-
Anonim
co myslicie o warszawskim rapiei i rapie z wlkp , czemu warszawski rap rozpierdala wlkp skitem i czemu cala najwieksza hołota jest z wlkp , chcielibyscie moze zeby byla nowa walka na disy tym razem moze tedzika z doniem ? piszcie co o ogolnie o tym myslicie a jak wam sie temat nie podoba to mnie to jebie pozdro -
FF
generalnie większość hiphopu polskiego to chujówka, co oczywiście nie oznacza, że nie ma bardzo dorych polskich kapel. Słyszałem niestety bardzo dużo chłamu, ale to co ostatnio wypływa z Wielkopolski tzn. jeden osiem cwel, doniu, mezo i tym podobne frajerskie pseudo rapy dla dwunastolatek, tego już za wiele. To obraza dla tej wspaniałej muzyki i oni za to co robią powinni dostać wpierdol, zostać obszczani i obsrani. Pozdrowienia dla prawdziwych hiphopowców z całej polski!!!!elo -
Anonim
no nie cały Poznań to syf..jak mówił mes Poznań reprezentuje Peja..no a reszta to totalny syf...zresztą wykazał to mes w dissach na meza..tede w disie na donia...chłopaki z poznania robią z siebie pośmiewisko.. -
c
Ile można o tym samym...
Z wielkopolskiego rapu dobry jest Smarki Smark, Jobix, Deep... jeszcze niby Gural moze byc. -
-
Fiołkson Emoka
Kurwa weżcie z tą jebaną Wielkopolską... Oni mają poprostu swoją PRZESTRZEŃ!!!!!!
Kurwa ja nie wiem jak można tak spierdolić wizerunek polskiego hh... Pośmiewisko?? To mało powiedziane, ja to nie mam słów, żeby wogóle opisywać ten chłam... Dzieciaki sie jarają, to niech sie jarają, ale nie takim gównem... To muzyka dla 10 latków qrwa, no chyba, że ktoś ma spaczony tok myślenia albo nie wiem ciężkie dzieciństwo to tego słucha, bo raczej knormalny to SRA na to!!!! -
c
-
-
Nie chce mi się nawet dyskutować, ale pewnie wszyscy którzy tu jadą po wlkp znają tylko Meza, Donia i Libera (a i tak znacie ksywki, bo twórczości pewnie nie). No i Peję i 52 Dębiec czy Gurala. Ale, że przyjęło się, że wlkp to hiphopolo to trzeba jeszcze pojechać po nich, co nie? Weźcie przestańcie się w końcu ograniczać i posłuchajcie czegoś dobrego z wlkp.
Zielas pozdro. -
*:...Martulka...:*
moim zdaniem to zly temat Ozar napisales!!bo tak jak i wszedzie bedzie ktos dobry z Wlkp i z Wawy i ktos kto tworzy syf! nie mozna tego uogolniac!! -
Anonim
w warszawie i wielkopolsce rapuje wiellle osob czy skladow, ale tylko nieliczny procent robi HH i ma o nim jakies pojecie... -
Fiołkson Emoka
Za dużo teraz tego jest, kiedyś było kilka składów, kilku mc, i było zajebiście a teraz... tworzy sie tego jak grzybów po deszczu i większość jest chujowa!! Zobaczcie nawet na teledyski kieyś wychodziły 2-3 na rok... i co chujowe były?? A teraz co?? 2-3 nowe teledyski na miesiąc!! Z czego połowa jest zjebana!! -
Anonim
wirone nie dawal bym tego tematu jak bym znal tylko donia i meza a co do tworczosci to nielegal ascetow byl spoko od pierwszego klipu zaczelo sie wszystko jebac ...a poza pisalem jak komus sie temat nie podoba to neich sie nei wpisuje -
Anonim
no to fakt ze jakosc przeszla w ilosc, ale dzieje sie tak dlateo ze w stolicy i calej polsce panuje wielka monotonia, a jak juz ktos jest oryginalny(DizKret) to ma przejebane u warzawskich blokerow-hater'ow... -
Anonim
marta ale zauwaz ze wlasnie w wlkp wszyscy ''popularni'' to syf a ci co daja rade to polowa o nich nie wie a w warszawie jest troche inaczej bo raczej ci co sa chujowi nie wybija sie ......sa neiliczne wyjatki -
Anonim
-
Anonim
pamietam jak na albumie "Nia" blackalicious slyszalem "a to g"... pomyslalem "kurwa po angielsku to tak sie da , jak ktos zrobi tak po polsku to dopiero bedzie" , pol roku rok czy dwa pozniej slucham plyte S.miasto "minuty" kawalek "psycho rap" .... kto slyszal ten wie.. reszta duzo stracila. -
Ożar, spoko, tylko że tak to napisałeś jakbyś nie znał porządnych ekip. Bo niby piszesz, że jak jest ktoś dobry to większość o nim nie wie, a przecież mógłbyś ich sam wymienić.. a musiał to zrobić Zielas. Zgadzam się, że nielegal Ascetów był lepszy, nie był rewelacyjny, ale przede wszystkim prezentowali tam zupełnie inny styl.
Z drugiej strony nie bierzesz pod uwagę faku, że większość co wychodzi w Wawie to syf.. ja NIE MÓWIĘ, że tak jest, to tylko taka sugestia. Fakt, odesetek dobrych raperów znanych mi z Wawy jest większy niż ten w wlkp.. może nie 'odsetek' bo to złe słowo tutaj. Powiedzmy, że z Wawy jest o wiele więcej dobrych ekip niz z Wlkp, ale to tylko dlatego, że jakby policzyć wszystkie ekipy z tych dwóch rejonów Polski to Warszawa ma pewnie 10 razy więcej. Więc wymieniony wcześniej 'odsetek' dobrych ekip wyższy będzie w wlkp..
Nie zgodzisz się? -
Fiołkson Emoka
nie słucham dizkreta... Więc nie słyszałem tego kawałka, nie przepadam za jego twórczościa, wolę bardziej hiphop w stylu hg itp... czyli takie coś wydawane w PROSTO... :) -
To żałuj, że nie słyszałeś.
Swoją drogą ja nie przepadam za 'Prostymi' artystami, a staram się poznać ich twórczość. Przynajmniej mogę się wypowiadać znając temat.
Taka mała dygresja. -
Anonim
wirone zauwaz ze ja nikogo nei wymienialem ......ani znanych ani mniej znanych....a poza tym ja bardzo lubie warszawski rap i dla mnei to nei jest syf