-
Hubert
ja proponuje kandydature bazyliki w licheniu.. był ktoś?? hektary malowanego betonu, beznadziejne rozwiązania archtektoniczne, po prostu uosobienie kiczu i tandety... -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
-
Anonim
Z innej beczki: fryzura Zbigniewa Wodeckiego + halki Majki Jeżowskiej (nic osobistego, oczywiście:)
A w kategorii architektura- zdecydowanie disneyowski pałac Kopciuszka i jego bawarski prototyp -
Anonim
-
Grono.Net
skoro mowa o zabudowie warszawy to zapomnieliśmy o ważnym elelemencie - PKiN oraz dworcu centralnym! -
Setsuka
-
ania flaming.różowy
oooooooooo nie... naszego warszawskiego PeKiNu nie dam obrażać !!!!!!!!!!!!! nie ma mowy; p to nie kicz ale bardzo ważny element naszej przeszłości. -
Setsuka
ale za pieknie to on nie wyglada-mogliby z nim cos zrobic.... a tak to podjezdza komuna gleboka wczesnym gierkiem jak hotele polonia -
Cukierkowy SUPERtomi:PPPPPPPP
-
Anonim
etam, dla mnie w socrealizmie a zwlaszcza w betonowych blokach nie ma nic kiczowatego, nie maja zadnych ozdob ,nie sa "ladne" , ani nie staraja sie byc takie .nie wiem czemu uwazasz je za kicz? -
airsen
http://hedkandi.memoryprints.com/br...
moze nie wszechczasow, gdyz niedlugo to istnieje, ale bez wiatpienia arty hed kandi wpasowuja sie w temat topic'u... -
Marceli Szpak
Stawiam na polską kapliczkowość z błękitnymi załzawionymi Maryjkami & frasobliwym Bozią. A z jazd miedzynarodowych - Las Vegas (jako całość) i dom z wodospadem Franka Lloyda Wrighta
Pozdrowienia:) -
angie
Eugeniusz Bodo śpiewający "Sexappeal", kapiczki z Ojcem Pio na południu Włoch, piosenka "Enola Gay" zespołu OMD -
*Marzena*
domki jednorodzinne malowane na cukierkowy róż albo z wieżyczkami....ala domek BARBIE -
*Marzena*
chociaż wg mnie szczytem kiczu sa plastikowe kwiatki na parapetach imitujące naturalne kwiatuszki doniczkowe -
ania
-
ania
-
michalina
sajding i pecefałki w odnawianych zabytkach, lub nowo stawianych zabytkach