KursTanca.NET [320]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • X/Apis

Ja mam free style. Sam sie nauczyłem, raz podejrzałem paru ludzi na VHSie.
    Akrobatyki nie ćwiczę, wystarcza mi Tai-Chi.
    Trenowałem Kempo.
  • Robaczek

postanowiłam odświeżyć temat =)

>Natana napisała:
    >z pewnością pomaga... chociaż ja wyznaję zasadę,że
    >lepiej umieć jeden taniec a dobrze, niż dziesięć ale
    >powierzchownie...

zgodzę się z tym, że lepiej skupić się na jednym, niż robić kilka rzeczy "po łebkach", ale akurat jeśli chodzi o taniec,to uważam, że "tancerz", jeśli takim chce się nazywać, powinien rozwijać się w każdym kierunku - oczywiście, jeden musi być dominujący, ale dobrze, żeby tez o innych stylach miał pojęcie. Bo kiedyś przyjdzie mu zatańczyć coś innego i nagle się okaże, ze niestety jest ograniczony :) albo będzie uczyć tańca - a wtedy różnorodność jest jak najbardziej ceniona. Albo po prostu pójdzie do klubu, gdzie zamiast rytmów latynoamerykańskich usłyszy r'n'b czy hh - i z jego tańcowania nici wyjdą :) troszkę skrajne przypadki.. w każdym razie ja również namawiam, by poznawać różne techniki tańca! :)

a wracając do tematu: ja przeszłam przez szeroko rozumiane "tańce dla dzieci" :), hh, jazz, disco, klasyke, po części również ludowe, akrobatyke, towarzyski, house i całą masę warsztatowych różnorodności, jednak mimo wszystko z naciskiem na jazz, disco, hh i klasykę, a teraz również towarzyski (czyli odwieczne marzenie) :)
    takie małe uzależnienie od tańca..
  • Natana

>Robaczek a écrit
    >zgodzę się z tym, że lepiej skupić się na jednym, niż
    >robić kilka rzeczy "po łebkach", ale akurat jeśli chodzi
    >o taniec,to uważam, że "tancerz", jeśli takim chce się
    >nazywać, powinien rozwijać się w każdym kierunku -
    >oczywiście, jeden musi być dominujący, ale dobrze, żeby
    >tez o innych stylach miał pojęcie. Bo kiedyś przyjdzie mu
    >zatańczyć coś innego i nagle się okaże, ze niestety
    >jest ograniczony :) albo będzie uczyć tańca - a wtedy
    >różnorodność jest jak najbardziej ceniona. Albo po
    >prostu pójdzie do klubu, gdzie zamiast rytmów
    >latynoamerykańskich usłyszy r'n'b czy hh - i z jego
    >tańcowania nici wyjdą :) troszkę skrajne przypadki.. w
    >każdym razie ja również namawiam, by poznawać różne
    >techniki tańca! :)

jasne, trzeba być otwartym na inne style etc. miałam na myśli raczej to,że jeśli doprowadziłam jeden styl do powiedzmy,że satysfakcjonującego poziomu (chociaz nigdy dosc kształcenia), to biorę się za inny i na nim się skupiam, na tym jednym i po jakimś czasie - umiem dwa bardzo dobrze.; ) a ten pierwszy nawet lepiej, bo nie rezygnuje z niego tylko wplatam elementy stylu tego drugiego i odwrotnie. :) i teraz moge się wziąć za trzeci... owszem, dobrze znać podstawy wszystkich innych (jive, rumba etc.) ale jednak jestem zwolenniczką kształcenia sie w jednym kierunku w danym momencie.
| |

Niech grono to służy osobom, które chcą się dowiedzieć na temat najnowszych projektów taneczn...

Fotki

Miejsca grona (0)