ŁDZ/ Boat Town/ Łódź [5039]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Grono.Net

Słuchajcie,mam zamiar zapisać się na kurs angielskiego,najlepiej kończący się jakimś certyfikatem.Które szkoły polecacie?
  • $mokiN

z tego co się orientuję to godne polecenia są:
    - dawne British Council (na Rewolucji) teraz sie chyba jakos inaczej nazywa...
    - Wawrzonek (w XXI LO na Kopernika oraz na Piotrkowskiej)

a wogle to wg mnie bardzo duzo zalezy od lektora i grupy do której się trafi więc najlepiej trochę potestować i przejść się na pierwsze (zwykle gratisowe) zajęcia żeby zbadać OCB..

szkoła może być wypasiona a grupa kiepska i wtedy lipa...
  • Anonim

ja bym poleciła szkołe, która znajduje się na pietrynie w tej bramie gdzie Zapiecek, nie pamiętam dokłądnie nazwy, ale czasmi mówi się o niej szkoła z sową. bo właśnie sowę ma w logo. Bradzo podobało mi się prowadzenie zajęć, jak i sami prowadzący, na zajęciach motywują Cię do nauki.....serio jest nie tylko bardzo miło,ale co najważniejsze- skutecznie:)

pozdrawiam
  • Sedative

jesli podchodzisz do sprawy powaznie to polecam Wawrzonka....
    szczegolnie grupy, ktore on sam prowadzi.
    prawdziwa szkola przetrwania...ale nigdzie sie tak duzo nie nauczylem, jak u niego; ]
  • Grono.Net

^^Podchodze do sprawy jak najbardziej poważnie,bo będę sam za to płacił;)Jeśli możesz podać jakiskontakt z tą szkołą,byłbym wdzięczny:)
  • Ewaldenos

ja zachwalam sobie Greenwich na pl dabrowskiego.masz np jezeli chcesz sie uczyc angielskiego to lekcje z anglikiem, a to pomagaaaaaaaa
  • Dąbrówa-Olszówa NowyLepszySatan

Imagination:] pozwoliłam sobie na privie:]
  • Grono.Net

Jest już w czym wybierać!Dzięki wszystkim:)
  • Charly

Przez parenascie lat chodzilem do roznych szkol i troszke mi sie wyrobily pewne kryteria.. Ze swojej strony z lekkim sercem moge ci polecic Correct na Piotrkowskiej (w bramie tam gdzie Jazzga, nie pamietam numerku, miedzy Prochnika a Jaracza). Kursy przygotowujace do zdania certyfikatow wygladaja tam nastepujaco:
    - 2 godziny zegarowe tygodniowo z polskim lektorem - ogolnie rzecz biorac gramatyka.
    - 2 godziny zegarowe tygodniowo z native speaker'em - slownictwo, pogadanki na rozne tematy, definitywny zakas mowienia po polsku; )
    Doswiadczylem tam rzetelnosci, profesjonalizmu, wszystko tam bylo takie... zorganizowane. Pilowali ostro ale w przyjemnej i przyjacielskiej atmosferze.

Odradzam definitywnie Oxford na Sienkiewicza (brama obok Niebieskich Migdalow). Totalna olewka juz na poziomie sekretariatu.. Dla porownania skonczylem kursy przygotowujace do Advanced'a w obu szkolach - w Oxfordzie jako jednen z dwoch najlepszych w grupie nie dostalem rekomendacji. Po kursie w Correct'cie jako porzadnie sredni w grupie mam papier od kilku lat w kieszeni...
  • Piotrek

ja chodzilem pare lat (nie wiem jak to bedzie w tym roku) do Progresu na pietrynie chyba nr 144 albo 114 juz sam nie pamietam to jest pierwsza brama przed pasazem schillera idac w strone placu wolnosci. podobalo mi sie tam jest mila atmosfera mlodzi lektorzy sa ale nie to ze na luzaku, pozadnie podchodza do nauczania tylko mam takie odczucie ze malo cie motywuja do nauczania, jak chcesz to bedziesz sie uczyl, jak nie to juz twoja brocha byle bys zaliczyl semstr. odradzam Alme na tuszynskiej a feee.. niepodobalo mi sie tam w ogole. slyszalem tez pare dobrych slow o szkole chyba Orange i o Empiku czy cos takiego.
  • mortishia

wawrzonek! zdecudowani!
    i qrs u niego bezpośrednio lub u piechuckiej alicji; -)
  • Lili pili

ja chodzilam do wawrzonka i nie jestem zadowolona wcale!!! masakra, wydalam kase i nic!!! moze zle trafilam, ale mimo wszystko jak dla mnie nic ciekawego. no i teraz tez szukam szkoly ktora podziala.
  • Pylon

prima . chodzilem tam pare lat i jest naprawde profesjonalnie. szkola zebrala pare nagrod , pisano o niej b. poztywne artykuly min w wyborczej .
    szkola znajduje sie na narutowicza przy placu dabrowskiego.
  • mortishia

lili pili, ja jestem strasznei zadowolona, więc tam chyba zależy na kogo się trafie. tak samo chodziłam wcześniej do proeuroy i dobrego zdania bym o tej szkole nie powiedziała, a mam qmpelę która strasznie się zachwyca nauką tam...
  • Lili pili

trzeba poprostu trzeba trafic na dobra grupe, ja trafilam fatalnie, ale bede szukac dobrej, wiec jakby co to sie odezwe; )
  • Anonim

Prima, zdecydowanie...
  • Anonim

A ja polecam Akademię Języków Obcych i Kultur Narodów - Pomorska 83/85
  • ღ King.

a ja polecam wyjazd od anglii :)
    lub do usa.
    pomagaaaaaa :)
  • Baron Jakub

dobrze godosz dzieffcze; ]
  • RaQ

Szuster i spolka - dawny Textilimpex znaczy sie (w bramie tam gdzie zapiecek)
    naprawde fajna szkola i dobrzy wykladowcy
  • 1
  • 2
| |

miasto kontrastów... secesyjnych kamienic i opuszczonych fabryk... polska stolica muzyki techno i n...

Fotki

Miejsca grona (9)