-
Anonim
Jak obejrzałam film Dirty Dancing 2 bardzo spodobała mi się Kuba, strasznie chciałabym tam pojechać. Ale czy rzeczywiście jest tak fajnie jak w filmie ?? Może ktos był i coś mi napisze ?? -
weronika
nic nie jest takie kolorowe jak na filmach, radze poczytac archiwum tego grona, a znajdziesz opinie osob ktore Kube poznaly od innej strony...
pzdr -
Anonim
To tak naprawdę nie była Kuba... Wszystko było kręcone w Porto Rico. :P -
♥aFuuu.
serio :(:(:( ale i tak lubie kube troszke o niej czytalam wiec wiem ze nie jest jak w mych marzeniach ale i tak bardzo chcialabym tam pojechac :* -
-
Anonim
-
*Czary Mary*
Kuba w DD2 to o ile sie nie myle kuba sprzed 1959 roku... wtedy Hawana BYLA jednym z najbogatszych miast swiata. -
Neti
no dokladnie, to bylo za czasow Batisty, gdzie Kuba byla dogodnym miejscem dla amerykanskich korporacji i z dobrze rozwinieta turystyka.. aj szkoda, ze teraz tez tak nie wyglada jak na filmie -
*Czary Mary*
-
olaha
Ja tak strasznie chciałabym pojechać na Kubę... tyle już przewodników przeczytałam, obejrzałam zdjęć i dalej nie mogę (niepełnoletnia jestem, a rodzice na Kubę nie chcą, czego kompletnie nie rozumiem)... W każdym przewodniku jest, że turystyke Kuba ma dobrą... :D
-
*Czary Mary*
-
olaha
He, he... Może i tak; p Ale jakby to zrobił, to zaczęłabym mu śpiewać disco cubano i od razu by nas wypuścił :D -
♥aFuuu.
-
Anonim
-
Madzi'
osobiscie odradzam pierwszej samotnej wyprawy (szczegolnie jesli ktoras z Was jest blondynka:>) wlasnie na Kubę. Przynajmniej w parze, a jeszcze lepiej liczniejsza grupą.
nie zapomnijcie ze sobą mydła (..), chustczek higienicznych, dlugopisow czy zapalniczek dla Kubanczyków.
Szkoda, ze nie tak w DD2..
choc plaze nic sie nie zmienily od roku 1492, kiedy Kolumb zobaczyl Raj po raz pierwszy i pow. ze to najpierkniejsze miejsce na ziemi (nie mylil sie;)
oby umarł El Comendante jak najszybciej (i jak najbardziej cierpiąc..) -
Anonim
kto wie może już umarł; ) ale myśle że nic to nie da bo władze przejmie brat el comendante i kompletnie NIC się nie zmieni.... -
Madzi'
mysle, i mam nadzieje, ze sie mylisz. Wskazuje na to chociazby powiedzenie przez raula o checi wspolpracy z USA. Cos sie zmieni na pewno, zbyt dlugo trwa juz ten chory system, ta chora sytuacja.. -
O!
mnie sie wydaje, ze sie zmieni. raul jest slaby, dlugo sam nie pociagnie. usa pewnie zrobi sobie tam kolejny kurort i magia tego miejsca prysnie. -
Anonim
właśnie ale zastanówmy się czy jeżeli usa znowu zrobi sobie z kuby wyspe wakacyjną to czy miejsce to wciąż będzie magiczne, cudowne i tak oryginalne jak zadne inne państwo? bo wydaje mi sie ze i sytuacja za batisty i za fidela ma swoje plusy i minusy... a perspektywa powrotu kuby sprzed rewolucji wg mnie wcale nie jest 'fajna'... chociaż to co dzieje się tam teraz też nie jest dobre... -
Madzi'
magia magią, ale moze ludzie beda mieli dostęp do mydla!!!
miejsce nigdy nie straci tego co posiada - mistycyzmu.. a najwazniejsze, zeby Kubanczycy nie byli traktowani jak psy, jak ktos niegodny. Mam nadzieje ze to stanie sie czym predzej.
Demokracja nie jest najlepszym strojem, i niekiedy zdawac by sie moglo ze monarchia badz cos na te podobe jest lepsze.. ale na pewno nie w momencie, gdy wladca (esesman Castro) plawi sie w luksusach, a mieszkancy wyspy nie maja mydla..
na szczescie maja taki a nie inny kliamt, bo z braku srodkow do zycia i wyziebienia organizmu polowa by wymarla. -
Madzi'
nie mozan na to patrzec z perspektywy my-turysci.
jasne, da nas demokracja to flaki z olejem, dosc mamy kablowki , a taki hardcore to dopiero przezycie!
ale.. serce kazdemu peknie gdy kubanczyk zapyta czy moze wziac u ciebie prysznic, a gdy zbyt glosno pwoeisc'Fidel' poltonem powie 'Cicho, pamietaj, ze to ciagle Kuba'.
sytuacja musi sie zmienic, inaczej czeka ich krwawa rewolucja, bo udzie juz dlugo tak nie wytrzymaja. Widza jak jest za, mozna spokojnie napisac, kubanska kurtyną, ze jest wieej jak 3 programy w telewizji, ze mozna miec wlasne zdanie.
oby zdechł 'El Comendante'.
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Kuba
- Załóż własne grono tematyczne