-
DS
Jestem ciekawa czy mamy tu jaki tancerzy na tym gronie? Hmm...? Odzywać się! Nie-tancerze w sumie też. Znacie cha-chę albo rumbę? Jak ich słuchasz, to nie porywa was do tańca? -
Aniołek Charliego; )
Ja niestety nie ucze sie tanczyc, ale bardzo bym chciala! Domi: a ktorego tanca sie uczysz? Co jest lepsze cha-cha, rumba czy salsa?? :) -
DS
Ja od 9 yearsów tańczę towarzyski, więc umiem i cha-che i rumbę. Salsy też próbowałam. Jeśli zapiszesz się na towarzyski to będziesz się uczyć 5 tańców latynoamerykanskich w tym również cha-chy i rumby. Nauka salsy jest oddzielnie. W sumie to cha-che i rumbę pewnie też można znelaść oddzielnie, ale to już będzie trudniej. Co wybrać? Hmm no nie wiem. Ja najbardziej lubię cha-che - jest szybka, rytmiczna i gorąca :) Rumba jest nazywana tańcem miłośći; ] Jest trochę wolniejsza, można się wczuć w rytmy, wymaga trochę więcej zaangażowania i uczucia ze strony tancerza. Salsa natomiast jest trochę podobna do cha-chy ale ruchy są płynniejsze i ogólnie chyba dużo łatwiej się jej nauczyć, bo nie ma tak scisłych reguł jak w tańcach turniejowych. W każdym razie polecam gorąco naukę jakiegokolwiek tańca latynoamerykańskiego- mówię Ci-świetna sprawa! -
mike
5 tańców latynoamerykanskich? wow czyżby wprowadzili cos nowego?
oprócz cha cha cha , samby i rumby.
bo od kiedy jive i pasodoble sa to tańce z ameryki łacinskiej? -
-
Alicja w krainie muchomora; )
-
DS
tak się nazywają; ] jive jest z USA a paso z hiszpanii, ale co tam... mówi się na nie- latynoamerykańskie. -
DS
-
Mała.
-
Aniołek Charliego; )
z towarzyskimi jest taki problem, ze jest problem ze znalezieniem partnera do tanca. Dlatego bardziej poszukuje tancow solo.
Pytanka: Czy Corte ma jakas stronke internetowa?? Znasz moze Riviere?? Jakie sa mniej wiecej koszty nauki tych tancow?? -
DS
Corte raczej nie ma strony internetowej. Właściwie to nie wiem czy powstanie grupa początkująca, bo są tam pary tańczące od 9 lat... O Rivierze coś słyszałam, trochę bardziej komercyjny klub chyba. Koszty... to zależy... u mnie miesięcznie za grupowe było chyba 80 zeta. Ale to zależy od klubu, stopnia zaawansowania, ilości treningów itp... -
Aniołek Charliego; )
Z ciekawosci pytam: jak to sie przedstawia wiekowo?? duze roznice sa miedzy Wami?? I jak znalazlas sobie partnera do tanca :P?? :) -
DS
jak zaczynałam tańczyć to miałam 7 lat...; ] partnerów się dobierało z grupy wtedy. Teraz jest ciężej i trzeba szukać w odpowiednim wieku i z odpowiednią klasą. No i jeszcze musi mieszkać blisko...
W naszym klubie są od 12 lat do 20 tak gdzieś; ] Przewaga 16,17... -
Z.
ja przez kilka lat próbowałąm różnych tańców i jednak latyno są najlepsze, kocham sambę i cha-che... -
D
-
yalla!
ja tylko chciałam przypomnieć,że to co się tańczy jako taniec towarzyski to nie jest prawdziwa rumba.nijak się ma do krokó i rytmu, a poza tym rumba to nie tylko taniec,to cała opowieść,romans.polecam poczytać coś o tym i polować na kurs.naprawdę warto,chociaż z kontuzji(marzec)leczę się do tej pory;) -
Grono.Net
co do glownego tematu.... osobiscie cha-cha dla mnie jest lepsza:]energiczna...smieszna. ..i przy urozmaiceniu choreografii to juz wypasik..bardzo dobrze sie przy niej bawilam...w czasie przeszlym bo od 2 lat juz nie trenuje..:/i brakuje mi tego...ale partnerow malutko..:(
szkoda ze nikt nie pyta o sambe:).... -
*Madziak*
bardzo ciezki wybor:
cha-cha czy rumba... hmmm...
uwielbiam rumbe bo jest pelna emocji ktore w partnerach tkwia, namietnosci jak ma sie ta osobe z ktora sie pragnie tanczyc :)
rumba jest tancem milosci wiec jest delikatna, lagodna,pelna podtextow..
skolei jak chce sie w zywszych rytmach potanczyc cos rownie goracego cha-cha jest idealna :)
bardzo trudny wybor wiec zostawie to tak jak jest :)
jeszcze bardzo pasujacym do tych tancow jest salsa np bachata - kolejny goracy taniec :) -
Anonim
-
Valerie Christine
-
Sejsmo
Na początek imprezki cha-cha (czy ja się nie powtarzam; -)) a na koniec - na spokojnie - rumba :-)))
- Przeglądaj grona w kategorii Muzyka i Taniec
- Przeglądaj grona w okolicy Kuba
- Załóż własne grono tematyczne