jakos ci wszyscy filozofofie nie przypadli mi do gustu, to jest tak, ze kazdy moze sobie wymyslic jakas teorie, jakos przestalo to byc dla mnie wiarygodne.
a lato milosci? cos mi to mowi... ale ... czy niedawno byl wyswietlany film o tym samym tytule? jesli tak to bylam na nim, spoko, nic wielkiego, ale spoko. -
-
s.
czytam obecnie "Dawni mistrzowie"
T. Bernharda....polecam niezywkle wciągająca i ujmująca... -
nessie
"Wykłady z polskiej składni" oraz "Wykłady z fleksji polskiej" zapewniam, że nie dla przyjemności; ) -
Babcia-Szklana-Kula
dokładnie, to ten film. a scenariusz napisali na podstawie tej książki.
nienawidzę filozofii. nienawidzę >:(
a Tatarkiewicz mi wcale nie pomaga
nie chcę egzaminów... ta sesja jest do d*** -
Anonim
oooo zaciekawila mnie ta ksiazka 'Dawni mistrzowie' a jest mozliwosc wymiany? ja moge pozyczyc do przeczytania Amosa Oza (jak skoncze oczywiscie) :)) -
s.
ależ naturalnie...wiele razy robiłem przymiarki do Oza i nie wychodziły mi, a teraz widzę, że jednak przybiorą realny kształt.. :) jesteśmy więc umówieni ? :) -
Tomek
Historię filozofii Tatarkiewicza też czytałem, skoro już o tym mówicie. A obecnie poraz drugi Bożych Wojowników Sapkowskiego - kocham tego człowieka, a raz przeczytać jego książkę to tak jak raz zasmakować sernika babci i nie móc potem nigdy więcej; -) -
Anonim
Spooko, umowieni, to szybko czytam i odezwe sie, gdy tylko skoncze czytac :)))) super. -
s.
-
Anonim
wlasnie skonczylam "bez mojej zgody" jodi picoult jest swietna, goraco polecam o dziewczynie ktora zostala stworzona (przez lekarza genetyka) zeby mogla byc idealnym dawca dla swojej siosrty chorej na bialaczke, i tylko w tym celu rodzice sie na nia zdecudowali. i ta oto corka wytpczyla rodzicam proces w tej sprawie.. naprawde warto przeczytac :) -
Anonim
Nagi lunch
hmm przed chwila na innym gronie pisałam w takim samym temacie; ] -
agnieszka
-
*ewosz*
-
Anonim
-
Spajki
-
Grono.Net
wreszcie, po latach "mała dorrit" nie wydaje się taka grubaśna, ale trzeba korzystać z wolności do czyatnia, bo potem mi wlepią jakieś nudy, przepisy, prawa, tabele... poza tym "woody według allena" - przez brachola i kończę "madame brovary" z klasycznych. -
justyna em.