KULTOWY K!CZ [1403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Hubert

ja proponuje kandydature bazyliki w licheniu.. był ktoś?? hektary malowanego betonu, beznadziejne rozwiązania archtektoniczne, po prostu uosobienie kiczu i tandety...
  • Anonim

hotel Jan III Sobieski w Warszawie.
  • Anonim

... skoro o architekturze :)
  • Anonim

socrealistyczne szare betonowe bloki :)
  • Anonim

Z innej beczki: fryzura Zbigniewa Wodeckiego + halki Majki Jeżowskiej (nic osobistego, oczywiście:)
    A w kategorii architektura- zdecydowanie disneyowski pałac Kopciuszka i jego bawarski prototyp
  • Anonim

zgadzam się: Licheń... gipsowe figurki i tynk odpadający ze ścian
  • Grono.Net

skoro mowa o zabudowie warszawy to zapomnieliśmy o ważnym elelemencie - PKiN oraz dworcu centralnym!
  • Setsuka

a dla mnie relaxy takie kozaki-bosz jak ja ich nie lubilam!!!
  • ania flaming.różowy

oooooooooo nie... naszego warszawskiego PeKiNu nie dam obrażać !!!!!!!!!!!!! nie ma mowy; p to nie kicz ale bardzo ważny element naszej przeszłości.
  • Setsuka

ale za pieknie to on nie wyglada-mogliby z nim cos zrobic.... a tak to podjezdza komuna gleboka wczesnym gierkiem jak hotele polonia
  • Cukierkowy SUPERtomi:PPPPPPPP

C.H. Arkadia :P i wszystkie temu podobne; )
  • Anonim

etam, dla mnie w socrealizmie a zwlaszcza w betonowych blokach nie ma nic kiczowatego, nie maja zadnych ozdob ,nie sa "ladne" , ani nie staraja sie byc takie .nie wiem czemu uwazasz je za kicz?
  • airsen

http://hedkandi.memoryprints.com/br...

moze nie wszechczasow, gdyz niedlugo to istnieje, ale bez wiatpienia arty hed kandi wpasowuja sie w temat topic'u...
  • Marceli Szpak

Stawiam na polską kapliczkowość z błękitnymi załzawionymi Maryjkami & frasobliwym Bozią. A z jazd miedzynarodowych - Las Vegas (jako całość) i dom z wodospadem Franka Lloyda Wrighta
    Pozdrowienia:)
  • angie

Eugeniusz Bodo śpiewający "Sexappeal", kapiczki z Ojcem Pio na południu Włoch, piosenka "Enola Gay" zespołu OMD
  • *Marzena*

domki jednorodzinne malowane na cukierkowy róż albo z wieżyczkami....ala domek BARBIE
  • *Marzena*

chociaż wg mnie szczytem kiczu sa plastikowe kwiatki na parapetach imitujące naturalne kwiatuszki doniczkowe
  • ania

O tak,podzielam. Sam budynek nie jest zły ale te kolory...
  • ania

..Jesli chodzi o hotel Sobieski
  • michalina

sajding i pecefałki w odnawianych zabytkach, lub nowo stawianych zabytkach
| |

Ed Wood, The Rocku Horror Picture Show... kicz potrafi być kultowy; ) Ciekawe jak to jest, że j...

Fotki

Miejsca grona (0)