-
Anonim
Wydaje mi się, że takiego tematu nie było ...
Pamiętacie jakieś powiedzenia, rymowanki z przedszkola, z podstawówki .?
Ja przypominam sobie, że mówiło się wtedy "jest w deche" albo był taki wierszyk:
"Wpadła bomba do piwnicy, napisała na tablicy S.O.S wsciekły pies ... " i z cyklu "Jacek i Barbara" - "Jacek i Barbara, zakochana para- siedzą na kominie i całują świnie" xD
A wy pamiętacie jeszcze jakieś wierszyki.? ^ ^ -
Mery Lou.
nie, ale pamietam, że jak w podstawówce chciało sie komus pojechac to mówiło się turlaj dropsa;] -
Anonim
a pamiętacie "ja to ja Ty to Ty kto jest głupszy ja czy Ty ? "
hahahah
albo.
gry w łapki ?
"pani zo zo zo pani sia sia sia pani Zosia męża ma... " -
Martucha :)
Ktoś coś zrobił : i odrazu było "oooo jaaaaakkkkkiiiii!!!! <wow>" albo "aaaaalllleeee!!" xD -
-
Lazuli Lapis
co nie XP Albo ''powiem paniiiiiiiiiiiiiiiii''... Kładło się nacisk na litery xD I to musiało być powiedziane takim strasznym, ''grożącym' tonem, a tak naprawdę to rzadko się zdarzało żeby ktoś naskarżył; ) -
C.
A pamietacie,
"kto lubi ....., palec pod budke, bo za minutke, budka sie zamyka, gosci nie przymyka" : DDD -
Martucha :)
-
Anonim
>C. napisał
>A pamietacie,
>"kto lubi ....., palec pod budke, bo za minutke, budka sie
>zamyka, gosci nie przymyka" : DDD
taak! pamietam:) -
Anonim
"ślimak, ślimak pokaż rogi dam ci sera na pierogi, jak nie sera to kapusty od kapusty będziesz tłusty"; D Zawsze jak znalazłam ślimaka to tak do niego mówiłam;P
albo "biedroneczko, biedroneczko leć do nieba, przynieś nam kawałek chleba"; ]
Ooo albo zabawa w "starego niedźwiedzia"; D;D albo w "chusteczkę haftowaną"; D;D -
C.
Może nie jest to jakieś powiedzonko, ale bardzo częsty tekst którym wpisywałem się do pamiętników :DDD
"Jedzie Miki do Afryki, Wiezie z sobą pamiętniki,A Ja jeden mu zabrałam i do niego się wpisałam"
A propo pamiętników to jeszcze dobre akcje były z tymi sekretami :DDD zaginało sie róg, i pisało się jakiś sekret. Najczęsciej rysowała sie jakąś krzywą twarz i pisało, "kto tu zaglada, ten tak wygląda" :DDD -
Kamil1929
A pamietacie szkolny system ostrzgania "orraaaa"?? jak cos przypalowego sie robilo, a szla nauczycielka to zawsze orraaa i kazdy palil wrotki, az sie kurzylo. -
qkie
"Jedziemy na wycieczke, bierzemy misia w teczke. A misio fiku-miku i zrobil w teczke siku"
czy jakos tak -
Paulina
>C. napisał
>A pamietacie,
>"kto lubi ....., palec pod budke, bo za minutke, budka sie
>zamyka, gosci nie przymyka" : DDD
ja pamietam inna wersje:D palec pod budke bo za minutke zamykamy budke. budka zamknieta, nie ma klienta, klient w warszawie, siedzi na ławie, pali papierosa, dymi mu sie z nosa
no i cos jeszcze bylo ale nie pamietam -
Varda
"Cisza na sali, cisza w kościele, kto się odezwie ten będzie cielę"
"Cisza na sali, cisza w komnacie, kto się odezwie ten ściąga gacie " XD -
Meredith
>qkie napisał
>"Jedziemy na wycieczke, bierzemy misia w teczke. A misio
>fiku-miku i zrobil w teczke siku"
>
>czy jakos tak
"...a teczka była mokra, poszła do doktora. A doktor był pijany, przykleił ją do ściany. A ściana była mokra, przykleił ją do okna. A okno było duże, wyleciał na podwórze..." I dalej kurde nie pamiętam, było coś z koszem i kotem bodajże, ale głowy nie dam. -
qkie
-
Meredith
To jest akurat wersja, którą ja znam z podstawówki, kto tam wie, ile ich może być... -
EwaJulia
-
Kaj <3
>Jenova napisała:
>>qkie napisał
>>"Jedziemy na wycieczke, bierzemy misia w teczke. A misio
>>fiku-miku i zrobil w teczke siku"
>>
>>czy jakos tak
>
>"...a teczka była mokra, poszła do doktora. A doktor był
>pijany, przykleił ją do ściany. A ściana była mokra,
>przykleił ją do okna. A okno było duże, wyleciał na
>podwórze..." I dalej kurde nie pamiętam, było coś z
>koszem i kotem bodajże, ale głowy nie dam.
było,było dalej. ale dokladnie nie pamietam; p -
Paulina