Kult/Kazik/KNŻ [5693]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Od jakiej plyty\kawalka zaczeliscie sluchac Kultu?? no i oczywiscie reszty z tworczosci Kaziola S. :D

u mnie to bylo bodajze plyta "Spokojnie". wczesniej oczywiscie znalem Gdy nie ma Dzieci, ale jakos nie kojarzylem tego z Kultem. no i po tej plycie zaczela sie moja fascynacja :)
  • Anonim

u mnie najpierw bylo Kazikowe 12 Groszy, a potem zapoznalem sie z dalszą jego twórczością.
  • hujtralala

kiedy uslyszalem 12 groszy - niechcacy w tv, musialem musialem miec wiecej :P z przeszlosci i nastepne CeDe musza byc mooojeee
  • Anonim

Tata Kazika, 1993, zielono-czarno-biala plytka; ) Biegajac do 2kl podstawowki spiewalem sobie Celine i Baranka chociaz nie mialem pojecia o czym to wlasciwie jest; ) Mialem farta, ze ojciec mnie faszerowal Kultem, a nie jakimis Natalkami Kukulskimi. Pozniej to juz polecialo...
  • to zgroza.

Kult - muj wydafca - pierwsza plyta z ktorej piosenki nucilem:]
    Kazik - Jestem odpadem atomowym - chyba pierwszy 'swiadomy kontakt' z tworczoscia K.S.
    to nie byly poczatki bo u mnie w domu Kult byl czestym gosciem odkad pamietam za sprawa brata, ale te tytuly namierzalem juz i przypadly mi do gustu bardzo:]
  • Laertes

ja zaczalem od "posluchaj, to do ciebie" jako plyty, z utworow to chyba baranek i piosenka mlodych wioslarzy:)
  • Profesór Doktór Artór

ja pamietam, że jak byłem mały to skakałem po domu i śpiewałem, że wszyscy artyści to prostytutki, po czym zapytałem rodziców "co to są prostystutki?" :D
    chyba od tego sie zaczelo (ciekawość ach ciekawość :D rodzice mi nie wytłumaczyli :D)
  • ADAMAS

Do Ani
  • osama

moj wydafca, a potem fascynacja kaseta ! ! !
  • Bodo

Poligono Industrial
  • Dżonu

o to nieźle ja zacząłem od 12 groszy i melassy a potem jakos samo pszło od kolegów brałem muze potem w pudełkach ze starymi kasetami mego wuja znalazłem kasety KULTu :D!
  • Anonim

A u mnie zaczęło się od "Spokojnie" i koncertu na Juwenaliach na Uniwerku w 2004. A sporo wcześniej znałem Tatę Kazika, ale to nie spowodowało fascynacji długotrwałej, a raczej krótkotrwałą:D
    A Kazik i KNŻ - od "Taty Dilera" XD
  • Anonim

Kult lecial u mnie chyba od kolyski. Pokoj dzielilam z 10 lat starsza siostra :) Nie pamietam, jak to dokladnie bylo, ale "baranka" uwielbialam juz w przedszkolu :)
  • a kto to??

Kult tak naprawde, na 100% mej milosci wszystkiego co KULTowe od "WÓDKI" w 8 klasie SP, a pamietam ze jakos w tych czasach KNZ sie pojawil i "ARTYSCI" no i sie zaczelo....i sie nie skonczy:)
  • Brzydki, zły i szczery...

brat słuchał to i mi w krew weszło...
  • Basia

oho zeby to pamietac :P chyba od piosenki mlodych wioslarzy bo bylo takie fajnie ojojojoj i dziecku sie podobalo to spiewalo; p ale u mnie podobnie jak u Ziom za ziomem Za ziomem Ziom
  • Anonim

a ja...hmmm... jak byłam mala to nie miałam przedniego zęba...i moja mama śpiewała mi "Dziewczyna bez zęba na przedzie":P
    i potem mi się spodobało i śpiewałam już wszystko;]
  • eM.

a ja nie lubię takich pytań, bo nigdy nie znam na nie odpowiedzi... I don't remember i tyle :)
  • wojtek!

szkoda że moja Mama nie słucha kultu :P
  • Anonim

Ja zaczęłam moja przygodę z Kultem dosyć niedawno, kolega mi zgrał płytkę i tak się zaczęło...
    A pierwsza piosenka, która wpadła mi w ucho to : ''Mars napada''
| |

Grono fanów Kultu, Kazika, Kaenżetu i wszelakich innych przedsięwzięć muzycznych z udzialem Kaz...

Fotki

Miejsca grona (0)