Kubańskie rytmy [2833]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • DS

Jestem ciekawa czy mamy tu jakiœ tancerzy na tym gronie? Hmm...? Odzywać się! Nie-tancerze w sumie też. Znacie cha-chę albo rumbę? Jak ich słuchasz, to nie porywa was do tańca?
  • Aniołek Charliego; )

Ja niestety nie ucze sie tanczyc, ale bardzo bym chciala! Domi: a ktorego tanca sie uczysz? Co jest lepsze cha-cha, rumba czy salsa?? :)
  • DS

Ja od 9 yearsów tańczę towarzyski, więc umiem i cha-che i rumbę. Salsy też próbowałam. Jeśli zapiszesz się na towarzyski to będziesz się uczyć 5 tańców latynoamerykanskich w tym również cha-chy i rumby. Nauka salsy jest oddzielnie. W sumie to cha-che i rumbę pewnie też można znelaść oddzielnie, ale to już będzie trudniej. Co wybrać? Hmm no nie wiem. Ja najbardziej lubię cha-che - jest szybka, rytmiczna i gorąca :) Rumba jest nazywana tańcem miłośći; ] Jest trochę wolniejsza, można się wczuć w rytmy, wymaga trochę więcej zaangażowania i uczucia ze strony tancerza. Salsa natomiast jest trochę podobna do cha-chy ale ruchy są płynniejsze i ogólnie chyba dużo łatwiej się jej nauczyć, bo nie ma tak scisłych reguł jak w tańcach turniejowych. W każdym razie polecam gorąco naukę jakiegokolwiek tańca latynoamerykańskiego- mówię Ci-świetna sprawa!
  • mike

5 tańców latynoamerykanskich? wow czyżby wprowadzili cos nowego?
    oprócz cha cha cha , samby i rumby.
    bo od kiedy jive i pasodoble sa to tańce z ameryki łacinskiej?
  • Alicja w krainie muchomora; )

a gdzie sie uczysz tych towarzyskich??
  • DS

tak się nazywają; ] jive jest z USA a paso z hiszpanii, ale co tam... mówi się na nie- latynoamerykańskie.
  • DS

w Corte w Wawie
  • Mała.

koffani, czy macie może jakieś ciekawe kawałki??
  • Aniołek Charliego; )

z towarzyskimi jest taki problem, ze jest problem ze znalezieniem partnera do tanca. Dlatego bardziej poszukuje tancow solo.
    Pytanka: Czy Corte ma jakas stronke internetowa?? Znasz moze Riviere?? Jakie sa mniej wiecej koszty nauki tych tancow??
  • DS

Corte raczej nie ma strony internetowej. Właściwie to nie wiem czy powstanie grupa początkująca, bo są tam pary tańczące od 9 lat... O Rivierze coś słyszałam, trochę bardziej komercyjny klub chyba. Koszty... to zależy... u mnie miesięcznie za grupowe było chyba 80 zeta. Ale to zależy od klubu, stopnia zaawansowania, ilości treningów itp...
  • Aniołek Charliego; )

Z ciekawosci pytam: jak to sie przedstawia wiekowo?? duze roznice sa miedzy Wami?? I jak znalazlas sobie partnera do tanca :P?? :)
  • DS

jak zaczynałam tańczyć to miałam 7 lat...; ] partnerów się dobierało z grupy wtedy. Teraz jest ciężej i trzeba szukać w odpowiednim wieku i z odpowiednią klasą. No i jeszcze musi mieszkać blisko...
    W naszym klubie są od 12 lat do 20 tak gdzieś; ] Przewaga 16,17...
  • Z.

ja przez kilka lat próbowałąm różnych tańców i jednak latyno są najlepsze, kocham sambę i cha-che...
  • D

a ja salsę :)
  • yalla!

ja tylko chciałam przypomnieć,że to co się tańczy jako taniec towarzyski to nie jest prawdziwa rumba.nijak się ma do krokó i rytmu, a poza tym rumba to nie tylko taniec,to cała opowieść,romans.polecam poczytać coś o tym i polować na kurs.naprawdę warto,chociaż z kontuzji(marzec)leczę się do tej pory;)
  • Grono.Net

co do glownego tematu.... osobiscie cha-cha dla mnie jest lepsza:]energiczna...smieszna. ..i przy urozmaiceniu choreografii to juz wypasik..bardzo dobrze sie przy niej bawilam...w czasie przeszlym bo od 2 lat juz nie trenuje..:/i brakuje mi tego...ale partnerow malutko..:(
    szkoda ze nikt nie pyta o sambe:)....
  • *Madziak*

bardzo ciezki wybor:
    cha-cha czy rumba... hmmm...
    uwielbiam rumbe bo jest pelna emocji ktore w partnerach tkwia, namietnosci jak ma sie ta osobe z ktora sie pragnie tanczyc :)
    rumba jest tancem milosci wiec jest delikatna, lagodna,pelna podtextow..
    skolei jak chce sie w zywszych rytmach potanczyc cos rownie goracego cha-cha jest idealna :)
    bardzo trudny wybor wiec zostawie to tak jak jest :)
    jeszcze bardzo pasujacym do tych tancow jest salsa np bachata - kolejny goracy taniec :)
  • Anonim

cha-cha i rumba - boski taniec...rozpala emocje i namiętności.. :D
  • Valerie Christine

oba!!!
  • Sejsmo

Na początek imprezki cha-cha (czy ja się nie powtarzam; -)) a na koniec - na spokojnie - rumba :-)))