Leszek Możdżer [792]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Medúlla

...On jest czarodziejem!

Dla wszystkich, którzy nie widzieli - z moich badań wynika, że narzędziem preparacji były: szalik, biały ręcznik, naszyjnik z kwadratowych korali oraz dwie małe szklanki (kieliszki). :)

Może ktoś wie, czy nagranie tego koncertu będzie gdzieś udostępnione?
  • Ola

Osiągnęłam muzyczną nirwanę, po prostu wyszłam z niesamowicie oczyszczonym umysłem.

A co do nagrania to na pierwszej częsci koncertu widziałam pana z takim duużym mikrofonem, na drugiej gdzieś zniknął (albo bylam zbyt wpatrzona w Lesława) ale niestety nie wiem na czyje zlecenie działał; )
  • Anonim

O ile zrozumiałam
    W fuaje Filharmonii będzie można będzie nabyć nagranie z koncertu. Zrozumiałam, nie wiem czy poprawnie, że z dzisiejszego :)

P.S. i http://www.youtube.com/watch?v=OE0A... to jeden z dzisiejszych utworów niechopinowskich
    A dźwiek, ktory wydobywał sie dzięki koralom był niesamowity !

Żałuje tylko jednej rzeczy...że nie zabisował jeszcze raz, Nie chciało mi sie stamtąd wstawać :)
  • Medúlla

Tak, Suffering było cudowne!

- z tymi koralami fortepian brzmiał zupełnie jak-
    - klawesyn!
    - no właśnie: jak klawesyn! taki trochę...
    - ...temperowany?

:) taki trochę przytemperowany.
    Tego pana z mikrofonem (a nawet dwóch!) też zauważyłam i rozbudził we mnie nadzieję. Wydaje mi się jednak, że była mowa o nagraniach innego koncertu (rzekomo niedostępnych w Polsce).

I też mi trochę smutno było po tym Bachu. Ale tak tylko troszeczkę. Zostało jakieś takie... Nienasycenie? <:)
  • Anonim

Nim sie nie da zupełnie nasycić...Zawsze mi mało..Ach, wracam do soglądania go z nagrania Piano ...
    Żegnam Panie na jakis czas; )
  • Vatis

W Filharmonii większość koncertów jest nagrywana (ale nie dzięki "panom z dużymi mikrofonami", tylko dzięki mikrofonom wiszącym nad sceną), często retransmisje grają w dwójce. Sprawdzałem ramówke na najbliższy tydzień, ale na razie nie ma Lesia. Generalnie będzie teraz dużo koncertów urodzinowych Chopina i pewnie wszystkie będą retransmitowane następnego dnia, a dla Możdżera nie będzie miejsca w ramówce...
    A koncert był niebiański. Podobnie jak Ola, również byłem w stanie muzycznej nirwany :)
    Pozdrawiam wszystkich Możdżerofilów, w szczególności tych, którzy nie mogli przybyć na koncert.
  • Karina

Aż mnie skręca jak czytam Wasze relacje :( Nie udało mi się...
  • Anonim

>Vacik wrote:
    >W Filharmonii większość koncertów jest nagrywana (ale
    >nie dzięki "panom z dużymi mikrofonami", tylko dzięki
    >mikrofonom wiszącym nad sceną), często retransmisje
    >grają w dwójce. Sprawdzałem ramówke na najbliższy
    >tydzień, ale na razie nie ma Lesia. Generalnie będzie
    >teraz dużo koncertów urodzinowych Chopina i pewnie
    >wszystkie będą retransmitowane następnego dnia, a dla
    >Możdżera nie będzie miejsca w ramówce...
    >A koncert był niebiański. Podobnie jak Ola, również
    >byłem w stanie muzycznej nirwany :)
    >Pozdrawiam wszystkich Możdżerofilów, w szczególności
    >tych, którzy nie mogli przybyć na koncert.

"W tym roku każą mi grać Chopina, nie wiem dlaczego" :)
  • Vatis

"To jest w ogóle jakaś absurdalna sytuacja: ja tu, państwo tam... ale tak właśnie wygląda koncert fortepianowy"
  • Medúlla

"Niestety, gra na fortepianie to jest 100%owa samotność. Co wieczór ten sam widok: trochę białego, trochę czarnego..."
  • Magda

Tym, co byli zazdroszczę jak cholera! :(
  • Evka

>Medúlla napisała:
    >"Niestety, gra na fortepianie to jest 100%owa samotność.
    >Co wieczór ten sam widok: trochę białego, trochę
    >czarnego..."

smutne
| |

strasznie mi brakowało tego grona; ) *** na wszelki wypadek, gdyby ktoś nie wiedział : Lesze...

Fotki

Miejsca grona (0)