-
Michał Marczak – instruktor Tańca Nowoczesnego.
Przygodę z tańcem rozpoczął w wieku 11 lat i do chwili obecnej taniec
jest jego pasją i największą miłością. Początkowo zaznajamiał się z tajnikami Tańca Towarzyskiego, po czym postanowił dodatkowo poszerzyć swoje horyzonty i rozpoczął przygodę z Hip-Hop’em. Od pięciu lat z sukcesami tańczy układy Hip-Hop’owe w formacji Tańca Nowoczesnego „Puls”. W celu doszkalania się uczestniczył w wielu warsztatach tanecznych m.in. u Alessante Watta, Ani Jujki.
Aktualnie Michał jest słuchaczem II roku kursu instruktora Tańca Jazzowego
prowadzonego przez Mazowieckie Centrum Kultury w Warszawie, gdzie szkoli się pod okiem tak wybitnych tancerzy i pedagogów jak Piotr Galiński, Milena Jurczyk, Iwona Pavlovic, Irina Nowakowska, Jan Łosakiewicz czy Hanna Chojnacka tak, aby równie dobrze w przyszłości mógł prowadzić zajęcia z tego stylu tanecznego.
Profesjonalne przygotowanie pedagogiczne pozwala mu ciekawie i fachowo prowadzić zajęcia. Dzięki szerokiemu wachlarzowi umiejętności różnych technik tanecznych Michał posiada umiejętność łączenia takich stylów jak: Funky Jazz, Hip-Hop, Broadway Jazz, Step, Taniec Towarzyski oraz wiele innych.
Michał Marczak jest człowiekiem z ogromnym poczuciem humoru, a na jego zajęciach panuje sympatyczna atmosfera, co nie przeszkadza w efektywnej pracy nad układem tanecznym. Wg niego, w naszym życiu pełnym stresów i pośpiechu taniec jest odprężeniem i wspaniałą zabawą, która pozwala nam się oderwać od rzeczywistości i wyrazić nasze uczucia, a może być również naszym sposobem na życie.
W ramach kursu tańca nowoczesnego Michał zapewnia, że :
- w łatwy i szybki sposób zaznajomimy się z tajnikami tego stylu tańca,
- poprawimy sobie kondycję, bo taniec to sport,
- wspaniale spędzimy czas przy muzyce,
- nawiążemy nowe, wspaniałe znajomości.
Przyjdźcie i przekonajcie się jak Michał realizuje i zaraża swoją pasją taneczną w ramach naszych zajęć!
-
Taniec Nowoczesny stanowi niezwykłe połączenie różnorodnych współczesnych stylów i technik tanecznych. Technikami bazowymi są tu: jazz i funky, a ponadto dodatkowo modern, hip-hop, break dance, disco dance oraz elementy techniki klasycznej i podstawy tańców latynoskich. Lekcje są bardzo dynamiczne i żywiołowe, jednak szczególny nacisk stawiamy podczas nich na naukę techniki tanecznej oraz doskonalenie ekspresji i wyrażania się poprzez ruch. Na zajęciach Tańca Nowoczesnego nie tańczymy w parach.
-
Zapraszam za zajęcia Tańca Nowoczesnego (Funky, Hip-Hop, Disco -Dance) we:
- Wtorek 17:30 -18:30, poziom B1
- Czwartek 17:30 - 18:30, poziom B1
Zapisy trwają!
Pierwsze zajęcia już 4 marca!
-
Anonim
Bardzo chetnie sie zapisze ale jestem ziolona w temacie..
czy instruktorzy sa cierpliwi w stosunku do poczatkujacych..?:)
jaki mniej wiecej poziom osiaga sie po tym kursie?( czy np.zwiekszy sie moja jakze mala ekspresja ruchowa):P?
i w co sie najlepie jubrac? (dawno nie mialam wf-u..wiec chcialabym wiedziec co zakupic):)
pozdrawiam -
-
KursTanca.NET
Tak, jak najbardziej. Kurs jest dla osób początkujących, zatem nasz instruktor Michał Marczak będzie prowadził zajęcia na poziomie podstawowym.
Po kursie B1 osiągnie pani poziom "dyskotekowy":) zwiększy pani pewność siebie w tańcu i pozna Pani mnóstwo ciekawych kroków, które będzie można połączyć w krótką choreografię. Na kolejnych poziomach będzie miała Pani możliwość poznania nowych trudniejszych kroków, których opanowanie pozwoli pani zabłysnąć na niejednej imprezie tanecznej:)
Ubiór najlepiej taki, aby nie krępował ruchów, np. taki: spodnie dresowe, koszulka, adidasy. -
Kaka tzn.ciastko
Witam:),
Czy jest ktos chetny na kurs TN? bo ja taaak:) hehe, bede wdzieczna jesli ktos sie odezwie. pozdrawiam wszystkich :) do uslyszenia -
Kaka tzn.ciastko
>kwiatuszek...lotosu; ) napisała:
>Bardzo chetnie sie zapisze ale jestem ziolona w temacie..
>czy instruktorzy sa cierpliwi w stosunku do
>poczatkujacych..?:)
>jaki mniej wiecej poziom osiaga sie po tym kursie?( czy
>np.zwiekszy sie moja jakze mala ekspresja ruchowa):P?
>i w co sie najlepie jubrac? (dawno nie mialam wf-u..wiec
>chcialabym wiedziec co zakupic):)
>pozdrawiam
nie martw sie, poradzimy sobie:):)ja tez dawno nie mialam wf, a przyda sie trszoke ruchu:), no to jak, piszesz sie:)? -
Anonim
-
Kaka tzn.ciastko
-
za mgłą
-
A M
-
Kaka tzn.ciastko
-
Gosia
-
Anonim
hmmm..za dużo wtorkowych , za mało czwartkowych;P wiec wpiszę się żeby wyrównać:] do zobaczenia w czwartek 6 marca:D -
Kaka tzn.ciastko
-
Anonim
-
Kaka tzn.ciastko
-
KursTanca.NET
-
Kaka tzn.ciastko
-
Anonim
było fajnie :D