KULTOWY K!CZ [1403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • k a s z k a

Ja jestem rocznik dziewięćdziesiąt-jeden i będąc w przedszkolu moja ówczesna przyjaciółka zaraziła mnie miłością do Kelly Family, i w kilka bawiłysmy się w tę ich rodzinkę, podrużującą po świecie na trasy koncertowe w wielkim autobusie...
    mam nawet ich kasetę, gdzieś tam...:P
    Oni jeszcze żyją, przynajmniej ich część, no w końcu młodzi byli, Angelo miał ze trzynaście lat..
  • ladystardust

A ja to nawet widziałam jakiś ich "nowy" teledysk, jakoś sprzed roku czy dwóch :P .Nadal wyglądali jak długowłose swinki :))))
  • Anonim

ja tez, jak ta najwieksza swinka biegala po lesie i cos wyla, na onecie jest
  • Anonim

.świnki? .ja zawsze myślałam, że jakimś cudem ostali sie jeszcze na ziemi neandertalczycy;]
  • ladystardust

za małe noski mieli :) :) :)
  • paula bluer

muzycznie: w piatek ogladalam na VH1 liste muzyczna : 10 najgorszych piosenek wszechczasow - mjodzio!

myslalam ze kelisi zajma 1 miejsce, ale nie!

nie pamietam dokladnie co zwyciezylo, ale na pewno w top 10 byly:

lionel richie: dancing on a celling
    rednex: cotton eye joe
    snow: informer
    michael bolton: touch you there
    milli vanilli: nie pamietam tytulu
    ...
  • wódz ocelot

Czy aby nie Makarena?

A może nie? Jam oglądał na wiejczuan chyba "najgłupsze teksty" i w pierwszej dziesiątce był na pewno Vanilla Ice, byli Beach Boysi (Cocomo!!!) i właśnie dwóch Włochów na szczycie.

Eeeeee, Makarena!

A Kelisów nie było.
    Może właśnie u fryzjera siedzieli?
  • Anonim

Ja wolałam poslkie korzenie i z dumą kupowałam kasety Szazy.
    A Kelly Familly to słuchaj mój ojciec. Do tej pory w samochodzie sobie puszcza, na zmiene z explosion. Nie ma jak to męski, czterdziestoparoletni gust.
  • Anonim

>paula bluer napisała:
    >muzycznie: w piatek ogladalam na VH1 liste muzyczna : 10
    >najgorszych piosenek wszechczasow - mjodzio!
    >

te programy na VH1 z serii "najgorsze...", lub o "epokach muzycznych" sa niezle. Ale kelisi to wogole to znalezli sie w 10?
  • paula bluer

no nie znalezli sie ku mojemu rozczarowaniu:(

biczbojsów tez nie bylo...

reszty nie moge skojarzyc, ale program cudo!
  • ImARockStar

O rany.
    Widzę, że o Nich nie zapomniano.
    Ja słucham Ich muzyki od przeszło 11 lat..
    Wieczne uwielbienie.
    Dziesiątki palaktów na ścianach,
    setki artykułów, piosenek.
    Od kiedy pamiętam już byłem jednym wielkim fanatykiem.
    Ich płyty, kasety, Video..
    Ubóstwiam ten zespół.
    ;D
    Sometimes I wish I were An Angeeel..
  • chojęsia

Zawsze z moim ojcem (sic!) jak jeździliśmy gdzieś w dalszą trasę samochodem, to grała nam kaseta Kelly Family. Piękne głosy, prawdziwe talenty, ale piosenki MEGA kiczowate. Ich look też. Ale 'I can't help myself' to piękny utwór.
  • ImARockStar

>Nacia napisała:
    >26 członków/członkiń zespołu, i
    >nieśmiertelnie długie włosy. Miałam
    >koleżankę która miała ich plakat w
    >pokoju i wtedy też myślałam że oni
    >są faaajni. Stroje jak z robin hooda, podobno
    >nastolatki szalały za męską cześcią
    >zespołu, ludzie na koncertach płaczą. Dla
    >mnie kicz i do tego kultowy, czy ktoś z was też
    >był zafascynowany i czy w ogóle ktoś o nich
    >pamięta?

ich nie było 26, tylko 9.. <lol2>
  • Aneta

A ja po roku odświeżam wątek.
    Chciałabym tylko dodać, że Paddy i Angelo kontynuują solowe "kariery". Jeden i drugi byli z koncertami w Polsce. Nie wiem jak Angelo, ale Paddy na 100% obciął włosy.

A Kelly Family się słuchało kiedyś...
  • Zgred.

Angelo ma dalej długie włosy. A muzykę tworzy świetną. :]
    Ja do tej pory ich słucham i się tego nie wstydzę, jeżdżę na koncerty Angelo i tego też się nie wstydzę. Lepszy on niż plastikowa Doda czy idiotyczne Tokio Motel.. och przepraszam - Tokio Hotel :]
  • Angelika Nieznana

To co piszecie nie ma najmniejszego sensu! Ktoś pisał, że widział ich nowy kawałek, kiedy to biegali po lesie przebrani za świnki... Nie wiem kto jest tak inteligentny, żeby wypiowiadać się na temat, na który nie ma zielonego pojęcia, bo ta piosenka w lesie jest z 1996 roku, czyli na pewno nie jest nowym kawałkiem... Aż żal czytać waszych opini. A rada na przyszłość: zanim zaczniecie kogoś obrażać najpierw zrorientujcie się w temacie... A co do kiczowatych piosenek, to nie wiem czy jakielkolwiek życie może być kiczowate, bo właśnie o tym pisali: o chorobie i śmietci matki, o problemie na świecie, np.wojny i głód, albo o rozczarowaniach i Bogu. Świetnie jeśli uważacie śmierć i Boga za kicz. Gratulację. 1.Wszyscy żyja i mają się świetnie. 2.Przy długich włosach zostali tylko Angelo, wasza "blond świnka po mutacji" i Joey. 3.Piosenka "An Angel" nie jest piosenką"blond świnki" tylko "świnki biegającej po lesie" czyli Paddy'ego, to on ją napisał i wykonywał, a Angelo śpiewał tylko refren, ale co wy możecie wiedzieć na ten temat... 4.Ktoś pisał niedawno, że Paddy zaczął karierę solową. Owszem wydał jedną płytę, ale to wszystko, bo w 2005 wstąpił do zakonu i przyjął imię John Paul Mary. 5."Angielski kicz". Brawo! Szkoda tylko, że żadne z nich nie urodziło się w Anglii... Owszem podróżowali dużo i przychodzili na świat w różnych krajach, ale akurat Anglię omineli. Korzenie mają irladzkie i takie podają, chociaż to tylko Paddy się tam urodził. Starsi wolą mówić o Hiszpanii, młodsi wybierają Niemcy, bo w tych dwóch krajach najdłużej mieszkali. Ale są też tacy, którzy na świat przyszli jeszcze w Ameryce. Wiele błędów znalazłam w waszych wypowiedziach, ale nie chce mi się już więcej przetaczać, bo są wręcz żenujące... Co do stylu muzyki już się wypowiedziałam, a styl ubierania się? Dla mnie ważniejsza jest muzyka, chociaż dzięki tym ciuszkom nikt ich nie przegapił, byli oryginalni i co najważniejsze naturalni. Teledyski? Mi się podobają. Gusta są różne. Sprubójcie mnie wysłać do kina na romansidło. Nigdy w życiu! Za to na horror pójdę z chęcią. Mimo to nie śmieję się z siostry, która wręcz ubóstwia film"Titanic". Poza tym, kto to będzie czytał? Wy na pewno nie, bo was interesuje tylko bezpodstawne obrażanie. Mam nadzieję, że ktoś jednak to przemyśli i spróbuje jeszcze raz wyrazić swoja opinię na temat tej dziewiątki rodzeństwa. Pozdrawiam fanów i antyfanów, którzy mam nadzieję, następnym razem przygotują lepsze, sensowniejsze i co najważniejsze trafione argumenty na poparcie swojej opinii, bo jak narazie to tylko ja tu się produkuję, i tylko ja mam jakieś pojęcie na temat The Kelly Family. Nie chcę wywoływać tu Trzeciej Wojny Światowej, ale może lepiej zastanówcie się nad sensem i prawdomównością tego co tutaj zamieszczacie.
| |

Ed Wood, The Rocku Horror Picture Show... kicz potrafi być kultowy; ) Ciekawe jak to jest, że j...

Fotki

Miejsca grona (0)