Wyrośliście w latach 90, jeśli.. [4388]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Wydaje mi się, że takiego tematu nie było ...

Pamiętacie jakieś powiedzenia, rymowanki z przedszkola, z podstawówki .?

Ja przypominam sobie, że mówiło się wtedy "jest w deche" albo był taki wierszyk:
    "Wpadła bomba do piwnicy, napisała na tablicy S.O.S wsciekły pies ... " i z cyklu "Jacek i Barbara" - "Jacek i Barbara, zakochana para- siedzą na kominie i całują świnie" xD

A wy pamiętacie jeszcze jakieś wierszyki.? ^ ^
  • Mery Lou.

nie, ale pamietam, że jak w podstawówce chciało sie komus pojechac to mówiło się turlaj dropsa;]
  • Anonim

a pamiętacie "ja to ja Ty to Ty kto jest głupszy ja czy Ty ? "

hahahah

albo.

gry w łapki ?

"pani zo zo zo pani sia sia sia pani Zosia męża ma... "
  • Martucha :)

Ktoś coś zrobił : i odrazu było "oooo jaaaaakkkkkiiiii!!!! <wow>" albo "aaaaalllleeee!!" xD
  • Lazuli Lapis

co nie XP Albo ''powiem paniiiiiiiiiiiiiiiii''... Kładło się nacisk na litery xD I to musiało być powiedziane takim strasznym, ''grożącym' tonem, a tak naprawdę to rzadko się zdarzało żeby ktoś naskarżył; )
  • C.

A pamietacie,
    "kto lubi ....., palec pod budke, bo za minutke, budka sie zamyka, gosci nie przymyka" : DDD
  • Martucha :)

"A powiecie mi wkoncu skad są te dzieci czy nie??" xDD
  • Anonim

>C. napisał
    >A pamietacie,
    >"kto lubi ....., palec pod budke, bo za minutke, budka sie
    >zamyka, gosci nie przymyka" : DDD

taak! pamietam:)
  • Anonim

"ślimak, ślimak pokaż rogi dam ci sera na pierogi, jak nie sera to kapusty od kapusty będziesz tłusty"; D Zawsze jak znalazłam ślimaka to tak do niego mówiłam;P

albo "biedroneczko, biedroneczko leć do nieba, przynieś nam kawałek chleba"; ]

Ooo albo zabawa w "starego niedźwiedzia"; D;D albo w "chusteczkę haftowaną"; D;D
  • C.

Może nie jest to jakieś powiedzonko, ale bardzo częsty tekst którym wpisywałem się do pamiętników :DDD
    "Jedzie Miki do Afryki, Wiezie z sobą pamiętniki,A Ja jeden mu zabrałam i do niego się wpisałam"

A propo pamiętników to jeszcze dobre akcje były z tymi sekretami :DDD zaginało sie róg, i pisało się jakiś sekret. Najczęsciej rysowała sie jakąś krzywą twarz i pisało, "kto tu zaglada, ten tak wygląda" :DDD
  • Kamil1929

A pamietacie szkolny system ostrzgania "orraaaa"?? jak cos przypalowego sie robilo, a szla nauczycielka to zawsze orraaa i kazdy palil wrotki, az sie kurzylo.
  • qkie

"Jedziemy na wycieczke, bierzemy misia w teczke. A misio fiku-miku i zrobil w teczke siku"

czy jakos tak
  • Paulina

>C. napisał
    >A pamietacie,
    >"kto lubi ....., palec pod budke, bo za minutke, budka sie
    >zamyka, gosci nie przymyka" : DDD

ja pamietam inna wersje:D palec pod budke bo za minutke zamykamy budke. budka zamknieta, nie ma klienta, klient w warszawie, siedzi na ławie, pali papierosa, dymi mu sie z nosa
    no i cos jeszcze bylo ale nie pamietam
  • Varda

"Cisza na sali, cisza w kościele, kto się odezwie ten będzie cielę"
    "Cisza na sali, cisza w komnacie, kto się odezwie ten ściąga gacie " XD
  • Meredith

>qkie napisał
    >"Jedziemy na wycieczke, bierzemy misia w teczke. A misio
    >fiku-miku i zrobil w teczke siku"
    >
    >czy jakos tak

"...a teczka była mokra, poszła do doktora. A doktor był pijany, przykleił ją do ściany. A ściana była mokra, przykleił ją do okna. A okno było duże, wyleciał na podwórze..." I dalej kurde nie pamiętam, było coś z koszem i kotem bodajże, ale głowy nie dam.
  • qkie

No prosze, nie wiedzialem, ze to az tak rozbudowane :)
  • Meredith

To jest akurat wersja, którą ja znam z podstawówki, kto tam wie, ile ich może być...
  • EwaJulia

1,2,3,4......10 - skisłeś!
    do dzisiaj to wspominam z kolegami:P
  • Kaj <3

>Jenova napisała:
    >>qkie napisał
    >>"Jedziemy na wycieczke, bierzemy misia w teczke. A misio
    >>fiku-miku i zrobil w teczke siku"
    >>
    >>czy jakos tak
    >
    >"...a teczka była mokra, poszła do doktora. A doktor był
    >pijany, przykleił ją do ściany. A ściana była mokra,
    >przykleił ją do okna. A okno było duże, wyleciał na
    >podwórze..." I dalej kurde nie pamiętam, było coś z
    >koszem i kotem bodajże, ale głowy nie dam.

było,było dalej. ale dokladnie nie pamietam; p
  • Paulina

a na podworzu byly dzieci wrzucily go do smieci
| |

.. pamiętacie, że cały czas kupowaliście lub wam kupowali Kinder Surprise, pamiętacie, że cał...

Fotki

Miejsca grona (0)