-
Lili pili
-
paranojka
-
olimpia
-
tomek baginski
Od 2006 chodzę do English For You przy Grochowskiej 10 w Warszawie http://www.englishforyou.pl .Ostatnio bardzo postawili na jakość, sczególnie od kiedy uzyskali akredytację TELC na prowadzone kursy.
Fajny jest system dualny- 2 lektorów polski i Native Speaker, wzajemnie się uzupełniają- polski zagadnienia gramatycze, Native konwersacje. Rok temu chodziłem na tzw kurs z programem autorskim -80 procent konwersacje. Fajna rzecz,że lektor wykorzystywał maetriały BBC, CNN. Mieliśmy więc dyskusję na temat co aktualnie się dzieje na świecie. Dzisiaj chodzę na kurs do CAE i myślę ,ze dam rade zdać. W English For YOU zawsze są zajęcia w małych grupach 5 osób. Zaje fajne są bezpłatne konwersacje w kawiarence dyskusyjnej przy kawce i ciasteczkach. Polecam -
-
Bazylicosieniemyli
z góry sorki za odkopywanie tematu, ale tez szukam szkołki jezyków, o progresie na pietrynie słyszałem, na googlach są pierwsiy; p. cos wiecej mozecie o tej szkole powiedzieć?; ] -
Karolina
ja ze swojej strony mogę opowiedzieć moją przygodę ze szkołą Progres :)
Sama wizyta w sekretariacie okazała się bardzo miłym doświadczeniem - pracujący tam ludzie są naprawdę pomocni i rozmowni. Po krótkiej konwersacji z jednym z panów z sekretariatu (m.in. na temat tego, jak oceniam swoje zdolności z angielskiego) przysłano do mnie lektorkę - udałyśmy do oddzielnej sali, w jej obecności wypełniałam test, przystąpiłyśmy również do rozmowy (akurat na tematy wakacyjne, bo był początek września; ). Lektorka odeszła na bok, sprawdziła mój test, po czym stwierdziła, że przydzieli mnie do grypy Post FCE (piszę to, może komuś przyda się ta informacja; nie wiem bowiem, jak wygląda sytuacja na innych poziomach)
Zapisałam się na zajęcia w soboty (trwają 4 godziny, ale oczywiście jest czas na przerwę; ), lektorkę miałam bardzo sympatyczną, lecz niezwykle wymagającą. Byłam najmłodszą osobą w grupie i zdecydowanie nie dawałam sobie rady w pogodzeniu zajęć w Progresie z zajęciami w liceum. Specyfika mojej szkoły średniej wymaga dość sporego zaangażowania, a mnie dochodziła do tego jeszcze nauka słówek z 4 kartek A-4, odrabianie licznych prac domowych i nauka do sprawdzianu; -)
Tak czy owak, na początku dostawaliśmy kserówki, później (gdy już wszyscy zakupili podręczniki) było ich mniej. Gdy lektorka zachorowała, na jej miejsce przysłano inną, również sympatyczną.
Organizację szkoły i panującą w niej atmosferę oceniam naprawdę pozytywnie - nieraz już polecałam tę szkołę innym. Nie miałam także problemów w sytuacji, gdy ostatecznie zrezygnowałam z kursu - pieniądze zwrócono mi od razu. -
Bazylicosieniemyli
ja to mam zapłon, zapomniałem na śmierć, że tu pisałem
dzięki wielkie za taką recenzję, tyle tekstu na pewno na marne nie pójdzie. Coraz bardziej sie składaniam ku tej szkole. Jeszcze raz dzieki :) -
Asia
Polecam szkołe speak up najlepsza szkoła,wszystko zalezy od Ciebie tempo pracy
Wawrzonek itp. niestety odpadają
Do puki nie zaczełam uczeszczac do SP nie mogłam sie dobrze nauczyc angielskiego i cały czas szukałam dobrej szkoły
Speak up nie ma sobie równych
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Łódź
- Załóż własne grono tematyczne