-
Medúlla
...On jest czarodziejem!
Dla wszystkich, którzy nie widzieli - z moich badań wynika, że narzędziem preparacji były: szalik, biały ręcznik, naszyjnik z kwadratowych korali oraz dwie małe szklanki (kieliszki). :)
Może ktoś wie, czy nagranie tego koncertu będzie gdzieś udostępnione? -
Ola
Osiągnęłam muzyczną nirwanę, po prostu wyszłam z niesamowicie oczyszczonym umysłem.
A co do nagrania to na pierwszej częsci koncertu widziałam pana z takim duużym mikrofonem, na drugiej gdzieś zniknął (albo bylam zbyt wpatrzona w Lesława) ale niestety nie wiem na czyje zlecenie działał; ) -
Anonim
O ile zrozumiałam
W fuaje Filharmonii będzie można będzie nabyć nagranie z koncertu. Zrozumiałam, nie wiem czy poprawnie, że z dzisiejszego :)
P.S. i http://www.youtube.com/watch?v=OE0A... to jeden z dzisiejszych utworów niechopinowskich
A dźwiek, ktory wydobywał sie dzięki koralom był niesamowity !
Żałuje tylko jednej rzeczy...że nie zabisował jeszcze raz, Nie chciało mi sie stamtąd wstawać :) -
Medúlla
Tak, Suffering było cudowne!
- z tymi koralami fortepian brzmiał zupełnie jak-
- klawesyn!
- no właśnie: jak klawesyn! taki trochę...
- ...temperowany?
:) taki trochę przytemperowany.
Tego pana z mikrofonem (a nawet dwóch!) też zauważyłam i rozbudził we mnie nadzieję. Wydaje mi się jednak, że była mowa o nagraniach innego koncertu (rzekomo niedostępnych w Polsce).
I też mi trochę smutno było po tym Bachu. Ale tak tylko troszeczkę. Zostało jakieś takie... Nienasycenie? <:) -
-
Anonim
Nim sie nie da zupełnie nasycić...Zawsze mi mało..Ach, wracam do soglądania go z nagrania Piano ...
Żegnam Panie na jakis czas; ) -
Vatis
W Filharmonii większość koncertów jest nagrywana (ale nie dzięki "panom z dużymi mikrofonami", tylko dzięki mikrofonom wiszącym nad sceną), często retransmisje grają w dwójce. Sprawdzałem ramówke na najbliższy tydzień, ale na razie nie ma Lesia. Generalnie będzie teraz dużo koncertów urodzinowych Chopina i pewnie wszystkie będą retransmitowane następnego dnia, a dla Możdżera nie będzie miejsca w ramówce...
A koncert był niebiański. Podobnie jak Ola, również byłem w stanie muzycznej nirwany :)
Pozdrawiam wszystkich Możdżerofilów, w szczególności tych, którzy nie mogli przybyć na koncert. -
Karina
-
Anonim
>Vacik wrote:
>W Filharmonii większość koncertów jest nagrywana (ale
>nie dzięki "panom z dużymi mikrofonami", tylko dzięki
>mikrofonom wiszącym nad sceną), często retransmisje
>grają w dwójce. Sprawdzałem ramówke na najbliższy
>tydzień, ale na razie nie ma Lesia. Generalnie będzie
>teraz dużo koncertów urodzinowych Chopina i pewnie
>wszystkie będą retransmitowane następnego dnia, a dla
>Możdżera nie będzie miejsca w ramówce...
>A koncert był niebiański. Podobnie jak Ola, również
>byłem w stanie muzycznej nirwany :)
>Pozdrawiam wszystkich Możdżerofilów, w szczególności
>tych, którzy nie mogli przybyć na koncert.
"W tym roku każą mi grać Chopina, nie wiem dlaczego" :) -
Vatis
"To jest w ogóle jakaś absurdalna sytuacja: ja tu, państwo tam... ale tak właśnie wygląda koncert fortepianowy" -
Medúlla
"Niestety, gra na fortepianie to jest 100%owa samotność. Co wieczór ten sam widok: trochę białego, trochę czarnego..." -
Magda
-
>Medúlla napisała:
>"Niestety, gra na fortepianie to jest 100%owa samotność.
>Co wieczór ten sam widok: trochę białego, trochę
>czarnego..."
smutne