Kultura Hip-Hop (rap, bboying, graffiti, djing) [13510]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Dizkret & The Headnods Live

Już 21 Maja w podziemnym klubie No Mercy (Dawne Kotły, B65) wystąpi jeden z najciekawszych przedstawicieli "muzyki miejskiej" .Dizkret zaczynał swoją karierę w znanym zespole Stare Miasto zktórym wydał dwie, doskonale przyjęte płyty. Ich muzykę określano jako połączenie hip-hopu, jazzu i funku będące alternatywą dla dominującego na polskiej scenie hardcore`owego hip-hopu.
    Najnowszy projekt Dizkreta, formacja Dizkret & The Headnods powstał z fascynacji soulowym, ciepłym podejściem do tworzenia muzyki. Towarzyszący raperowi na scenie zespół instrumentalistów i wokalistów współtworzy energetyczny show, w którym słychać echa wielkich mistrzów: A Tribe Called Quest, Roy Ayers, Fela Kuti, Sly & The Family Stone, Jill Scott czy Parliament/Funkadelic. W odpowiedzi na pytanie o gatunek muzyczny jaki grają, członkowie zespołu ukuli własny termin - "future-hip-soul".
    Podczas koncertu usłyszymy nowe aranżacje wydanych już oficjalnie piosenek Dizkreta a także zupełnie premierowe utwory.

pierwszy koncert z nowym projektem: The Headnods

Dizkret: wokal, gadzety
    Piotrek Pacak: bas, wokal
    Natalia Pastewska: wokal
    Karo: wokal
    Ricz: gitara, klawisze
    Janio: perkusja
    Andrzej Peszak: klawisze

21 Maja w klubie NoMercy (http://www.nomercy.pl)

Warszawa ul. Bema 65

Koncert ok. godziny 22.30-23.00

Afterparty:

Bitnik (Ruffsoundz/ Bitnix) : Broken Beat, Hip-Hop, Garage
    Dizkee (The Headnods/ Drugiobieg): NuSoul, Soulful Hip-Hop, Broken Beat, Funk
    Dj Risky (Bounce Haters Crew) : Funk, Rare Grooves

Bilety: 15 PLN

• Muflon

szkoda, ze bede wtedy na WBW w Katowicach:/
    dobra impreza sie szykuje.
  • five nine

z tego co slyszalem na FreeMalolat w Paragrafie, i to co sciagnalem ze strony, to mam powody sadzic ze bedzie to bujajaca pozytywna impreza :)
    tylko w sumie z frekwencja moze byc srednio, albo z odbiorem przez publike, bo to w sumie takie swierze jest jak na polski rynek. i dlatego dobrze ze w No Mercy, bo slyszalem ze to bardzo podziemny klub jest :)
    pjona.
  • Holly Golightly

zła przedsesyjna data :/
  • palma

Calkiem ciekawa ta opcja scalenia nusoulu, garage, dobra impreza moze byc. I idea samego projektu.. tribe called quest - cos tak masakrycznie pieknie klasycznego, ze bazujac na takich klimatach to swietny koncept.
  • bream44

a ja nie moge :(
  • Anonim

fendzik z jakiej strony??

no ja wpadam na bank jestem ciekaw i lubi etakie klimaty!szkoda tylko ze to no mercy
  • Anonim

okej wiem
  • Grono.Net

na koncert nie pojde..ale z checia posluchalbym juz plyty..zlituj sie i wypusc jakies promo w necie:))
  • Anonim

Kret, powiedz lepiej kiedy płyta. Czekam, bo ostatnio jaram się żywymi instrumentami.

Będzie trzecie stare miasto?
| |

Grono o kulturze Hip-Hop, czyli jakby ktoś nie wiedział o: - muzyce rap - tańcu breakdance (nie t...

Fotki

Miejsca grona (9)