-
Nexus
dla mnie zdecydowanie żądzi Missy Elliott
kobita nie gnieździ sie w jednym klimacie tylko tworzy mieszanki , łaczy stary old-schoolowy hip-hop i rap lat '80, dance-hall, soul, funk a nawet ragtime.
kazda jej kolejna plyta jest innowacyjna i wnosi co rusz cos nowego do swiata muzyki!
MISSY RULEZ!:P -
Anonim
Rah Digga i Queen Latifah jak dla mnie. Missy dosc rzadko mi podchodzi, nie trafia w moje gusta (szczegolnie strona muzyczna mnie nie pociaga na jej plytach a przyznam ze ta jest dla mnie najistotniejsza)ale mimo to cenie ja sobie za to ze odniosla jednak najwiekszy zdecydowanie sukces sposrod panienek w jakze zmonopolizowanym przez mezczyzn przemysle hip hopu:). -
Emilia Julia
ja ostatnio wysłuchuję J.Grae .
też mi się podoba.
ale jeśli chodzi o numer jeden dla mnie chyba to będzie Eve -
heh, Missy to damskie wcielenie Timbaland'a a tego to już zupełnie nie trawię.
Najlepszą raperką jest MC Lyte - kobieta z wspaniałą techniką, umiejętnościami, doświadczeniem i niesamowitym flow. Dla mnie to żywa legenda.
"Have you ever, ever in long living life
Seen a woman rock the mic
Like the one called the Lyte" -
-
Nexus
no tak tylko MC Lyte jakos sie chyba wypalila, kiedys swiecila triumfy a teraz nic o niej nie slychac -
Nexus
-
Emilia Julia
ja nie mam zbytniego zachwytu dla tej pani, ale wszystko jest kwestia gustu.
a wspomnianą legendą dla mnie bardziej QueenL.
haha! zapomnieć jakże mogłam o jeszcze jednej mojej faworytce ... Lil'Kim :] -
Nexus
-
Emilia Julia
no jak nie?
Lil'Kim i jej fioletowa muszelka na cycku? przecie to klasyk :] -
Nexus
no muszelka moze byc..jak najabrdziej ale ona mi jakos nie przypadla do gustu...
-
Emilia Julia
bo ona właśnie taka jest , że nie przypada do gustu każdemu.
i ma przekonanie że w tym wszystkim jest fajna.
to tez nie każdy lubi :] -
Nexus
widze ze Pharell ci przypadl do gustu tez?
koles jest spoko ale sądze ze bardziej wychodzą mu kawałki ktore robi dla kogos chociażby ostatnio dla Snoop Doga bo ta jego plyta z tym swoim The Neptunes jakas taka bezpłciowa i surowa -
Emilia Julia
hehe, no Pharell jest mój na zawsze.
no mi się właśnie średnio podoba inicjatywa Neptunes, zdecydowanie bardziej wole N.E.R.D.
czy wiemy o czym mówimy? :> -
Nexus
o w morde..chyba pomylilem
chodzilo mi o ta plyte N.E.R.D, nie wiem jaki miala tytul, w kazdym razie w czerownej okladce..heh...nie czaje klimatu no z wyjatkiem kawalka "She wants to move"...ale moge cos pomylic..:) -
Emilia Julia
a no właśnie, właśnie; )
to "fly or die" , ja się tą płytką strasznie jaram; ) -
Nexus
-
Emilia Julia
-
Nexus
-
Di.
dla mnie 50 cent odpada,Pharell moze byc ale tylko na featach , sam w sobie mnie nie podnosi.
a co do raperek to Missy jest niezla chociaz duzo kawałkow ma spiewanych.ja tam wole jak rapuje.
niewątpliwie też Jean Grae no i T-Love.
-
Nexus
a slyszeliscie nową plytke Snoop Doga? jest niezla nawet...osobiscie nie pzrepadalem za nim ale ta plytka mi leży